Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 04 pro 2024 21:20.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 33 posta ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dolomiti
PostPostano: 02 pro 2013 08:59 
Moderator

Ako se misliš tuširati i koristiti kuhinju onda je kanta mala i jednom kada se navečer smrzne, do ujutro je vjerovatno u komadima, pogotovo na takvim minusima koji su tamo gore. :think:

Vrh

PostPostano: 02 pro 2013 13:08 
kamperska gerijatrija

Mene isto ne privlaci kampiranje zimi, pogotovo kad uzmes u obzir u kojem si potencijalnom problemu ako snijeg zatrpa ceste i koliko kompliciranije je po takvim uvjetima voziti i sa obicnim autom, a kamoli da vuces nesto jos iza sebe. Pa ti je cijeli kamper/kampica pun vlage dok se pance i odijela pokusavaju osusiti..... Ne znam.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2013 13:40 
Moderator

Tako je nekakvo i moje razmišljanje! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 02 pro 2013 14:16 
zeleni kampist

Ma sve to stoji i sve to OK. Ali da bi volio proboraviti u rent prikolici po zimi, u "organiziranom" kampu, kao umjesto u bungalovima, e to bi itekako volio!

Ne u samostalnoj režiji, samostalnom aranžmanu, (rizično je to, od vožnje do ovih "tekućinskih" problema) ali da ima turističko naselje s takvim prikolicama, s solidnom organizacijom, e to bi vrlo rado volio.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2013 15:42 
Zen kampist

To što ste svi naveli je i mene uvijek odbijalo od zimskog kampiranja, a ponajviše ovo što je Lei navela, mokre pance, odijela....
S obziorm da čitam Camping, cars & caravans, njemački časopis, a svi znamo da su oni najveća kamperska nacija tako u svakom broju imaju recenzije kampova i putopise, pa su trenutno na zimskim putovanjima.
I čitajući to i opise kampova shvatio sam da je to sve organizirano kako i treba. Znači nema problema ni sa pancama ni sa odijelima jer u sklopu sanitarnih čvorova (grijanih naravno) postoje ormarići sa onim grijačima za pance kao u svakoj app kući, postoje ostave za skije, presvlačionice i ormari. Znači po povratku sa staze fino direkt u taj objekt, presvlačenje, tuš i zapravo u svoj kamper/kampicu dođeš već okupan i u trenirci.
Misle takvi kampovi na sve. Čak imaju osim priključka za struju i direktne priključke za plin pa se spojiš i griješ. Plin se plaća po potrošnji.

Ali ne znam i dalje bi li se na to odlučio.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2013 15:48 
Moderator

Čuj, sigurno da za cijenu koju naplate moraju nešto i ponuditi da bi njim ljudi došli. Znači imaju sve riješeno i onaj tko to voli, zašto neprobati, ako baš postoji želja za tim. Ja i dalje nebi probao. :-??

Vrh

PostPostano: 03 pro 2013 20:21 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Čuj, sigurno da za cijenu koju naplate moraju nešto i ponuditi da bi njim ljudi došli. Znači imaju sve riješeno i onaj tko to voli, zašto neprobati, ako baš postoji želja za tim. Ja i dalje nebi probao. :-??

Ni da uzmeš kamp prikolicu u najam? Da nemaš natezanja, već u prikolicu kao turistički objekt, platiš i bok.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2013 08:00 
Moderator

Neću reći nikad, ali trenutno mi nepada na pamet! :icon_wink:
Nekako mi kampica služi samo za prespavat, a 99% ostalog (kuhanje, jelo, odmor, zezancija...) vezanog za kampicu se dešava oko nje, tako da mi ovo preko zime izgleda kao da sam u zatvoru, a taj zatvor je dosta skučen. :-??

Vrh

PostPostano: 04 pro 2013 15:00 
Moderator

da... skučen! na skijanju imaš i mokra ski-odijela, i mokre pancerice koje svake trebaju prostora 40x40 cm, pa za 4 osobe uzelo bi cijeli hodnik između kuhinje i sanitarnog bloka... + što kako se topi snijeg sa njih (jer ne možeš sve u sitno očistiti vani ispred) bi ostavljalo mokro unutra.... Nadalje 4 osobe zahtjevaju svakodnevno raspremanje kreveta u sjedeću garnituru i sve to mislim da bi mi bilo samo veće opterećenje od uživancije - a gledam to na bazi moje 7 m kampice, a kamoli u nekoj daleko manjoj...

razmišljam - da smo baš žena i ja sami i tad bi bilo teško, ali da smo sami već prestaje potreba za apartmanom i pojavljuje se uživancija u hotelu s polupansionom na samom skijalištu...

Druga stvar je da imamo kamper s velikom garažom odozada, pa odlučimo napraviti turu po skijalištima od tjedan-dva dana - pa kako nam bog da!

Vrh

PostPostano: 04 pro 2013 15:35 
Moderator

Pogledaj Dundinov post. To znači da ti je problem skijaške opreme riješen u takvim kampovima. :think:

Vrh

PostPostano: 05 pro 2013 18:57 
zeleni kampist

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 7293_n.jpg

Vrh

PostPostano: 05 pro 2013 19:30 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
da... skučen! na skijanju imaš i mokra ski-odijela, i mokre pancerice koje svake trebaju prostora 40x40 cm, pa za 4 osobe uzelo bi cijeli hodnik između kuhinje i sanitarnog bloka... + što kako se topi snijeg sa njih (jer ne možeš sve u sitno očistiti vani ispred) bi ostavljalo mokro unutra.... Nadalje 4 osobe zahtjevaju svakodnevno raspremanje kreveta u sjedeću garnituru i sve to mislim da bi mi bilo samo veće opterećenje od uživancije - a gledam to na bazi moje 7 m kampice, a kamoli u nekoj daleko manjoj...

razmišljam - da smo baš žena i ja sami i tad bi bilo teško,

A tzv. planinski bungalovi?
(šta računaš da su prikolice kao oko 11-12 kvadrata, a bungalov ipak ima nekih 20-25 + eventualno krevete na "galeriji" i još neko mini predvorje).
Potpuno isključujem varijantu vlastite kampice i vlastitog prijevoza, već mislim na rentanje. (teoretski).
U bungalovu sam bio, doduše nije bilo snijega krajem studenog, tri noći i naravno da nije loše. Prilično sam siguran da bi i vi pristali na takav vikend paket. Drugo je ovo skije, pance, topljenje snijega i to. Ali osobno bi kao avanturu volio unajmiti kamp prikolicu po zimi i snijegu. Naravno ekipa je ta koje je bitna, bez toga sve uzalud..........

Vrh

PostPostano: 06 pro 2013 08:09 
Moderator

javasluk je napisao/la:
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1453502_549198491835393_2074117293_n.jpg

Ovo je čak šatorska prikolica! :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:

Bungalov je nešto sasvim drugo, na tu varijantu bi ja pristao! :whistle:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 33 posta ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: