Camp Kovačine
Melin I/20
51557 Cres
Hrvatska
tel: 00 385 51 573 150
fax: 00 385 51 571 086
e-mail:
campkovacine@kovacine.comWeb:
http://www.camp-kovacine.comKamp Kovacine smjestio se tik uz sam grad Cres, na istoimenom otoku, tako da je prakticki prvi (veci) kamp na koji se naidje nakon silaska s trajekta. Prije nekoliko godina je jedan talijanski biznismen zapeo da bi htio silom kupiti taj kamp i kad su mu objasnili da mora uzeti cijelo poduzece Cresanka da bi dobio kamp, uzeo je sve
Kruze price da zapravo uopce nije ni pojma imao sto je sve njegovo, a dobio je i hotele i restorane i susjedni manji kamp u Valunu (o njemu u drugoj temi).
Posljedica svega je da se ovaj kamp jako uredio, prosirio i cijenom je sigurno medju skupljima na otoku. Ona "koliko para toliko muzike" ovdje vrijedi jer je kamp zbilja tip-top. Parcele su savrseno obiljezene, sanitarni cvorovi moderni i uredni, ciste se non-stop. Postoje posebne kupaone za klince, posebna za bebe, postoji veseraj i frigo-boxovi te prostorija za pranje sudja (sto je super je je natkrivena pa se u podne ne moras cvrljiti na suncu dok ribas padele
. Mi smo bili krajem osmog mjeseca, u kampu je bilo preko 4.000 ljudi i niti jednom mi se nije desilo da cekam negdje red ili da je nesto prljavo!
Plaza u kampu je odlicna za klince - sitni, sitni sljunak i jako je dugacka. Postoji ogradjeni pjescanik sa suncobranima i svom potrebnom "mehanizacijom" u vidu lopata i kantica za klince. Uz plazu je odlican parkic za sve uzraste, a u centru samog kampa i gusarski brod.
Kamp ima restoran, birc i market na samoj plazi, par standova s vocem, a cijene su hmmmm...... samo za turiste :D Nije toliko strasno ako nesto zafali jer je npr mlijeko kunu-dvije skuplje, al kupovat recimo voce je tamo suludo. Problem je i taj sto Cres nema nekog veceg marketa, tek u Losinju postoji Lidl.
Do centra Cresa se dodje putem uz more za nepunih 15-20 minuta hoda, bas lijepa setnja. A vozi i vlakic iz kampa al je cijena suluda - 30 kn povratna za odraslu osobu!
Sto se smjestaja tice, mjesta u kampu ima na neparceliranom i parceliranom djelu. Ali u sezoni naci mjesto na neparceliranom je nemoguce, a i ta mjesta nisu bas u hladu. Najbolji dio po meni je onaj stari dio kampa - narancasta zona, jer je sav u borovoj sumi i parcele tamo su zbilja prekrasne i cijeli dan u hladu. Novi dijelovi kampa su u nekom masliniku ili pod tamarisima i tamo hlada bas i nema, a i podloga je kamenjar. Dio kampa u koji nismo isli je FKK, ne znam kako je tamo. A dio kampa u kojem su prije navodno bili pausalci je pretvoren u mobilne kucice. Vidjela sam i par mjesta direktno na plazi, ali uopce mi se ne svidjaju jer ti se pred nosom nasetavaju kupaci i setaci, nije mi to bas fora.... Svaka parcela ima skoro pa svoj ormaric sa strujom i vodom, ali treba imati euro prikljucak jer mi recimo u blizini nismo nasli niti jedan sa sukom, iako ih navodno ima.
Postoji Wi-fi, ali se placa, a kod recepcije ima punkt na koji se moze doc i ustekat s laptopm i imaju i par svojih kompjutera na kojima se moze surfat. Psi su dobrodosli i ima ih na svakom koraku
Nakon Vele Gospe im se cijene nesto spustaju, ali je guzva i dalje ogromna. Nas je parcela i dvije odrasle osobe (klinci do 3 ne placaju) dosla 33 Eura po danu, u punoj sezoni je nesto skuplje)
Ono sto mi se ne svidja je da na recepciji nemaju nikakvu informaciju sto im je slobodno a sto ne (iako imaju sve digitalizirano i ne bi im bio problem dati barem okvirnu informaciju). Nego ti gurnu plan u ruke pa ti sam lutaj, a kamp ogroooman. Lutali smo valjda sat i pol dok nismo sasvim slucajno skuzili ovu parcelu, i to tek iz drugog kruga jer je na njoj bio parkiran neki auto pa smo prvotno mislili da je zauzeta.
Sve u svemu - jako lijepi kamp, pogotovo za obitelji sa djecom, ali treba srece da se ubode dobro mjesto. Rezervacija kosta nepovratnih 300 kn i ne garantira tocnu parcelu, samo boju zone.
Slicice u iducem postu, jer ih moram s mobitela uploadati :D