Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:31.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 15 16 17 18 19 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 13 lip 2014 17:53 
Zen kampist

Miro je napisao/la:
goga je napisao/la:
jel netko možda išao gledati ovu prikolicu http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/k ... s-10925016

Ak' hoćeš, saznaj adresu i ja ti odem pogledati. Samo mi napiši što točno da pregledam, jer ja nemam smisla za detalje i svašta mi promakne :doh:

:bow-blue:

hvala ti Miro, al već sam "angažirala" :icon_wink: ekipu sa foruma i sutra bi trebao biti obilazak :)

Vrh

PostPostano: 14 lip 2014 19:28 
trudi se

[/quote] hvala ti Miro, al već sam "angažirala" :icon_wink: ekipu sa foruma i sutra bi trebao biti obilazak :)[/quote]

nema na čemu, mi Slavonci volimo pomoći :icon_wink:

Vrh

PostPostano: 15 lip 2014 21:24 
trudi se

Pozdrav svima! Spletom okolnosti ne planski moji roditelji su postali vlasnici parcele na moru ,za prvu ruku istu ove godine mislimo ograditi srediti i posaditi voćke i svašta nešto .Plan nam je kupiti kamp kućicu do slijedećeg proljeća ili tokom zime ,e sad iskustva su nam nikakva što se tiče kamp kućica u životu nitko nije u istoj niti bio.Ovakav forum je dušu dao da dođem do potrebnih informacija prije same kupnje zato molim Vašu pomoć (ako već niste na moru) :bow-blue: Što se tiče očuvanosti ili funkcionalnosti prilikom kupnje već sam u prethodnim postovima pročitao na što treba obratiti pozornost ono što mene zanima su neke druge stvari:

1.Čine mi se cijene i očuvanst kamp kućica do 2000 eur bolja u Sloveniji?ono što sam gledao na njuškalu dosta je staro dok u Slo može se naći i prvi vlasnik kućice
2.Koje su marke dobre a koje treba izbjegavati ? npr znam da je Adria Slovenska ,kakve su marke hobby ili knaust?
3.Koji model treba izbjegavati unutar marke? nisam naglasio istu bih kupovao do 2000 eur i maksimalno nam treba 4 ležaja za odrasle osobe
4.Što od opreme je jako bitno gledati kod kupnje? uz kućicu planiramo napraviti natkrivenu terasu koja će ići preko kućice i sama teras će služiti kao dnevni boravak stol tv roštilj i sl

evo za sada toliko od mene pa počinjem pratiti i ovaj forum jer se nadam u budućnosti postati vlasnikom kamp kućice ,pozz

Vrh

PostPostano: 16 lip 2014 06:25 
Moderator

za početak - to više ne smiješ u HR! parcele i ostalo snimljeno ti je iz zraka i nema postave više takvih objekata... sve na vlastitu odgovornost!

ako već ideš u takvu soluciju - uloži bolje nešto više novca i kupi mobilhome kućicu - naravno rabljenu - ima ih i na njuškalu... daleko su konfornije ili točnije to su male gotove vikendice...

što se tiče prikolica - za 2000 eura svejedno ti je marka koju kupiš jer su sve stare preko 20 godina.... ovisi kakvu naletiš... gledaj upravo prikolicu koja nije bila na takvom stacionaru jer takvo skladištenje prikolice na moru pojede istu u periodu nekoliko godina... drži se dok ju ne trebaš pomaknut...

Vrh

PostPostano: 16 lip 2014 07:58 
Moderator

U potpunosti se slažem s Statlerom! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 16 lip 2014 10:31 
trudi se

Znam da je to zabranjeno ali se nadam da necu imati problema ako budem imao uvijek mogu istu prodati.Nego ta mobilna kucica u cemu je razlika da se ista moze staviti na poljoprivredno a kamp ne?

Send from my mercedes benz linija 123

Vrh

PostPostano: 16 lip 2014 10:33 
Moderator

Mobilnu kućicu možeš staviti uz određene dozvole bilo gdje, dok kamp kućicu možeš staviti samo u kamp.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2014 13:21 
trudi se

bajki je napisao/la:
Mobilnu kućicu možeš staviti uz određene dozvole bilo gdje, dok kamp kućicu možeš staviti samo u kamp.

Eto vidis tu informaciju nisam znao

Vrh

PostPostano: 26 lip 2014 13:51 
trudi se

http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/o ... s-11978070

Da li vrijedi ovaj novac ova kucica?

Vrh

PostPostano: 26 lip 2014 14:04 
Moderator

Ta cijena ti je sa talijanskim tablicama, znači moraš napraviti uvoz kod nas ako nju misliš registrirati.
Ako nju nemisliš registrirati onda "nemoraš" raditi papirnati uvoz kampice, ali su u biti u carinskom prekršaju (ili kako se već zove). Dali će te netko za to dirati i pitati, neznam!

Po meni ta kampica vrijedi te novce sigurno, samo je pitanje dali te zadovoljava! Npr. taj frižider koji je unutra, novi košta 1000€.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2014 15:13 
trudi se

Ne mislim istu uvoziti vec stacionirati tako da isto nece biti registrirano , treba mi neka da moze 4 odrasle osobe spavati s kuhinjom i toaletom , ova ima i vise od toga cini mi se , mislim da je i 90 g radjena ne znam koja je to marka prikolice, vidis taj info frizider i sl u to nemam pojma tako da je svaka informacija dobro dosla

Vrh

PostPostano: 26 tra 2015 19:00 
trudi se

Poz! Na njuškalu se prodaje kampica t.e.c.king 360, 1990g. Kaj mislite jel vrijedi to tih novaca uz uvijet da je ok (25000kn)?

Vrh

PostPostano: 27 tra 2015 07:10 
Moderator

Daj link oglasa, pa ti možda možemo reći koju riječ!

Vrh

PostPostano: 27 tra 2015 14:27 
Moderator

sve te stare kampice imaju većinom problem s vodom.... problem nastaje zbog nestručnog skladištenja tijekom godine, a i gumene brtve popuštaju pod vanjskim atmosferilijama...

što se TEC-a tiče i on kao i bilo koja druga kampica tog godišta može biti sačuvan, dandanas vodonepropustan, a može puštati vodu na više mjesta...

ps. taipi je nedavno prodao odličnu malu kampicu - bila je i starija od tog TECa ali je bila jako dobro sačuvana - eto to navodim kao primjer...

Vrh

PostPostano: 25 svi 2015 20:32 
napredni kampist

pozdrav od mene!

pitao bih znalce i one koji su voljni dati savijet.

inace sam ljubitelj kampiranja i cinim to redovito i manje redovito oduvijek, i do sada uvijek sa satorom, manjim ili vecim, skupljim ili jeftinijim, no sada bi radije kamp prikolicu, naslagao sam se tih satora i navukao opreme za nekoliko zivota, sada sam pozelio kampirati a da izbjegnem taj rad (a do jucer sam gledao sator koji kupiti!)

e sad bih ja pitao sljedece, sto mi je ciniti, nikada kampicu nisam posjedovao, nikada u njoj spavao, nikad ju autom vukao i sve ostalo sto oni koji ju nisu imali, pitanje je to dali da uzmem za prvi puta nesto jeftinije, tipa za 20-30 000 kn, pa da se cisto malo priviknem/o, ili da odmah odem na nesto sto mi se jako svidja kao recimo Adria Adiva iz '02-e (cca 8000 eura), da sada ne stavljam linkove sa njuskala.

nebih htio kupiti nesto pa pozaliti, da je 2000 kn pa ajde, ipak je ovo novac.

sto se tice vucenja tu problema nece biti, auto je spreman, ja sam vukao prikolice, ne ovakve ali mnoge druge, manevriranje takodjer nije problem, cak ni sa okretnim rudom, ako ce trebati staviti moovere, stavit cemo. Uglavnom da skratim to pitanje malo tj sazmem ga kako bi se znalo sto ja to tocno pitam jel, daklem, sto se preporuca pocetniku? osobi kao novoj u posjedovanju kamp prikolice, kamp oprema, vucenje i kampovi nisu problem, problem je nedoumica o investiciji.

hvala i molio bih da odgovori budu jednostavniji od pitanja :dance:

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015 07:07 
Moderator

Ja da sam na tvom mjestu i s obzirom da si stari kampista, i znaš što želiš, ja bi kupio skuplju kampicu pod uvjetom da nađeš ono što ti odogovara (raspored, veličina kampice, stanje kampice).

Samo ako ti je čilj manje navlaćenja opreme sa kampicom, zaboravi na to! Mislim da ćeš se sa kampicom navući još više opreme nego sa šatorom! Imati ćeš više komfora, ali i više ćeš se navući!

Do sada si pakovao samo auto, a sada ćeš pakovati isto toliko stvari u auto + kućica! :-??

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015 17:20 
iskusni kampist

Nama se baš to dogodilo kada smo nabavili kampicu. Čerge. Ali doslovce. Vukli smo pola stana. Sa kamperom je druga situacija. Makar ima više mjesta nosi se samo najnužnije. To valjda dolazi sa praksom i kada skužiš što ti treba.
Dosta stvari može stalno biti u kampici ili kamperu, dok šatoraši baš sve moraju svaki puta pakirati.
Mi na primjer uvijek imamo suđe, osnovne namirnice, stolice, stol, tepih, neke servisne stvari i slično u kamperu. Kad se pakiramo nosimo samo odjeću, ručnike i kozmetiku.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015 18:31 
Moderator

master:
to isto sve imaš i u kampici - komplet suđe, namještaj, ručnike, kuhala, tepih, struju i ostalo... ništa ne vadiš... kad dođeš s puta počistiš malo, presložiš i čekaš drugi put...
mi u kampicu za svako putovanje punimo samo friž i ormarić s jestivim potrepštinama, odjeću i obuću, presvučemo plahtu (skida se zaštitna koja je gore) ide čista nova za spavanje, a čak s kućnog kreveta prebacujemo jastuke i poplun... i za čas smo spremni za vikend...
godišnji je druga priča - dodatno se utrpa nešto više stvari, ali ništa previše...

runa:
svi ovdje na forumu smo krenuli starija kampica, pa ubrzo novija kampica... službeno smo to prozvali: evolucija jer nema nitko da je kupio od prve... zato ako imaš dovoljno novca - proberi po rasporedu koji misliš da ti odgovara... ako imaš manje klince - uzmi krevete na kat... ako imaš veće možeš uzeti i dva bračna kreveta... obično su ti U-garniture formata 220x160 cm - tako da tu neće smetati ni ako spavaju i stariji brat i sestra zajedno... ionako kampicu ti većina koristi višemanje samo za spavanje, a većina kuhanja i događanja odvija se u predšatoru i ispred njega...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015 19:39 
napredni kampist

hvala na ovim savjetima!

ni sam ne znam, vecu ili manju, noviju ili stariju, znam samo da mi to ne treba zato da bi zivio u njoj kao ameri, treba mi kao simbol kampiranja, nacin zivota, sigurnost od kise, tuce i vjetra za djecu te kao fiksni dio za koji ne trebam 2 sata cistog rada. nebih ju koristio jednom godisnje na tjedn-dva, koristio bi ju barem 4-5 puta godisnje, more i jezera, hrvatska uglavnom ali i balaton, una, orfy, austrija...

- ono cega me je strah kod starijih je da cu uloziti za osnovne uvijete takvog kampiranja jos koju tisucu (popravci, dorade, ispravci, pregledi...) a to drzim za bacanje novca, nikada ju necu prodati ni za dati novac

- ono cega me je strah kod velike, mjesto gdje cu je drzati, kampica od 6-7 m s rudom i moj auto u duzini su preko 10-11 m, a ako u skoroj buducnosti budem morao raditi takvu garazu, plus jos 1,5-2 m, ode mi plan za radionicu u mater :), i naravno, manevriranje u kampovima sa samom prikolicom.

kako trenutno gledam, uzeo bi manju i noviju ili novu, ali dakako to nije blizu konacne odluke. pored dobre kampice zelim imati jako dobar predsator jer tamo cemo biti daleko vise nego u samoj kampici, a uz nju dakako i svu ostalu stalnu opremu kao sto je lagani pribor za jelo i sve vezano za to, posteljina i sl jel.

imamo dvije cure (2 i 6)

Vrh

PostPostano: 27 svi 2015 09:42 
Zen kampist

Stavis moovere i nema problema sa manevriranjem. Moja ima 7,38 m i sad s mooverima je manevriranje djecja igra.
Inace krenuo sam 2012 godine sa starom unicom 1998, uvezao sam je iz slovenije da bi vec 2013 na jesen kupio ovu noviju adoru. Isto sam razmisljao kao i ti, idem na nesto jeftinije da vidim svida li mi se to i svidjelo mi se.
Sto se tice stvari i pakiranja kampica je uvijek spremna i nema vise cergea. Isto kao kolega gore samo hranu spakiram, posteljina ide od doma i za vikend spreman za sat vremena.
Sve sto nije kvarljivo i moze stajati uvijek je u kampici, kozmetika, zacini, secer, ulje...tako da nikad nema nekog spremanja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 15 16 17 18 19 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: