Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 24 stu 2024 00:21.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 10 11 12 13 14 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 06 ruj 2013 09:17 
Zen kampist

:clap: :clap: :clap: Puno ljepih trenutaka u tom šatoru ti želim :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2013 14:52 
kamperska gerijatrija

Eto i nas u Outwell klubu :banana-dance:
Upravo narucen iz UK, sad se jos samo treba strpiti da dodje do nas. Radi se o Outwell Covington 4 satoru iz Privileged serije. Bilo smo malo zbunjeni u pocetku jer satora nema na Outwellovim stranicama ali su nam objasnili da se radi o limitiranoj seriji koja je isla samo na proljece 2013, u njoj su bila tri satora radjena po Outwellovim najprodavanijim modelim ali po popularnijim cijenama. Sator izgleda kao manji braco popularne Nevade MP za koju smo se bojali da ce nam biti malo prevelika a i rasprodali su je u Mixiju pa smo morali naci nesto drugo :)
Ispao nas je 2300kn i vjerujem da je za tu lovu super kupnja.

slika

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2013 15:11 
napredni kampist

Ajd baš mi je drago da je šator napokon naručen :)

Odlično izgleda!
Za koliko osoba je namjenjen; ovako mi izgleda na slici za troje :think:

I kada šator dolazi?

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2013 15:16 
kamperska gerijatrija

Za 4 je, izgleda dosta malo na slikama ali je 485x300cm tako da i nije bas mali i siri je od skoro svih satora za 4 osobe koje sam pogledao. Ima skoro sve feature kao Nevada MP, znaci mrezice za komarce na sva troja vrata, hrpa otvora za zrak itd.itd. Dolazi DHLom, znaci valjda za par dana :)

slika

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2013 15:26 
napredni kampist

A super onda :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2013 08:05 
Moderator

Čestitke na kupovini! Super je!

Jel to cijena sa dostavom?

Vrh

Naslov: Šatori
PostPostano: 08 ruj 2013 16:10 
kamperska gerijatrija

Dada, sa dostavom je cijena! Sator je 229gbp i dostava jos 20gbp. Stize Dhl-om i provjerili smo da li trebamo platiti jos neke troskove obrade ili tako nesto kod nas i kazu da nema vise nista. :)

Btw uzeli smo ga preko charliesdirect.co.uk i stvarno preporuke jes su uzasno ljubazni i susretljivi a i cijena dostave je vrlo pristojna.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 07:07 
Moderator

:handgestures-thumbup: :clap: :clap:

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 09:57 
trudi se

Dragi šatoraši molim pomoć! Dakle, planiramo kupiti šator za 4-5 osoba stajaća visina. Eh sad nakon pomnog biranja imamo uzi izbor:

Outwell Nevada MP (iako je rasporodan za ovu sezonu, cekat cemo ga ako treba :-W ),http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?product_id=1040044013

ili ovaj Brunner Vertical PT http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 1040030917

Ili ako imate neki 3 koji bi nam preporučili u tom rangu? Dajte pluseve i minuse i iskustva :pray: .
Nakon šatora 2x2 je sve dobro :) , a tak i onak mislimo prijeci na kamper kad se obogatimo =)) . Hvala na pomoći :bow-blue: !

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 10:07 
kamperska gerijatrija

Navona pogledaj par postova iznad sto smo mi kupili, ne znam da li bi vam to odgovaralo?
Baci jos oko na Coleman Galileo 5, Kampa Oxwich 5, Vango Icarus 500 ili Ferrino Proxes 5 kojeg imas i kod nas u Iglusportu. Svi su tu negdje i po cijenama i po karakteristikama, zavisno sto ste zamislili. Nama je uvjet bio da ima integriran pod i pozeljno mrezice za komarce na svim vratima, to je prevagnulo na stranu Covingtona inace bi vjerojatno bio Galileo.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 10:32 
trudi se

MoshuS taj Vas mi je bas super, ferrino smo gledali ali ima vdnp 2500mm - eh sad ne znam koliko je to presudno za ljetno kampiranje ali ako planiramo neko kampiranje bez auta u pustari onda nemam gdje drzati stvari, na suhom. Jel ta vodonepropusnost ok za ljetno kampiranje? Mislim da cemo birati izmedu nevade MP, ovog Vaseg (tog tipa), ili brunnera. uopce nisam pametna :think: .

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 10:52 
kamperska gerijatrija

Hmm da, sad sam i ja vidio da je Ferrino samo 2000 za platno i 2500 za pod sto je dosta manje od ostalih proizvodjaca. Vecina ih ima 3000 ili 4000 gore i 10.000 pod a sad koliko je to bitno nemam pojma. Tesko da ces planirati kampiranje bas kad su neki potopi a pljusak ce, vjerujem, izdrzati svi. Nas je od Ferrina prvenstveno odbila mala duzina od 420cm zato ga nisam detaljnije ni gledao.
Mislim da moras prvo definirati sto vam je bitno, jer ako kazes da planirate pustare i bez auta onda bi vam Nevada MP mogla biti nezgodna jer ima preko 20kg.

btw Navona koliko vas je?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 12:49 
Moderator

planiranje kampiranja i pljusak - nemoguća misija.... on dođe uvijek nepozvan!

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 13:48 
napredni kampist

Navona je napisao/la:
MoshuS taj Vas mi je bas super, ferrino smo gledali ali ima vdnp 2500mm - eh sad ne znam koliko je to presudno za ljetno kampiranje ali ako planiramo neko kampiranje bez auta u pustari onda nemam gdje drzati stvari, na suhom. Jel ta vodonepropusnost ok za ljetno kampiranje? Mislim da cemo birati izmedu nevade MP, ovog Vaseg (tog tipa), ili brunnera. uopce nisam pametna :think: .

Ako ćete koristiti šator samo po ljeti, ne treba vas brinuti ta vodonepropusnost.
Čim šator ima 1000 mm, on je 100% vodonepropusan.
Mi smo nekada kampirali sa manje poznatim šatorom koji je imao ispod 2000 mm i preživio
5 godina, par nevremena i pijavicu. Mogli smo ga koristiti i dalje, ali smo se, kao što kažeš, obogatili i kupili kampicu :drool:
A sad kupujemo Ferrino Proxes 5 i vraćamo se korjenima :)

Osim toga, ako stvarno mislite imati šator samo par godina, ne trebate se toliko trošiti na Outwella.
Ono što je bitno kod izbora šatora za naše vremenske prilike je njegova stabilnost pri jačim vjetrovima.
Dakle obratiti pažnju na konstrukciju koja mora biti elastična da se pri jačim vjetrovima uvine, a ne da se slomi.
Takve su šipke od aluminija i pleksiglasa.

Nadam se da sam malo pomogla :greetings-wavingyellow:

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 21:00 
kamperska gerijatrija

navona, koliko osoba planira spavati u tom satoru? i da li imate kakvih zelja glede spavaona?

mi smo npr imali uvjet da nam u jednu spavaonu mora stati madrac od 150cm sirine, a da se druga manja po potrebi moze spojiti ili razdvojiti. znaci bas smo trazili 3+2, tu je nevada super po dimenzijama i zbilja je komotna za troje. cetvero bi stalo isto komotno ali tako da su spavaone spojene, a petero bi islo samo onako kao sardine

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2013 22:06 
kamperska gerijatrija

Mislim da je bitno kod bilo kojeg satora da se moze dobro prozraciti. Po svemu sto sam gledao Outwell-u tu nema ravnih, otvori na svakom kutu satora, otvori iznad svih vrata, "prozor" sa zadnje strane i jos mrezice na svim ulaznim vratima garantiraju da ga mozes prozraciti kako god bio okrenut.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 13:40 
trudi se

Hvala vam puno na savjetima. Nas je zasad 2 (ali nadamo se da ce nas biti više :icon_wink: ). Pored toga, bar 1 dio godisnjeg kampiramo s prijateljima, i uvijek se krpamo sa spavanjem. A planirali smo uzeti neki veći i bolji šator jer ga mislimo kupiti za duže razdoblje, a cijene koliko vidim su sve tu negdje što se tiče kvalitete...zapravo ovaj outwellov mi je nekako br 1 - i sto se tice nekih tehnickih detalja - recimo o provjetravanju nisam razmisljala - hvala MoshuS :). A ne mogu si predociti velicinu tj.dimenzije satora dok ih ne vidim uzivo. Prijateljica ima mckinley dakotu za 5 osoba, a zapravo u njega stane 3. A ove godine smo se stvarno namucili s nasim satorom i sa stvarima . Još zadnje pitanje i neću daviti - ako se odlucimo za Nevadu MP - jel stane u predsoblje manji ormarić, tipa za suđe? Hvala vam!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 14:27 
Moderator

Navona, ništa ti nedaviš, slobodno pitaj. Zato forum i služi da se dođe do informacija!
Ja nisam baš sa šatorima na ti, pa zato ništa neodgovaram. A ovdje ima ljudi sa puno više iskustva oko šatora i vjerujem da im nije problem dati pravi savjet! :icon_wink:

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 19:42 
kamperska gerijatrija

stane u predsoblje nevade mp i ormaric i stol sa stolicama i kuferi, zato smo mi i uzeli toliko velikog da u slucaju kise mozemo jesti i kuhati unutra.

potrazi tu po temama moje fotke nevade, ima jedna sa stvarima u predprostoru pa si mozda mozes docarati

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2013 09:00 
trudi se

Hvala puno, budem si pogledala! Super :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 10 11 12 13 14 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: