MoschuS je napisao/la:
Satorcic mi se jako svidja a po mjerama i rasporedu izgleda mi da je dosta slican nasem Covingtonu.
Moram priznati da ne razumijem te nove zracne satore. U cemu je fora? Mislim, jasno mi je kako funkcionira ali ne vidim niti jednu prednost nego samo mane. Teoretski vrijeme postavljanja na velikim satorima bi trebalo biti krace ali na malim koji imaju 3 ili 4 poprecne fiberglas/alu sipke cak mislim da si i sporiji jer ja i zena rastvorimo stapove, provucemo ih i dignemo sator za par min a koliko treba da se to rucno napumpa ako imas jednu pumpu? Ostalo je isto, klinovi, spage itd i tu nema neke ustede u vremenu. Ako pukne sipka kupis novu za 10-20kn a ako se na zracnom probusi komora ili se pokvari ventil?
izvadiš ga iz vreće, razvučeš po podlozi, i napumpaš cca 10 secundi te zračne jastuke, i šator se diže pred tobom. zabiješ špagice. to je to. i to je baš neka jaka čvrsta guma, iznenadila sam se koliko je čvrst.
kod običnog šatpra se ipak moraju štapovi razvuč, provlačiti kroz šator pa dizati. nije puno ali ovo je zakon, jednostavno. i kod sklapanja.
što se tiče ventila, nemam pojima, i što se tiče bušenja, malo mi je vjerovatno jer je ko čamac čvrsta guma ta koja drži šator.
dok ide, ide. jako je kvalitetano smišljeno, velim bila sam skeptična al super je.