MikiSa je napisao/la:
dundino je napisao/la:
Baš sam neki dan išao isprobati tu grijalicu i uspio.
dakle imaš tu okretnu tipku na peći koju okreneš na 6-7 i pritisneš.
kad je tako držiš pritisnutu ona počne škljocati, dakle baca iskru da se upali plin. naravno prije toga otvori ventil za plin (meni je odmah pored peći u ormaru) i otvori plinsku bocu.
drži tu tipku stisnutu, bar minutu dvije dok ne prestane škljocati. kad prestane znači da se upalio plin. imaš jednu malu rupicu na peći (meni se nalazi pri dnu peći sa desne strane) gdje se vidi plamen kad gori peć.
poslije samo upališ ventilator da tjera taj topli zrak po prikolici. uistinu sam se iznenadi iskreno, prikolica već mjesec dana stoji na otvorenom, prošli tjedan je padala kiša znači bilo je hladno i vlažno i upalio sam peć i za 20 min je u cijeloj prikolici bilo stvarno ugodno toplo za kratke rukave.
Zaboravih te pitati zašto se toliko dugo mora držati (minutu-dvije), jel to uredu?
Pa ja isto nisam znao, isto sam tako samo stisnuo, ali nije radilo pa sam zvao ovog gospodina koji i popravlja te prikolice pa mi je on rekao da držim duže dok povuče plin. to i je razlog zašto treba duže držati, dok dođe plin do peći.
Ne znam za škljocanje na kojem principu radi ali ja sam imao ukopčanu struju dok sam isprobavao peć.