Naručio sam novu kamp prikolicu. Dogovorio sam se sa prodavačem, da je dobijem za 15% jeftinije, ako je platim unaprijed (mesec Svibanj) i dobijem kraj meseca Kolovoza u trajno vlastništvo. Dobijem je još kraj Lipanja za 7 dana, da idem na more.
Naručio sam nešto dodatne opreme ali klime nisam naručio. Za tako velik novac se mi ne izplati. Prikolica je zimsko-lijetna, znači, da je dobro izolirana. Usred krova originalno ima jedan prozor (još jedan mali u kupatilu). Sad, kad je prikolica došla od proizvođača do prodavača, došla je sa klimom na krovu. To znači, da su na krovu, pored prozora, napravili još jednu rupu in stavili klimu. Prodavač kaže, da su klimu naručili, da vidu, kako to originalno napravi proizvođač, i da je mogu kraj Lipanja koristiti. I, ako če mi se klima sviđati, da je onda platim. Ako mi se neče sviđati, klimu če skinuti i staviti još jedan prozor na krov.
E, meni se to baš ne sviđa. Namjerno nisam htio kupiti klimu, pošto je preskupa za 2,3 tjedna godišnje upotrebe. Stoji odprilike 1500-2000 EUR. Pošto je neču platiti, imat ču 2 prozora na krovu.
Negativne stvari tog dodatnog prozora: - jedan prozor više, kroz kojeg može curiti voda u prikolicu - prozor je slabije toplotno izoliran, zato če biti više vruče u prikolici (u ljeto) ili više hladnije (zimom) - prikolica je manje kompaktna, snažna, pošto ima dodatnu rupu na krovu - dodatna mogučnost, da tuča napravi štetu - dodatna briga, da zatvaram, čistim prozor - na krovu sam planirao imati krovni šator za prijatelje, sad je tamo ta prozor - ....
Šta bi vi uradili? Kako, da nastupim do prodavača?
|