Pozdrav!
Novi član foruma ovdje :D
Bio sam u Baškom Polju ove godine (2021.) ujedno prvi put da sam kampirao i oduševljen sam kampom. Slike od Darcy iz 2013. odgovaraju trenutnom stanju.
Šatori i kampice su u zoni G (vidi kartu u prilogu), sve iznad toga su mobilne kućice i paušalci, ali sam vidio šatore i u tim gornjim zonama. Šator možete postaviti bilo gdje, ormarići sa strujom imaju uglavnom CEE priključke, neki imaju običan šuko, ali te šuko utičnice su u jako lošem stanju (hrđa) i neke ne rade. Meni je trebalo cca 15m kabla od ormarića do šatora jer sam upiknuo baš jedno zgodno mjesto, a neki su vukli po 30-40m kabla do svojih kampica i šatora. Cijeli kamp je u borovoj šumi koja se proteže skroz do mora tako da imate osjećaj da je more "tu odmah iza", ima puno hlada i bilo je ugodno boraviti u šatoru, čak i preko dana, unatoč temperaturama koje su dosezale i 37°. Navečer iza 21h je već mirno, a iza 23h svi spavaju, mrtva tišina, tako da možda nije za one koji bi htjeli tulumariti
Sanitarije su iznimno uredne, čiste se i tijekom dana i uvijek ima papira i sapuna :D Neke pipe imaju zamijenjene crvenu i plavu oznaku, pa pripazite da se ne pofurite :D Također, kukice za robu u tuševima su strgane u većini kabina, pa je dobro imati neku vrećicu. U kampu je i pekara, ima standardnu ponudu peciva i bureka, ali nije baš nešto. Dućan je bezobrazno skup, izbjegavajte ga. Više se isplati prošetati 10 min uz more do Baške Vode, ima jedan Konzum odmah s te strane, da ne morate u centar.
Kad se spustite do mora, uz plažu se nalazi restoran s relativno povoljnim dnevnim menijem (cca 50 kn), a kavu s mlijekom ćete platiti 16 kn.
Plaže su predivne, krupni šljunak, ima hlada.. Za one koji vole nudističke plaže, ima 2 FKK zone, jedna je prema Baškoj Vodi, nekih 300 m od restorana na plaži i proteže se nekih 500 m, a druga je cca 500-600 m na suprotnu stranu, prema Promajni. Šetnica uz more je predivna. Preporučam šetnju do Makarske (cca 1,5h hoda, 9 km), proći ćete kroz sva mjesta (Promajna, Bratuš, Krvavica), a ako krenete na suprotnu stranu, za nekih 5 km (45 min laganog hoda) ste u Brelima.
Osoblje na recepciji je jako ljubazno i opušteno. Što se tiče cijene, za 5 dana sam platio 800 kn u špici sezone (sredina 7. mjeseca) i u to je uključeno mjesto za šator, struja, frižider, 1 osoba, boravišna pristojba, osiguranje i prijava.