Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 05 vel 2025 16:53.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 86 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 22 lis 2014 19:53 
Zen kampist

Evo mladića :)

slika

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014 08:52 
Moderator

ajmo naljke dolje da bu lepi beli...

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014 19:13 
Moderator

istrle11 je napisao/la:
Evo mladića :)

Koa stvoren za preradu! :handgestures-thumbup:
Baš me zanima kako će to izgledati na kraju! Nadam se da će biti izvještaja o napretku radova :handgestures-fingerscrossed:

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014 21:03 
Zen kampist

Ovak nekaj bi ja u konačnici :)

slika

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014 23:21 
kamperska gerijatrija

jel ima negdje fotki kako ovo podizno na krovu izgleda iznutra? kako je prostor organiziran? kako se popenjes gore?

bas me zanima a nekako mi bed u kampu zicat ljude da im virim u "kucu" :)

Vrh

PostPostano: 24 lis 2014 07:14 
Moderator

sad bi ti odma i čamac da imaš...

ps. to je nekad bila i moja želja, pa je kombi završio u livadi... :(

Vrh

PostPostano: 24 lis 2014 12:59 
Zen kampist

Ima krevet gore. A ako se na varam otvor je negdje na sredini kombija i lojtrice. Pa kad se popnes zatvoris otvor i krevet je cijeli. Dolje je klupa za sjedene i kuhinja. Super stvar. A mali je za voziti. Ima i svoj tank vode i sudoper i kuhalo. Gledao sam jednog u falle.

Samo ovaj njegov vec ima krov podignut. Onda nemas spustanja krova.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPostano: 24 lis 2014 21:35 
kamperska gerijatrija

dundino je napisao/la:
Ima krevet gore. A ako se na varam otvor je negdje na sredini kombija i lojtrice. Pa kad se popnes zatvoris otvor i krevet je cijeli. Dolje je klupa za sjedene i kuhinja. Super stvar. A mali je za voziti. Ima i svoj tank vode i sudoper i kuhalo. Gledao sam jednog u falle.

Samo ovaj njegov vec ima krov podignut. Onda nemas spustanja krova.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod original Californie otvor je s prednje strane i penje se preko prednjih sjedala.
Kod raznih prerada, otvor može biti ili s prednje ili stražnje strane. Otvor nije potrebno zatvarati jer i uz njega ostaje krevet cca 200x120.
Postoji nekoliko vrsta tih krovova SCA190/191, SCA194, SCA196..., ovisno dal je za kraću ili produženu verziju, kao i otvaranje "iz nule" ili nekih 30cm visine(SCA 194) na zadnjoj strani...,superflach ili nešto deblji...

Po meni je taj podizni krov puno bolja varijanta nego kruti povišeni,jer je upravo i smisao Californie da bude što kompaktnijih dimenzija, npr. da stane u svaku podzemnu garažu...
U protivnom je bolje ići na preradu npr.Ducata ili sl. jer ipak pruža veći komfor (odvojeniWC, tuš..)

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014 07:05 
Moderator

Da namjena californie je da bude što manja. Po meni je jedna od mana što je dosta nezgodna za korištenje kao kampera na dužim putovanjima, ako negdje usput staneš. Trebaš dizati krov, a to u biti nebi smio, osim ako si u nekoj vrsti "kampa".

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014 07:07 
Moderator

istrle11 je napisao/la:
Ovak nekaj bi ja u konačnici :)

Jel bi ti na svome skidao fiksni krov i montirao ovakav podizni? :think:

Vrh

PostPostano: 25 lis 2014 09:41 
Zen kampist

Izvadio sam motor,hladnjake lampe itd a sad u prodaju sa njim.
Ja bi želio složit Californiju.
Našao sam jednu bez motora.
Ako neko želi kupit šasiju transportera i radit samogradnju neka se javi na oglas.

http://www.njuskalo.hr/dostavna-vozila/transporter-t5-2.5-tdi-oglas-13196713
:whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

Vrh

PostPostano: 26 lis 2014 12:22 
Moderator

gdje je to bilo prije 2 godine :crying-yellow: da smo spojili moj okrenut na krov i ovaj... jao - kampera za male pare...

Vrh

PostPostano: 03 stu 2014 21:00 
napredni kampist

Dao bi se preurediti: http://auto.geek.hr/2014/04/13/ford-tra ... i-zivjeti/ :icon_wink:

Vrh

PostPostano: 03 stu 2014 22:14 
Moderator

Bome dobar! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 14 stu 2014 13:15 
Zen kampist

Motor složen i uskoro u voznom stanju.

slika

Vrh

PostPostano: 15 stu 2014 08:45 
Moderator

Super! Još da vidimo tu tvoju osnovu za kampera! :)

Vrh

PostPostano: 15 stu 2014 14:17 
Zen kampist

Uskoro, :)

Vrh

PostPostano: 23 stu 2014 00:30 
kamperska gerijatrija

Nakon dugo vremena otvorio njuskalo sa kamperima i ostao ugodno iznanaden jer za 10 000 eura bi se moglo naci necega....posto je to sve staro ne znam koji brand drzati se da li ducata, folksvagena a ima i starih mercedesa 220D...kolega ima citroena jumpera i ima problema sa motorm....sta vi mislite...nekako se dvoumim T3 a ima cak i T4 ili Ducato...mislim d aje T3 malo premali a ducato kompletan....
Od prerade sam se oprostio jer nemam vremena

Vrh

PostPostano: 23 stu 2014 19:39 
kamperska gerijatrija

Proucavam vec neko vrijeme kampere pa ti se obracam kao samograditelju i kolegi samo sto nemam trenutno toliko vremena na raspolaganju jer su jos neki projekti otvoreni .....a pitanje je da li ce bit zavrseni, pa molim za mišljenje..

Generalno mi treba auto sa kojim mislim proputovati europu .....u vrijeme kada sam doma a to znaci da nema pravila niti fiksnog godisnjeg dakle kada sam doma put pod noge a to zna bit i Sijecanj....obicno su tri osobe manjega rasta ponekada jako rijetko 4...

dakle vecina kampova ne radi a misli se obilaziti gradove u letecem stilu tako da uletis u grad prodefiliras kroz njega pa ako ti se svidi auto na parking pa nekim motorinom proplaziti citav grad....zato kampica otpada ....plan je kompletna talijanska obala jadranska/meditieran, spanjolska mediteran- atlantik, francuska portugal, engleska, danska, pa mozda cak i Nordijske zemlje...ne najedamput nego koliko i kad se stigne...onda se auto prodaje jer je cilj ispunjen...dnevno oko 100 km uz pauze i laganini...

Ima dvije verzije auta koje zadovoljavaju uvjete dakle preuredeni povišeni kombi uglavnom na ponudi (ovaj cak i malo preskup) i zahtjeva dosta dorade unutrasnjosti ali VW td 1.9 ima svako smetliste pa nije problem za dijelove

http://www.njuskalo.hr/kamperi/super-pt ... s-13281996

koji ima uglavnom spartansku unutrasnjost bez wc i kupaonice / tusa jer ih nemas kamo smjestit kao i mini kuhinjicu a o stolu da ne pričam....jedes sa koljena...ali ogromnu prednost jer sve obilazis kao obicnim autom, parkiras na obicne parkinge i spavas di te volja...u biti ono auto obicno....okreces se bez problema, nisi upadljiv policiji sto je ogromna prednost, kao da voziš SUV-a a nemas prikacenu kampicu....

Slijedeci korak je klasa sa puno vise komfora gdje ima gotovo pa sve, no tu treba duboko posegnuti u džep a u toplini džepa lezi poskok...
http://www.njuskalo.hr/kamperi/kamper-f ... s-11150110

ako se sto takvoga i nađe po povljnoj cijeni - problem je stari motor i dijelovi za njega....sto moram provjerit kod fiata /citroena premda bi se mozda mogao ugraditi i noviji motor...ali si sada vec pravi kampist jako upadljiv pa otpadaju gradske parking kombinacije i pocinje mukotrpno traženje kampa u podrucju gdje nemas pojma ni kako si stigao .....stoga mora bit mali motorin odozada za obilazak znamenitosti...ali je kompletan komfor čak i TV ...

Kako su mi misljenja podijeljena glede izbora zanima me kako ces rijesiti unutrasnjost tj kako i kamo ugraditi wc i kupaonicu jer bi se tada u T4 moglo uzivat u punom komforu...da li napraviti 2 jednokrevetna lezaja na kat pa wc/kupaonicu smjestiti skroz na kraj do stražnjih vrata tj u kut na kraj do kreveta. Ili pak kompletni sanitarni cvor smjestiti skroz na kraj do zadnjih vrata pa sa svake strane po dva uska krevetca na kat i prolaziti sredinom do njih...jasno da tada treba produženi i poviseni...i motorin otpozadi...
Govorim, boravak u stacioniranom kampu totalno otpada....jer putujem kao lutalica i nocim gdje me ulovi mrak.....stoga mi je taj sanitarni cvor jaaaako vazan.....a auto da je sto manji za manevar....stoga mi je ovaj stil sa T4 jako primamljiv....a kazem barata se sa oko 9000 eura....jer se racuna na povrat za nekih 5 godina kada se proda ....
Molim savjet...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2014 09:29 
Moderator

Ako misliš na 3-4 osobe onda na T4 zaboravi, pogotovo ako ide tuš unutra. Problem kod T4 i T5 (ni ostali nisu bolji po tom pitanju) je što je uzak pa krevet neide popreko. Tu je Fiat i PSA daleko najbolji jer imaju najveću širinu, pa krevet ide popreko. Ja bi svakako birao Ducato jer je njegov 2.3 motor bolji izbor od PSA-ovog 2.2.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 86 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 94 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: