Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:50.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 31 kol 2015 12:40 
trudi se

Ekipa, pozdrav...

Novi sam na forumu, medutim vec godinama trazim nesto. To nesto, uspio sam napokon naci i homologirati u HR. Caretta 1500.

http://postimg.org/image/5icuhxx0d/
http://postimg.org/image/nc8cj8g2l/
http://postimg.org/image/svaw0gd3x/
http://postimg.org/image/sxurnagrh/
http://postimg.org/image/48f12w38d/
http://postimg.org/image/z02eds57h/

Tu vidite kak to izgleda na na mojem vozilu.
Sto drugo reci, osim da sam toliko odusevljen tim konceptom, da se jednostavno zadnjih cca godinu dana intenzivno radilo na tome kako Carettu omoguciti u HR.
Eto, sad i to postoji.

Pisite, pomozite mi svojim savjetima, idejama...s obzirom da ce se iste vrlo brzo naci u prodaji i kod nas-odgovara li vam ovaj koncept? Predsator, nosaci rezervne gume, krovni nosaci, tus da ili ne...kada bi vas zanimao ovakav koncept kampice - sto bi promijenili na njoj? Sto bi bilo "MUST BUY" od dodatne opreme?
Naravno, puno toga mozete vidjeti ukoliko pretrazite www, na temu: Caretta 1500

Na meni je da sei dalje brinem - da sve to bude tako lako dostupno i kod nas.
Hvala svima na prijedlozima i idejama!!

Alan

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2015 19:20 
Moderator

Već kada si stavio, mogao si navesti i nešto tehničkih podataka, da imamo kompletnu sliku o kampici! :-??

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2015 21:30 
trudi se

bajki je napisao/la:
Već kada si stavio, mogao si navesti i nešto tehničkih podataka, da imamo kompletnu sliku o kampici! :-??

Svakako...znaci:

Duzina:3900 mm
Sirina 1740 mm
Visina 1725 mm
Unutarnja visina 1100 mm
Masa praznog vozila 445 kg
Najveca dopustena masa 700 kg
Osovina Alko
Gume 175x70x14
Materijal: Fiberglas
Al-koPower12 V - 220 V
Lezaj 1500 x 2000 mm
Akumulator 40 AMP
Punjac akumulatora 220V
Frizider 12/220V
Spremnik vode 60 litara i tus
Siber 400 x 400 mm
Antena
2 zvucnika, dvd cd usb player
Ormari, pretinci - poprilicno :-p
Mreze za komarce, zastite od sunca na svim prozorima i siberu
Ogranicenje brzine u prometnoj: 100km/h
Kompletno unutarnje i vanjsko led osvjetljenje

Ako sam bilo sto zaboravio, pomozi... Pitaj...

Dodatna oprema-moguce naruciti:
Predsator (zadnji i bocni) , nosac rezervne gume, krovni nosaci i neke sitnice...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2015 21:33 
trudi se

Panda sa slike jos nije na prodaju :-p
Zena neda i neda :-p

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2015 10:45 
Moderator

Jel ima naletnu kočnicu, grijanje vode?

Jel ima kakva mogućnost ugradnje WC-a? :think:

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2015 23:09 
trudi se

bajki je napisao/la:
Jel ima naletnu kočnicu, grijanje vode?

Jel ima kakva mogućnost ugradnje WC-a? :think:

Naletnu kocnicu-ne... Jer prikolice do 750 kg registriraju se na 3g...i nisu obavezne imati naletnu...mogu imati neki modeli ovisno o opremi, ali ovaj model nema.

Grijanje vode-da... Spremnik 60l, grijana voda, tus i sudoper

Wc-ima-prva lijevo, iza bukve :-p salim se...ne...no, postoji prenosni za nabavku. Makar realno-ako si u prirodi, cemu wc....ako si u kampu-svi ga imaju, pa ne trebas cistiti za sobom jelte...

Makar, ono sto definitivno ima ova prikolica... To je onaj feeling kad negdje prodes-svi bace oko. Ili kad si na parkingu, onda 20 ljudi pita kaj to je i svakom otvaras vrata... Ili kad slepas, onda tak nebitno sto istu slepa mala fiat panda-pogledi na sve strane.
I ima onu slobodu... Stavis u sekundi, odes, parkiras gdje god, ne teglis adriu iz 2000te vec lagano oksidiralu i zutu koja tako nikako ne pase na tvoj novi auto za koji taman otplacujes drugu ratu kredita...

Onak, volim red, da je sve oko mene cisto i uredno, da se sve blesci.. Ma to ima i ova prikolica...

Ne znam kako drugacije opisati taj feeling... U stvari trazim istomisljenike, ekipu koja na taj nacin moze shvatit ovaj nacin kampiranja, pa tek onda shvatim da nije problem moj ocd :-p
U stvari, volio bih vidjeti postoji li takva ekipa koju bas to-tako nesto ipak malo drugacije od klasicnog kampiranja privlaci...

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 07:44 
Moderator

Uz ovu kampicu moraš imati predšator i to bar normalne visine stojeće jer nemaš se gdje drugdje presvuči. Najveći taj problem javlja se prilikom lošijeg vremena jer u 1,1 m visine ne možeš boraviti cijeli dan zatvoren dok vani pljušti...

Najveći problem Carette je njezina cijena, jer za oko 7-8000 eura (koliko košta i Caretta) može se dobaviti potpuno novi CAMP-LET šatorska prikolica koja je puno iskoristivija. Nema vjerojatno hrpu ovih džidža-midža (zvučnika, radia i sličnih stvari) ali ima stajaću visinu i puno veći prostor dok se raširi bez doplata za predšatore i slično. A također može ju vuči i Panda.

Želim sreću s uvozom i prodajom, ali nažalost mislim da je u HR jako malo onih koji će izdvojiti toliki novac za takvu prikolicu.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 08:07 
trudi se

Predsator... Da... To me isto tako kopkalo. Kao relativno bitna stavka. Sto se cijene tice-ovak nekak gledam na stvari:
Danas mozes kupiti recimo daciu loggy kao jaaako iskoristiv auto za 90000 kn. Ali isto tako iskoristiv auto sa znackom VW krece od 130000 kn... A VW najprodavaniji u hr.

Tako da nije bas sve u cijeni. Sator je iskoristiv, no to je sator. Nije ista stvar.

Da, predsator je bitna stavka (no i u klasicnoj kampici isto tako)... Cijenim info.

U stvari jedini minus carette u odnosu na sve sto trziste nudi je cijena. No opet, kad ekipa uvidi prednost takvog proizvoda, cijena rabljene u prodaji (nakon sto se 1. Vlasnik nagusta svih njenih cari) - takoder nece biti 5000 kn za koliko dobijes braco....
Nego mao rabljeni VW iz par recenica ranije.

Ona stvarno vrijedi tih para, samo kad bi joj ekipa u hr dala priliku. A tu je jedan jedini problem - intuicijom mnogi kao i ja (prije par zivotnih skolica), kad imaju na izbor-gledaju uvijek najjeftinije. Jeftino ne znaci lose, moze biti jako dobro. Ali najjeftinija caretta u regiji od svih drugih caretta na 1000 km... To je ono sto zelim postici...

A za to treba vremena... Truda. Btw: iduci mjesec snima se reklama sa jednin hr. Bandom... Najava velikog koncerta... Tko je glavni akter reklame? Ova caretta s male pande :-)

Pisite, molim vas... Dapace u zgu sam... Navratite... Pogledajte carettu... Ili kad imate okupljanje, zaletim se nekam... Ipak smo svi mi nekak... Slicni

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 09:54 
kamperska gerijatrija

Napisao sam vec na forum.hr a i Statler je tu vec skoro sve rekao :/
Ova kucica izgleda jako lijepo i simpa ali to je to. Stvarno ne vidim niti jedan dobar razlog za kupnju iste jer imas sve ono negativno sto se veze uz kucice od toga da placas vise i kamp i cestarine, moras je negdje smjestiti kad prodje sezona itd. a od prednosti prakticno nemas nista. Cak i da je puno jeftinija opet mislim da je bolje uzeti ili sator normalne velicine u kojem mozes stajati ili normalnu kampicu, ovome uz najbolju volju opce ne vidim svrhu osim da si "fora" kada se negdje pojavis s njom a mislim da se zbog toga kucica ipak ne kupuje. Jednostavno je premala, nema stajacu visinu, max 2 ljudi moze spavati u njoj a nema ni wc sto je cesto jedna od bitnijih prednosti ljudima koji kupuju nesto sa tvrdim stranicama.
Eto, sorry sto izgleda da smo te sad svi napali ali govorimo iz prakse stvari koje su nam odmah upale u oko. To je kucica za neka druga trzista, sigurno ih se ni vani ne prodaje puno a kod nas sumnjam da opce ima zainteresiranih za takvu stvar. Bez obzira na to nadam se da grijesim i da ces ih prodati hrpu ;)

Evo pogledaj koliko je ovo upotrebljivije od tvoje kucice. Nemoj gledati sto je ljepse ili sto je vise cool nego, probaj realno, usporediti te dvije stvari. Cijena je ista.
http://www.camp-let.com/trailertents/

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 12:00 
trudi se

Ma daaaj, budemo zaruzili u njoj na prvom dogadanju... Onak, puno pive i rostilja ispred carette i kampica. Kad ima neki prvi event?

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 12:40 
trudi se

Recimo, znas kaj mene godinama bas onak-privlaci... Recimo kad odes na google i upises: teardrop trailer...

Tako jedan zapadnjacki stil zivota i furka zadnjih 15tak godina... Samo drugaciji je to stil od klasicnog kampiranja...

Probaj progooglat. Ekipa ima samogradnju, svasta rade... Samo treba biti taj "klik"... Meni kliknulo...

Jel ima kakvih jesenskih događanja, ono-skupljanje ekipe s foruma uz gitaru i tak?

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 13:33 
Moderator

Moby2002 je napisao/la:
Jel ima kakvih jesenskih događanja, ono-skupljanje ekipe s foruma uz gitaru i tak?

Sad za gitaru i ne znam... ali od sutra do nedjelje su neki u Tuhelju u kampu. Mislim da će biti forumaši Runa, cjepidlaka, predsjednik UKH Branko i još neki...

Što se "klika" tiče - ne klikaju svi isto... neki klikaju na šatore, neki na prikolice, neki na kampere, a neki možda i na "kapljice"...

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 13:47 
trudi se

Odavno pratim teardrop prikolice., i samogradnje i prave tvornicke.,izgled jako lagano za vuci.
Jedina mana sto nema stajcu visinu kao sto su rekli i naravno cijena (za nase prilike)

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 14:51 
trudi se

Lagano je za vuci... "Like" kapljice :-)
Nego kaj...
Eto ipak ima ekipe koja prati tako nesto (nisam sam, odmah mi lakse)...
E, sad... Kaj napravit da me Runa, cjepidlaka, Branko i jos neki pozovu na pivu, koju ja placam?

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 14:53 
Moderator

Odeš i kampiraš u Tuhelju... poneseš pivo i vino i podružite se malo... :icon_wink:

Cijena ti je 10-tak eura po osobi sa ulaskom na bazene. Zanimljivo otići u subotu ujutro i prenoćiti na nedjelju i kupati se 2 dana na bazenima za 10-tak eura po osobi :dance: :whistle:

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 15:08 
trudi se

Kaj 10 eur s carettom ulaz? To mi nekak tak prihvatljivo zgleda da bi svaki vikend tam isao... Kaj sad vino? Pa necemo mjesat valjda... Vidim kaj se s klincima poslozim... Ali ideja je super. Ak ima neka grupa za druzenje.,.. Pa posto nikog ne znam, zataknem si tratincicu za rever, kao da se prepoznamo i tak.... Bilo bi totalno kul

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 15:24 
kamperska gerijatrija

100kn ti je osoba + 30kn struja, klinci do 5 besplatno, stariji 30% popusta. Sve na dnevnoj bazi ofkors!
Isplati se zbog kupanja, inace nije bas jeftino.

BTW Mi smo isto razmisljali o kampu ovaj vikend ali smo se predomislili kad smo vidjeli prognozu.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 15:28 
trudi se

Eee, to smo vec nekak blize :-) kaj mozete vi ekipa koja se vec bolje poznaje, napraviti neku grupu ili nekaj? Mislim, ne znam koliko je ekipa aktivna po pitanju druzenja, ali ja sam tak veseli tip :-p ono neka grupa s nazivom "idemo pit, djecu ostavimo bakama"... Napise se datum, lokacija, ljudi se prijave i to je to... Sto vise, to bolje... Ali stavi se termin cca 2 tjedna od otvaranja grupe... Vi ste nekak iskusniji u tome... A ja samo trazim ispriku da mozemo zena i ja djecu u baka servis barem na dan dva ostavit...

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 17:40 
kamperska gerijatrija

A kako vi opce strpate djecu u tu kucicu??

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2015 19:42 
trudi se

MoschuS je napisao/la:
A kako vi opce strpate djecu u tu kucicu??

Kako? Lako! Pkzip metodom :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 67 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: