Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 24 stu 2024 11:36.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 19 20 21 22 23 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 24 kol 2014 18:19 
napredni kampist

JA ipak kupujem ovaj šator http://www.coleman.eu/p-25673-mackenzie-cabin-4.aspx samo nažalost ne sutra nego poslje nove godine,znam da bu me pojelo do onda al kaj mogu,bolje ikad nego nikad :)

Vrh

PostPostano: 25 kol 2014 08:13 
napredni kampist

Izvrsno! Naročito mi se sviđa ona okapnica iznad bočnog ulaza. To je zakon kad pada kiša, a ti moraš ić nutra/van... I spavaone nisu 120 nego 140... I pod je integriran u šator... Koja je cifra?
Btw, i ja sam ponosni vlasnik colemana (vidi u garaži...)

Vrh

PostPostano: 25 kol 2014 08:23 
Moderator

Ivek je napisao/la:
JA ipak kupujem ovaj šator http://www.coleman.eu/p-25673-mackenzie-cabin-4.aspx samo nažalost ne sutra nego poslje nove godine,znam da bu me pojelo do onda al kaj mogu,bolje ikad nego nikad :)

Super! Do NG možda bude još nekakva akcija! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 29 kol 2014 09:40 
trudi se

i mi imamo samos 6 :)
i super se stvarno pokazao, i jaki vjetar i kišu, sve smo super prošli :icon_wink:
definitivno odličan izbor za naše sedmodnevno kampiranje i super jeftin za tu veličinu šatora :icon_wink:
nek izdrži pet sezona, mi zadovoljni :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 09:42 
trudi se

Pozdrav svima! Nova sam na ovom forumu, a i totalni početnik u kampiranju. Ovo ljeto smo prvi put boravili u kampu i obzirom da nam se jako dopalo odlučili smo kupiti šator, pa trebamo pomoć oko odabira :)
Dakle, trebamo šator za 4-6 osoba, s ušivenim dnom, stajaćom visinom (muž je dugonja) da se lako slaže i da je pouzdan kad zapuše vjetar. Gledali smo Outwell Concorde L koji je trenutno na popustu u sloveniji, ali me malo strah tog sistema na napuhavanje... Ima li tko ovdje iskustva sa tim šatorima, koliko su stabilni na vjetru i podložni kvarovima? Osim toga me brine veličina, tj. hoćemo li naći mjesto u kampovima bez rezervacije, obzirom da osim ljetovanja planiramo šator koristiti za kraća vikend kampiranja... Cijena je bez obzira na popust i dalje visoka, pa me zanima mišljenje iskusnih - vrijedi li taj šator tih novaca ili mi možete preporučiti nešto drugo... Svaka ideja je dobrodošla, napominjem da nismo nikada ni dana proveli u šatoru i nemam pojma na što sve treba gledati. Hvala

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 11:21 
Moderator

Nisam neki iskusan šatoraš, ali ja kada bi uzimao nebi se usudio uzeti taj sistem. Tu me nekako strah kako će to s vremenom, hoće li postati porozan pa da više nedrži zrak! :-??
Radije bi išao na klasični šator.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 11:23 
Zen kampist

Sad kad sam to malo gledao skroz su mi dobre ove sator prikolice. Kao brakica ali je prednost sto kad zavrsi sezona sator skines i imas prikolicu i dalje za sto vec treba.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 12:15 
Moderator

ma preskupe su.... gledam već u dva-tri broja ima u CCC po neki test... sad u zadnjem i je predstavljena jedna varijanta... a kod mene je slučaj da trenutno ni sin, a ni kćer ne smiju vuči kamp prikolicu zbog glupog zakona... a meni opet prikolica ostane kad njima ne treba...

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 14:16 
Moderator

umizoomi je napisao/la:
Pozdrav svima! Nova sam na ovom forumu, a i totalni početnik u kampiranju. Ovo ljeto smo prvi put boravili u kampu i obzirom da nam se jako dopalo odlučili smo kupiti šator, pa trebamo pomoć oko odabira :)
Dakle, trebamo šator za 4-6 osoba, s ušivenim dnom, stajaćom visinom (muž je dugonja) da se lako slaže i da je pouzdan kad zapuše vjetar. Gledali smo Outwell Concorde L koji je trenutno na popustu u sloveniji, ali me malo strah tog sistema na napuhavanje... Ima li tko ovdje iskustva sa tim šatorima, koliko su stabilni na vjetru i podložni kvarovima? Osim toga me brine veličina, tj. hoćemo li naći mjesto u kampovima bez rezervacije, obzirom da osim ljetovanja planiramo šator koristiti za kraća vikend kampiranja... Cijena je bez obzira na popust i dalje visoka, pa me zanima mišljenje iskusnih - vrijedi li taj šator tih novaca ili mi možete preporučiti nešto drugo... Svaka ideja je dobrodošla, napominjem da nismo nikada ni dana proveli u šatoru i nemam pojma na što sve treba gledati. Hvala

pošto je to šator lako može doći do oštećenja tih dijelova u koji se upumpava zrak, pa što onda?

a što se veličine tiče - tak svejedno s kakvim šatorom bez rezervacije se dođe u kamp... u većini kampova danas su slobodna mjesta odozada, a prva i bolja mjesta moraju se rezervirati... ovo je koliko vidim jako velik šator i pitanje je jedino da li vam uopće treba tako velik šator...

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 15:46 
kamperska gerijatrija

problem je sto sve i da rezervirate parcelu morali bi jako dobro paziti stane li uopce 6.5 metara dug sator na nju! nas je metar i pol kraci pa smo bas na knap, a na neke uopce ne stanemo!!

po meni je to prevelik sator sa bespotrebno skupom tehnologijom. uzmite nekog s normalnim sipkama (izdrzavaju vjetar bez problema) i mozete ici na varijantu da dodatno uzmete jos jedan predprostor za sator kojeg onda postavite samo ako ima mjesta ili ako ste na dulje vrijeme

kod ovako velikih satora pozeljno je na autu imati i krovnu kutiju, on zauzme u manjem autu kompletan prtljaznik!

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 17:38 
kamperska gerijatrija

umizomi mislim da su ti vec sve napisali :)
Ta tehnologija je relativno nova i ako pogledas vani po siteovima (ukcampsite.co.uk recimo) vidjeti ces da dosta ljudi ima problema s njima. Imaju oni svojih prednosti (brze se postavljaju, nema pucanja stapova...) ali, po meni, nista kljucno jer ako ti recimo pukne sipka na obicnom satoru to lako zamijenis a sto ako ode zracna komora?
Druga velika mana tih satora je cijena. Za 1300e koliko je taj Concorde i to na akciji ti kupis 2-3 vrhunska satora a nemoj zaboraviti da je sator tek pocetak. Gdje su ti jos kreveti, vrece za spavanje, stol, stolice, tepihic, ormarici, kuhalo.... . Ukratko za cijenu Concordea si kupis jako dobar sator i svu opremu potrebnu za kampiranje )
Imas tu u topicu par satora koje smo vec spominjali i koji su ti odlican izbor, Outwell Nevada MP ili novi Whitecove 5 ili 6, Coleman Da Gama, Coleman Galilleo itd.
btw koliko ce vas boraviti u satoru?

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2014 12:56 
trudi se

Wow kako ste brzi svaka čast! :handgestures-thumbup:
Hvala vam puno na savjetima! Mi početnici - naivci smo poslastica za trgovce, zato su nam vaši savjeti neprocjenjivi! :obscene-drinkingcheers:
Dakle svakako trebamo naći nešto manje dimenzije šatora jer mi je zbog posla teško unaprijed rezervirati (to je jedan od ključnih razloga zašto želimo kampirati ). Ima nas 4, zasad ... :icon_wink:
MoschuS, pogledala sam šatore koje si predložio i vidim da imaju različite materijale šipki. Coleman de gama ima čelične, pretpostavljam da je to najbolje, ili...? Kakve su uopće konstrukcije najbolje za našu obalu ? ( nećemo se baviti alpinizmom :) ) Ne bih voljela da mi s prvim vjetrom prisjedne kampiranje ako se šator bude jako savijao.
Što se tiče tkanine, vidim da su ove s pamukom općenito puno skuplje ali i teže. Da li je pod tim zbilja bitno ugodnije, ili je važnija dobra ventilacija?
Cijena je naravno bitna, ali kad se sjetim koliko smo dali za 7 dana najma mobilne kućice ... :crying-yellow: Šator ćemo nadam se koristiti puno duže ! :obscene-drinkingcheers: Namještaj... oops o njemu još nisam ni počela razmišljati... bit će to vidim duuuga zima ( navukli ste si svraba sa mnom =)) )
E sad, naletila sam i na Outwell Malibu 5. Šator je manji 440 x 360 ali je visok 215 i ima čelične šipke i tkaninu Outtex 4000. U Sloveniji dođe 500€ i može se produžiti ekstenzijama za još 130, 260, ili 390 cm. Ovaj produžetak od 260 cm ima dodatna vrata i dođe 230 € trenutno. Nema mogućnost produžetka tendom :crying-yellow: Da li je to uopće bitno ili da radije nađem neki paviljon ?
https://www.youtube.com/watch?v=849vdxA0SxM
Također mi je zapela Montana 5P visoka 220 cm! Moram nažalost zbog muža gledati ove visoke šatore, ili još bolja opcija da muža skratim za glavu :icon_wink: :handgestures-thumbup: :obscene-drinkingcheers:
Ovaj zatvoreni bočni ulaz mi se čini zgodno mjesto za dječji WC ( koristi li to netko? )
Od ovih sa pamukom: Outwell Trout Lake ima lijepe dimenzije 510 x 400 x 215 ( ili je preširok?)
Ufff ovo je gore od biranja auta! =))
Slovenci nemaju Coleman Da Gama na webu, gdje se to može nabaviti ? Mi smo inače u Rijeci...
Imam još tisuću pitanja, ali neću više, ispisat ćete me s foruma :)
Hvala vam...

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2014 13:42 
kamperska gerijatrija

Sipke su ti bolje celicne ali za nekakvo normalno kampiranje kod nas na moru ti to nije previse bitno, dobre fibreglas sipke su sasvim dovoljne.
Sto se tice visine mislim da gledas krivi broj, gledaj "inner" podatak jer je to visina unutra a onaj veci je broj je visina satora iz vana :) Onaj "stricek" koji najcesce pokazuje Outwell satore je dosta visok pa mozes i po njemu vidjeti koliko mjesta ima iznad glave.
Sad su vam dobre akcije jer je kraj sezone ali nemojte srljati nego prvo pogledaj hrpu klipova na Youtubeu pa ces polako dobiti ideju o tome sto vam treba i sto zelite. Nama su recimo uvjet bili integrirani pod (sewn in ground sheet) i mrezice za komarce na svim vratima jer je zena alergicna na ubode a i dobro dodje da mozes sve ostaviti otvoreno a nista ne ulazi unutra. Stvari koje su meni zgodne na nasem Outwellu su ulaz za struju, puno ventilacijskih otvora (svaki kut satora, iznad vrata i iza spavaone) i male mrezaste vrecice na spavaoni u kojima mozes odlagati stvari. To su sve featurei koje ti vjerojatno ovi svi skuplji satori i tako imaju.
Pogledaj si i druge ducane u Slo, za ove znam da drze Coleman www.nazraku.si ili narucite iz vana negdje. Nas je postarina iz UK ispala 20funti, carine ni duplog pdva vise nema tako da se isplati. Uzeli smo sa charliesdirect.co.uk

Za pamuk nemam pojma, svi kazu da je dosta ugodnije sto mi i je logicno ali nisam nikada isprobao.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2014 13:54 
kamperska gerijatrija

Koliko su ti veliki klinci? (mislim da i nisu zbog pitanja o djecjem wcu :)) Uglavnom, ne savjetujem ti nikako ici bez rezervacije, pogotovo ne ako zelite biti dulje od par dana jer je guzva u nasim kampovima uzasna. Pogotovo ovima na sjevernom Jadranu. Mi smo prosle godine na Cresu jedva nasli krajem kolovoza mjesto i to za citava tri dana. Ove godine smo krenuli zivkati negdje u lipnju i vec je sve u boljim kampovima bilo rezervirano. Na neparcelirana mjesta nemoj ni gledati - to je ili na suncu bez imalo hlada, ili je zauzeto pausalcima (pricam opet za sj. Jadran). S tim da vama za veliki obiteljski sator treba dosta slobodnog prostora (racunaj jos spage oko satora + auto + stol i stolice negdje ispred)

Na sto si mislila kad si napisala djecji wc? Mislis na kahlicu ili? Mi smo je svega jednom nosili sa sobom, tek kad se odvikavao od pelena i stajala je svukud po satoru :) Inace koristi normalan wc u kampu, nosimo samo sa sobom onaj plasticni nastavak za wc

Pogeldajte jos i Robens satore, odlicni satori ali dosta skupi. Frendovi kojih isto ima 4 ga imaju.

I da, ne znam dal znas a vidim da nitko nije napisao... uvijek gledaj sator za jednu osobu vise nego sto vas ima. Npr u sator za troje komotno stane samo dvoje. Znaci za ispod pet osoba za vas nemoj ni gledati. Isto tako, pripazi na to da ako zelis da klinci imaju odvojene sobe kolike su dimenzije soba - u nasem satoru (Outwell Nevada MP) mozemo imati ili jednu veliku ili ako dignemo pregradu onda imamo jednu vecu i drugu manju prostoriju - u toj manjoj dvoje ne bi stalo bas komotno (nas je troje pa nam to pase, iako smo za sada svi skupa). Pa ako su klinci veliki onda mozda bolje da se dijele sobe na dva jednaka dijela.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2014 23:49 
trudi se

Hvala na linkovima ekipa ! :obscene-drinkingcheers:
Lei, u vezi ovih rezervacija... to znači da ne mogu računat na "last minute" kamp - vikende ?! Pa cijeli koncept mi onda pada u vodu ! :crying-yellow: Jel to vrijedi samo za visoku sezonu ili je stalno takva gužva ? Ja si cijelo vrijeme računam kako ćemo moći u slučaju da mi se oslobodi vikend (većinom radim vikendima, a ako ne radim to znam možda dva dana ranije) ubacit šator i stvari u auto i zapalit u neki bliži kamp na 2-3 dana. Znači, nema šanse ? Pročitala sam negdje na nekom forumu ( možda i ovom) da se bez beda nađe mjesto za šator i bez najave, ali to se valjda misli na male šatore za 1-2 ljudi? Ajme koma! :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow: Pa što ću sad! :-?? :crying-yellow:

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2014 00:13 
kamperska gerijatrija

ovi kampovi koji su nama blizi (istra i kvarner) su u srpnju i kolovozu krcati ko sipak. van glavne sezone nije problem

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2014 06:46 
napredni kampist

nikad nisam radio rezervaciju za kamp. Samo telefonski poziv na dan dolaska ili dan ranije. Šator tlocrta 6.4 x 2.3 metra i paviljon 3x3. obitelj sa dvoje djece.
Na taj nacin bio u Adriaticu (Primošten), Baldarin (Cres), Vrbovica (Korcula), Vrila (Peljesac) i po vani (Italia, Spanjolska, Francuska).
U hr mi je jednom bilo odgovoreno da su full - Dugi otok - mislim da se zvao Veli Rat i u Fr sam naletio na jedan da je full, pa sam trazio idući...
Umizumi, nedaj se obeshrabriti!

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2014 07:20 
Moderator

zacki zak, u nekim kampovima za nagodinu sad ne možeš rezervirati mjesto, a ne dan prije...

evo ljetos je Gac zvao Straško i čekao je 6 dana da se posloži parcela kakva njemu odgovara... mjesec i pol prije dolaska u Dole u prvom redu nije mogao dobiti količinu dana koliko je namjerio dolje biti...

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2014 08:00 
kamperska gerijatrija

Pa ne mogu se bas usporedjivati parcele koje su svugdje rezervirane unaprijed sa slobodnim mjestima za postavljanje satora koja se mjenjaju na dnevnoj bazi.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2014 08:36 
napredni kampist

Lei je napisao/la:
ovi kampovi koji su nama blizi (istra i kvarner) su u srpnju i kolovozu krcati ko sipak. van glavne sezone nije problem

Uvijek sam mislil da nisu baš kampovi tak krcati,jer kad sam got prolazil kroz kamp nije mi se tak činilo :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 19 20 21 22 23 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: