Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 24 stu 2024 13:03.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 22 23 24 25 26 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 06 vel 2015 09:35 
Moderator

ivana je napisao/la:
ljudi bok,
evo ja sam se upravo prijavila i zanima me sve vezano uz kampiranje u šatoru. muž i ja kupujemo veliki šator od KAMPE i zanima me da li je netko od vas ikad kampirao sa šatorom veličine 4m x 7m i da li je imao problema nači tako veliku parcelu.
Mi smo odlučili ove godine ići u Čikat i najviše nas brine to što imamo psa i da li igdje ima mjesto na plaži na kojoj ne bi nikome smetalo to što bi i on bio sa nama. kakva su vaša iskustva vezano za vođenje pasa u kampove i koji su po vašem mišljenju najbolji kampovi za ljude sa psima.

Koji model šatora tvrtke KAMPA se kupuje? Ima forumaša ovdje s velikim šatorima... Deki r-4je jedan od njih... Evo prolistaj malo u rikverc po topicu. Imaš i objašnjenja zašto se netko baš odlučio na taj i taj šator, zbog šivanja, ljepljenja, mrežica, podova i svega...

Za Čikat sada već rezervirajte parcelu. Najljepši dio vam je donji dio. U Čikatu obavezno prijavite psa, jer ionako kruži kontrolor koji sve bilježi, pa da se ne osjećate neugodno kod plaćanja. Od kampa u krug postoji šetnica, a i iz kampa puteljci kroz šumicu, pa se lako da nađi mjesto i za kupanje i za ono drugo.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2015 10:47 
napredni kampist

Koje drugo?? :think:

Vrh

PostPostano: 25 vel 2015 17:36 
kamperska gerijatrija

Pa kunjanje u hladovini.... :D

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015 19:41 
trudi se

Pozdrav,

Odlucio sam se vec uzeti easy camp-ov boston sator ali dvojim izmedju modela 300 i 400!!!

300 ima jednu veliku spavaonicu (180x210), a 400 dvije manje(120x215), pa neznam koliko bi nam ovaj model 400 uskratio komfor kod spavanja?
Naravno plus bi bio sto bi ovako mogli i prijatelji s nama...

Biste li se vi odrekli vece sobe ili da kazem prijateljima da sami kupe sator :), i koliko bi uopce osjetili razliku u velicini sobe?

300 kosta 200eura, a 400 250eura.
Inace razlika u ukupnoj velicini je duzina 35cm, sirina 25cm i visina 10cm u korist modela 400.
https://m.youtube.com/watch?v=MlWeOYzMwxA - boston 300
https://m.youtube.com/watch?v=WD3Tkx1gds8 - boston 400

Hvala!!

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015 20:53 
kamperska gerijatrija

Filipe uzmite definitivno veci, dvije spavaonice se lako pretvore u jednu veliku ;)
Za koliko ljudi se kupuje sator? Dvoje? Ne racunaj da ce vas 4ero ugodno spavati u tome, 60 po osobi je jako malo! Nas sator je sirok 300cm (Boston 400 je sirok 260cm) i nas dvoje odraslih i malicka spavamo komotno unutra ali 4 odraslih ne hvala!

BTW Meni je taj Boston jako zgodan satorcic! Ako se dobro sjecam jedina mana mu je da nema dovoljno otvora tj. ima samo ulaz a bocno su prozori (najlon) tako da je unutra garantirano sauna.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015 13:24 
kamperska gerijatrija

Satorasi da li koristite cerade ispod satora? Mi uvijek stavljamo ali zapravo nisam pametan koliko je to dobro. Primjetio sam da nakon kise ostane voda izmedju cerade i dna satora koja se ne moze posusiti niti moze negdje iscuriti pa mi se cini da to i nije bas dobra ideja. Mozda naci neku propusnu ceradu? Ne znam kakve su ove orginalne podloge za satore koje se mogu kupiti sa satorom, da li propustaju vodu ili ne?

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015 13:35 
Moderator

Isto pitanje o tim podlogama sam i sam već prije htio postaviti zbog mog kombijevskog predšatora... sam stavljam onu jeftinjak ceradu na zemlju, ali me zanima ima li što bolje...

razmišljao sam o tyvek ceradi - obično ih ima po građevinskim trgovinama...

http://www2.dupont.com/Tyvek_Constructi ... index.html

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015 14:15 
kamperska gerijatrija

Zapravo bi trebala neka jako pametna cerada sa membranom koja propusta samo u jednom smjeru :D

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 08:01 
Moderator

to tako nešto i jetaj tyvek jer propušta kondenzaciju samo na jednu stranu... tako da bi ga trebalo staviti na zemlju, a sa zemlje ne bi puštao vlagu gore, ali vlagu odozgo - ispod tepiha bi trebao pustiti do zemlje - što cerada ne radi

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 13:30 
napredni kampist

kaj se tiče podloge za šator...
ona bi trebala samo čuvati originalni pod od mehaničkog oštećenja... Dakle NE viriti preko poda spavaonice, jer će biti izloženo kiši koja se onda slijeva u neku udubinu i eto lokve ispod spavaone i ne ide dalje nikud... Kolega s posla ima običaj staviti ceradu vulgaris ala pevec, bauhaus... koju je čavlom probio na stotinjak mjesta... Nisam još probušio svoju, al možda budem

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015 22:38 
napredni kampist

Mi stavljamo obicni najlon. Samo da, pazimo da nigdje ne viri van. Koristimo ga jednokratno, sluzi samo da se zastiti dno satora. I da se ne treba cistiti, malo ga pometem pri sklapanju.

Sent...

Vrh

PostPostano: 09 srp 2015 18:46 
trudi se

samo info koga zanima, kupili smo i isrprobali šator na napuhavanje, kupljen u dechatlonu. odličan je, zbilja brzo i jednostavno a stabilno i čvrsto. bila sam skeptična, ali super je :handgestures-thumbup:

http://www.decathlon.hr/sator-na-napuhi ... 00025.html

i btw kupili smo krevete, ali nisu se pokazali baš super, bole leđa ali nisi na zemlji, http://www.decathlon.hr/krevet-za-kampi ... 71697.html, na madracima na napuhavanje mi je uvijek bila vlaga nekako, i hladnjikavo, zrak vuče iz zemlje hladnoču, tijelo je toplo i stvara se vlaga. bljak.

uglavnom kupili smo tepih za šator i ove samonapuhavajuče http://www.decathlon.hr/madrac-na-autom ... 72440.html plus obre vreće, vidjet ćemo jel bolje.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2015 21:14 
kamperska gerijatrija

Satorcic mi se jako svidja a po mjerama i rasporedu izgleda mi da je dosta slican nasem Covingtonu.
Moram priznati da ne razumijem te nove zracne satore. U cemu je fora? Mislim, jasno mi je kako funkcionira ali ne vidim niti jednu prednost nego samo mane. Teoretski vrijeme postavljanja na velikim satorima bi trebalo biti krace ali na malim koji imaju 3 ili 4 poprecne fiberglas/alu sipke cak mislim da si i sporiji jer ja i zena rastvorimo stapove, provucemo ih i dignemo sator za par min a koliko treba da se to rucno napumpa ako imas jednu pumpu? Ostalo je isto, klinovi, spage itd i tu nema neke ustede u vremenu. Ako pukne sipka kupis novu za 10-20kn a ako se na zracnom probusi komora ili se pokvari ventil? :think:

Vrh

PostPostano: 09 srp 2015 21:39 
trudi se

MoschuS je napisao/la:
Satorcic mi se jako svidja a po mjerama i rasporedu izgleda mi da je dosta slican nasem Covingtonu.
Moram priznati da ne razumijem te nove zracne satore. U cemu je fora? Mislim, jasno mi je kako funkcionira ali ne vidim niti jednu prednost nego samo mane. Teoretski vrijeme postavljanja na velikim satorima bi trebalo biti krace ali na malim koji imaju 3 ili 4 poprecne fiberglas/alu sipke cak mislim da si i sporiji jer ja i zena rastvorimo stapove, provucemo ih i dignemo sator za par min a koliko treba da se to rucno napumpa ako imas jednu pumpu? Ostalo je isto, klinovi, spage itd i tu nema neke ustede u vremenu. Ako pukne sipka kupis novu za 10-20kn a ako se na zracnom probusi komora ili se pokvari ventil? :think:

izvadiš ga iz vreće, razvučeš po podlozi, i napumpaš cca 10 secundi te zračne jastuke, i šator se diže pred tobom. zabiješ špagice. to je to. i to je baš neka jaka čvrsta guma, iznenadila sam se koliko je čvrst.

kod običnog šatpra se ipak moraju štapovi razvuč, provlačiti kroz šator pa dizati. nije puno ali ovo je zakon, jednostavno. i kod sklapanja.
što se tiče ventila, nemam pojima, i što se tiče bušenja, malo mi je vjerovatno jer je ko čamac čvrsta guma ta koja drži šator.

dok ide, ide. jako je kvalitetano smišljeno, velim bila sam skeptična al super je. :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 27 srp 2015 21:15 
trudi se

Pozdrav svima!

Kao kamper amater trenutno sam u kupovini malog satora za 2 osobe (gledam satore za 3-4 osobe radi komfora) za vikendasko kampiranje. Trebala bih savjet koji sator do 100 eura odabrati. Osobno se trenutno dvoumim oko Outwell Cloud 3 i McKinley flinduka 3

Posto sam zimogrozljiva osoba, bitno mi je da sator sto bolje zadrzava toplinu, kao i njegova nepropusnost. Znam da je tu u prednosti Outwell. No McKinley ima dva sloja, pa je mozda ipak bolji izbor za mene. Voljela bih cuti profesionalno misljenje iskusnih kampera, jer sama ne mogu procijeniti koji je bolji izbor. Ukoliko postoji jos bolji sator u rangu mog budzeta, takoder bih voljela znati koji je to model jer zelim best buy sator na trenutno dobavljivom trzistu. Hvala!

Vrh

PostPostano: 27 srp 2015 22:11 
kamperska gerijatrija

Nece te ni jedan takav sator stititi od niskih temperatura. Za to bi ti trebao nekakav cjelogodisnji sator za alpiniste ali oni kostaju puno vise od 100e a pretpostavljam da i tako necete ici na kampiranja kada je temp ispod 10 stupnjeva. Ako si zimogrozna treba ti dobra podloga za spavanje, dobra vreca a moze se uzeti i mala grijalica (kalorifer) koja tako mali sator ugrije u par minuta. Ja bi svakako probao naci sator u kojem mozes stajati, ovi su samo za uvuci se unutra sto je ok ako stvarno mislite samo preko vikenda negdje ali vjerojatno ce vam brzo narasti apetiti pa ce se to pretvoriti u 3-4-5 dana i onda takav sator i nije neka sreca. Outwell i McKinley nikako ne spadaju u istu klasu i ako su im cijene tu negdje ja bi uzeo Outwell bez razmisljanja ;)

BTW Evo upravo gledam da je taj Cloud 3 na akciji u Iglu sportu i cijena mu je 629kn sto misllim da je stvarno odlicno za takav sator. Ja bi se svejendo probao isprsiti za nesto vece ali to je barem duplo novaca tako da... :/

Vrh

PostPostano: 28 srp 2015 08:07 
Moderator

Više puta sam u sličnom šatoru (valičinom) boravio preko vikenda i najveća zamjerka je visina šatora. Ja bi pri idućoj kupovini svakako gledao šator u kojem se možeš koliko toliko ispraviti, bez obzira koliko je skuplji.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2015 08:34 
Moderator

bajki je napisao/la:
Više puta sam u sličnom šatoru (valičinom) boravio preko vikenda i najveća zamjerka je visina šatora. Ja bi pri idućoj kupovini svakako gledao šator u kojem se možeš koliko toliko ispraviti, bez obzira koliko je skuplji.

bajki realno i tvojih 190 i mojih 170 nije isti problem svakome i potreba za jednakim saginjanjem i ulaženjem... u :icon_wink: iako bez obzira na sve - tvoja opaska stoji... po meni su ovo neki putni šatorčići da stanu u što manji pakung za npr. motor i slično - ali za neko 15-20 dnevno stacionarno kampiranje i ne... super je dok je svih 15 dana sunce, ali problemi nastaju kišom i lošim vremenom kad se moraš negdje skloniti i boraviti...

Vrh

PostPostano: 28 srp 2015 10:04 
Moderator

Meni nije radi ulaženja, već je najveći problem presvući se u šatoru, ako se nemožeš koliko toliko ispraviti.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2015 10:39 
trudi se

Zahvaljujem svima na brzim odgovorima. Znam da je visina najvece ogranicenje, ali trenutno nemam veci budzet. Moja kampiranja odnose se na boravak 1-2 noćenja u prirodi, sa temperaturama iznad 10 stupnjeva (po noci). I jos ove godine planiram 5 dana na moru krajem 8. mjeseca s novim satorom. Mislim da ce jedan od njih zadovoljiti mojim potrebama.

@MoschuS: U pravu si za temperaturu. Noćenja u zimskim uvjetima neće se događati te tražim trosezonski šator za boravak 1-2 noćenja. U planu imam kupiti postenu vrecu za spavanje i madrac uz ovaj novi sator. Kalorifer obicno nije opcija jer ne idemo na mjesta gdje nam je dostupna struja, niti nosim generator ili nesto slicno. Ali dovoljno ce mi biti nova vreca i madrac jer nemam namjeru ici kampirati za hladnog vremena. Sto se tice visine, potpuno si u pravu, pogotovo jer je moj decko visok 190cm i nezgodno mu je u trenutnom satoru za 2 osobe. Ali oboje smo se slozili da si trenutno ne mozemo priustiti stojeci sator, iako ih jesam gledala i voljela bih imati takav negdje u buducnosti. Cjenovno McKinley i Outwell su u ovom trenutku prihvatljivi. Zapravo su istih cijena jer sam vidjela snizenje na Iglusport i zato razmisljam o Outwellu.
@Bajki: Kao sto sam spomenila, nemam veci budzet, iako bi mi najbolje odgovarao sator u kojem mogu stajati. To zasad ipak nije opcija.
@Statler: U pravu si. Ovaj sator je namijenjen brzom odlasku u prirodu, sa malim pakiranjem te ne previse prtljage kad idemo u prirodu. Boravak od 15ak dana u prirodi se jos nije dogodio, ali kad se odlucimo na to definitivno prelazimo na posten sator, koji ce zadovoljiti svim vremenskim i drugim uvjetima. Maksimum nocenja s ovim satorom je 5 dana ove godine na moru.

Mislim da cu odabrati Outwell jer je cjenovno isti kao McKinley, ali je bolje klase od njega. Hvala na pomoci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 22 23 24 25 26 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: