Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 24 stu 2024 13:40.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 21 22 23 24 25 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 09 lis 2014 14:53 
trudi se

Drustvo evo obecanih fotki satora sa ovogodisnjeg letovanja na Grckom ostrvu Tasos. Sator je Easy Camp model Boston 600. Pokazao je se fenomenalan,prostran i komforan za kompletnu opremu i nasu cetvoroclanu porodicu. Nadam se da cu vam posredstvom slika docarati malo i ambijen u kampu. :obscene-drinkingcheers:

slika

slika

slika

Zadnja izmjena: Deki r-4, dana/u 09 lis 2014 14:59, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2014 14:58 
Moderator

Odličan! Super! :handgestures-thumbup:

Jeste namjerno htjeli da ovaj srednji izlaz /ulaz) gleda prema tom zidu? :think:

Hoće možda biti kakav izvještaj o kampu? :think:

Vrh

PostPostano: 09 lis 2014 15:02 
trudi se

Bajki izvestaja ce obavezno biti u temi prikladnoj za to. A i ovde cu,ukoliko nije pogresno mesto,napisati koju vezano za sator i opremu. Kao i za fenomenalan dozivljaj onaj jedinstveni kamperski. :clap:

Sto se ulaza tice tako sam ga ja okrenuo,uprkos vecinskom kontra misljenju, sto je se ispostavilo kao pun pogodak. Zbog spavace sobe mnogo bolje mesto je bilo ovako kako sator stoji prikazan.I o tome cu podrobnije u samom izvestaju. :dance:

slika

Vrh

PostPostano: 09 lis 2014 15:14 
trudi se

Jedan segment kampa tacnije nas deo do samog kraja gde je se nasa grupa vecinom smestila. Ovo je puteljak koji vodi do nasih satora,mada sve sto vidite u objektivu su satori iz nase "komune", levo je zgradica gde su kupatila,wc,spremnik za hemiske wc od kampera i poseno je prostorija za pranje sudova. Sve cu vam to kroz slike i komentare objasniti pa da se sami uverite u razlike izmedju kampova u GR i HR. :confusion-scratchheadyellow: Ono skroz gore sto mu se krov zeleni a posle plavog je nas sator do samog zida,tj kraja kampa.

slika

Vrh

PostPostano: 10 lis 2014 07:04 
Moderator

Možeš slobodno otvoriti i novu temu u kojoj napišeš dojmove o šatoru da ih je ubuduće lakše pronaći.

Ako dobro vidim, ti spavaonice možeš imati odvojene ili spojene u jednu prostoriju?

Vrh

PostPostano: 11 lis 2014 00:00 
trudi se

U redu Bajki moze naravno. Otvoricu pod temu u ovoj velikoj temi pa da malo vise ispisem o samom satoru i stavim jos po koju fotku.Nadam se da moze biti nekome od koristi.
Sobe se mogu odvojiti na dva jednaka dela spustanjem onog platna koje se na slici vidi da je smotano do plafona. Mi nismo odvajali da bi nam stala sva cetiri solo Intexa. Tako imamo veci komotitet. Isto tako sa obe strane sator ima velike prozore. Tamo gde je ulaz jedan a sa druge strane dva. Zato je izuzetno svetao a moze se kao sto smo mi radili i navuci zastor radi odredjene privatnosti. Dva ulaza mu prave sasvim solidnu prozracnost sto se ne moze reci za sobu kojoj se platno prozora ne moze skroz otvarati.Vec se otvara,sto mi kazemo na kant, samo nekih desetak do petnaest cm. Da bi proluftirali sobe potrebno je sve otvore ostaviti sirom otvorene. Medjutim to nije neki problem posto svi znamo da u svaki deo satora vazduh lako dopre pa nam to nimalo nije smetalo. Eto cisto da navedem i to kao neku manu moze eventualno biti nekom zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2014 07:52 
kamperska gerijatrija

Nelos sator definitivno! Nama je bio u uzem izboru (500 model) i ne znam zasto ga na kraju nismo uzeli. Mislim da nema mrezice na svim ulazima, ne sjecam se vise :)

Vrh

PostPostano: 11 lis 2014 23:37 
trudi se

Moschus mislis na Boston 500 ili neki drugi model tj firmu ?? :think:

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014 10:26 
kamperska gerijatrija

Da, Boston 500 smo gledali ali se vise ne sjecam zasto smo odustali od njega :)

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014 14:11 
trudi se

Ne znam zasto ali ako ste ga imali po nekoj solidnoj ceni onda ste pogresili zasigurno. :eusa-think: To je bila nasa prvobitna namera. Da budem precizan poceli smo da razmisljamo od B-400 kada sam ja pristupio ovom forumu i odavde dobio niz dobrih saveta. Jedan od najvaznijih je da se uvek pazari komotniji i veci sator nego li je to propisano u fabrickom prospektu. Sto bi rekli bar za broj (citaj osobu) veci. Onda sam se bas zalepio za B-500 i cvrsto resio da je to prava mera.Ali nije sta je receno vec sta je sudjeno. Gospodja je na sajtu slucajno naletela na lepo snizenje u Merkuru u SLO gde je u ponudi bio B-600. :) Po toj ceni iz Merkuru dilema je trajala 5 minuta i resismo da ga kupimo. Malo sam se plasio da nije preglomazan i veliki ali poucen vasim savetima prelomio sam i pazario ga. Sada mogu reci da ne da nije bila greska vec je to bio pravi potez. :bow-blue: Komforan,pouzdan,lako se montira zaista smo prezadovoljni kako je se pokazao.Sve stvari su nam u satoru nista ne vija oko njega i u slucaju kise mozemo se sa sve stvarima i mi unutra smestiti. Pred kraj naseg ovogodisnjeg letovanja u kamp Pefkari na Tasosu je stigao covek sa porodicom iz Zrenjanina koji je imao B-500. Odlican sator bas mi je drago da sam ga video uzivo. Jeste manji od naseg,uzi i sa manjom dnevnom sobom ali sasvim pristojan i laksi za pronalazenje placa u samom kampu od naseg. Jos se lakse (brze) montira na manje mesta sve ostalo je gotovo isto. Sve ima svoje prednosti i mane. U svakom slucaju dobra firma i tunelski modeli po nasem ukusu. :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014 07:18 
Moderator

lijep i prostran šator... :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 29 sij 2015 23:45 
trudi se

Pozdrav ljudovi,
Planiram kupiti veći šator i odlučio sam se za Outwell Nevada LP šator koji je oko 6.5x3.0 metara vanjskih gabarita.
Kakva su vaša iskustva? Da li bi mogao imati problema oko pronalaska mjesta u kampovima?
Hvala

Vrh

PostPostano: 30 sij 2015 00:22 
kamperska gerijatrija

debaark je napisao/la:
Pozdrav ljudovi,
Planiram kupiti veći šator i odlučio sam se za Outwell Nevada LP šator koji je oko 6.5x3.0 metara vanjskih gabarita.
Kakva su vaša iskustva? Da li bi mogao imati problema oko pronalaska mjesta u kampovima?
Hvala

imas inace cijelu temu samo o outwell satorima

mi imamo manju nevadu - mp i bome do sad smo uvijek nekako stali na knap na parcelu. s tim da na neke parcele uopce ne bi ni mogli stat jer imaju npr drvo ili nesto slicno po sredini. tako da nije nemoguce ali treba paziti dosta na gabarite parcele

Vrh

PostPostano: 30 sij 2015 11:48 
Moderator

debaark je napisao/la:
Pozdrav ljudovi,
Hvala

to ti je veličina kao i kamper, ili kamp prikolica... tako da bi mogao imati problema oko pronalaska mjesta u kampovima... jer obično još trebaš i malo mjesta oko njega (špage), pa mjesto za auto i slično... po slobodnim zonama teže ćeš nalaziti mjesta, ali ionako sada većina kampova naginje parcelizaciji...

Vrh

PostPostano: 30 sij 2015 11:56 
kamperska gerijatrija

Nas Covington je 485x300 i siguran sam da sa jos metar i pol duzim satorom nebi stali ne puno mjesta koje smo gledali. Kao sto ti Statler kaze racunaj koliko jos moras imati mjesta na samu duzinu satora, znaci dok razvuces spage vec si na 8metara sto je stvarno puno za nase male kampiće. Da li ti stvarno treba toliki sator? Koliko vas je i gdje sve planirate kampirati? Nismo mi u Engleskoj da moramo imati dnevne boravke po satorima jer je svaki drugi dan kisa ;)

Vrh

PostPostano: 30 sij 2015 15:26 
kamperska gerijatrija

nama se desilo proslo ljeto da smo spage stavili skroz na usko i svejedno zauzeli kompletnu sirinu parcele. onda je dosao susjed i postavio svoj sator tako da su nam se spage krizale i odjednom vise nismo mogli izaci s parcele bez da preskacemo spagice (znaci sa biciklima ili djecjim kolicima nikako). sreca pa je susjed imao mali sator i nakon sto smo mu pokazali problem pomaknuo se za metar (al da je imao sator kao sto je nasa nevada mogli bi se slikat, bili bi kao sardine u konzervi jer ni on na svojoj parceli ne bi stao)

auto nam uz sator gotovo nikad ne stane bas skroz na parcelu (i on ima skoro 5m pa mu treba dosta mjesta)

Vrh

PostPostano: 30 sij 2015 23:49 
trudi se

MoschuS je napisao/la:
Da li ti stvarno treba toliki sator? Koliko vas je i gdje sve planirate kampirati?

ma ne treba nam, ali naletio sam na akciju gdje mu je cijena 410€, pa reko da vidim što će ljudi od iskustva reći. inače oni kampovi gdje smo mi išli su mali kampovi i baš nisu imali tako velike šatore unutra. ne znam kakva je situacija u vecima. ali izgleda da je svugdje isto. pa većinom bi kampirali na srednjem jadranu i otocima.

nego što mislite o vango drummond 500 šatoru. evo youtube video i gabariti. ovaj se isto nalazi na akciji za 150€. valjda se rješavaju starih modela.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2015 16:41 
trudi se

Ovaj Vango drummond 500 po svojim fabrickim karakteristikama deluje sasvim ok. Lako se podize i nije prevelikih dimenzija za kampersku parcelu. Stabilan je i verovatno dobro podnosi udare vetra,deluje mi jako homogen. Lagan je u spakovanom stanju znaci lak za prenosenje i pakovanje u gepek kola. Sto se tih parametara tice to je u redu. Medjutim u jedno sam siguran da je to sator za maksimalno 4 osobe,za sve preko toga je mali.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2015 10:26 
trudi se

Deki r-4 je napisao/la:
Ovaj Vango drummond 500 po svojim fabrickim karakteristikama deluje sasvim ok. Lako se podize i nije prevelikih dimenzija za kampersku parcelu. Stabilan je i verovatno dobro podnosi udare vetra,deluje mi jako homogen. Lagan je u spakovanom stanju znaci lak za prenosenje i pakovanje u gepek kola. Sto se tih parametara tice to je u redu. Medjutim u jedno sam siguran da je to sator za maksimalno 4 osobe,za sve preko toga je mali.

Hvala na komentaru. Btw. Ima nas 4 tako da je to ok...

Vrh

PostPostano: 03 vel 2015 01:36 
trudi se

Nema na cemu. Cetvoroclana porodica je definitivno maksimum za ovaj sator. Ne znam vase gabarite ali cete se verujem smestiti taman u spavacu sobu. Sve preko toga je previse. Ostalo je zaista za pohvalu bar sto se fabricke postavke tice. :handgestures-thumbup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 21 22 23 24 25 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: