Statler je napisao/la:
to je sve univerzalno - šipke, a predšatori ti idu po veličinama oboda... obično su po 30-tak cm razlike... svaka kampica ima svoj neki obod...
primjerice evo friško sam kupio novi predšator za Adria Adivu 462 i on ti ima obod 911-945 cm.... svi proizvođači predšatora imaju tu dimenziju u ponudi... samo svaki sa svojim nekim brojem...
konstrukcija ti je više manje identična koja se koristi na svim predšatorima... obično su ti gore i okomito po tri šipke, na veličini predšatora većeg oboda od 900 preporučuju po 5 gornjih šipki, a na većem rasponu od 1000 cm (govorimo opet o obodu kampice) i 5 okomitih, tzv. orkanskih šipki... šipke su ti univerzalne - paše ti sa svega na sve - jedino i njih imaš u različitim debljinama i od različitog materijala... fi18, fi22, fi25, fi 28 mm...
Namjeravao sam saznati na proslom susretu forumasa, pa sam se nadao ada za prvi maj biti na ovom u madjarskoj, no nista od oba pa moram pitati, kako k'ragu se postavlja predsator, svu sam konstrukciju i platna izvukao, cini se kao da je sve prisutno, no kako se sipke pricvrscuju i montiraju na one male klinove koji vire iz kampice? Na nekoj sam slici ovdje vidio da onako slobodno vise te sipke, ne kontam dali mi mozda fali neki spoj ili sta!?
Imam dosta nekih gumiranih spojki duzine 25-30 cm smedje boje, kao cvrsta gumica ali ima spoj na sredini, to bkage nemam kamo ide, jeli uopce dio predsatora?