Dragi kolega dobro pročitaj ove postove
viewtopic.php?f=44&t=996a zatim ovo
viewtopic.php?f=52&t=1837&p=23128#p23128ja sam ispočetka imao isto ideju za samogradnju kao i ti no vidi kamo sam stigao.....
Koliko će ljudi boraviti i kako dugo u tome kamperu?
Da li planiraš svako veče kamp ili ide "Wild camping" tj spavanje po parkinzima, benzinskim, ulicama itd...=?
Koliko budžet imaš?
Kako ce biti duge turneje sa tim autom, tj kilometraže?
Koliko ste stari i koliko dice imate?
Koje godisnje doba ce biti auto korišten? (grijanje - hlađenje)
Kamperi a posebno nekompletne zapoćete gradnje se jaako teško kod nas prodaju...
Teško je imati i kampera i auto za svaki dan....
ovo bi tebi trebalo
https://www.youtube.com/watch?v=Z0QuLZe89sQno da li si sposoban srediti si nešto ovakvo?
znam da je ovo skupo ali po meni je ovo najbolje
https://www.youtube.com/watch?v=xO33hdqK_UEimaš i kampera i svakodnevni auto i to još i terenski....jasno cijena para nebo....
generalno svi auti sa 3 - 400 000 km tribaju generalku i to onu najskuplju.....što je motor veće zapremine to i više traje...nekako ce ti izdražet do 200 000 km no tada ocekuj ....troškove...vidiš da se po oglasima uglavnom i prodaju sa tom kilometražom, kao komplet isluženi jer se firmi više ne isplati .....za kamperistu može .....
Ducato polovni 2007 godište ide 7-9000 € e sada o tebi ovisi no ako želiš komplet ugodnost tada na opremu računaj najmanje još 5000€.....jasno mislim na grijanje toplu vodu kemijski WC tuš itd....itd.....no to može i parcijalno....
VW T ma koji da je ima problem - krevet ide uzdužno i tu nima mjesta za WC a vjeruj mi WC je sa tušem ZAKON....
Prije odluke iznajmi kampera na dan dva pa ceš vidit sta ti triba, a nemoj žalit i proć na neki sajam kampera (imaš opis u mome putovanje Erwin Hymer world gdje smo vidjeli i prošli kroz najmanje 50-ak kampera svih vrsta....
odluka je pala nakon isprobavanja baš na ovaj naš ducato i to sa skoro identičnim rasporedom u njemu....to ti govorim nakon 30 dana boravka u kamperu, prevaljenih 5000 km i samo smo JEDAMPUT posjetili kamp.....