Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 07 vel 2025 09:11.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 11 12 13 14 15 ... 19 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 23 kol 2013 09:13 
zeleni kampist

krush je napisao/la:
RI - fala puno :bow-blue: Ovo ce sigurno pomoci.
bajki - 35000 kn je plafon, mozda cak i do 30 000. Htjeli bismo dobit kampicu u koju necu odmah morat zabiti dodatnih 10 000 (pretpostavljam da cu svakako morat tapecirat ili mijenjat lezajeve). Ako se do te cijene da nabavit solidna prikolica koja ce posluziti neko vrijeme i koja je sigurna, onda ok.
Pretpostavljam da krajem sezone dolaze u oglasnike, ne?

kako to da ste kupili kučicu za pola buđeta ???? mislim, jasno mi je da vam je sada ostalo dovoljno za svu potrebnu opremu, ali opet, velika je razlika izmedju 15 i 30 tkn ?

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 09:49 
trudi se

hvala na cestitkama, mi smo presretni sto smo dobili bas ovu kucicu.
mouse - suprugova zelja je bila da uzmemo nesto povoljno pa starije za pocetak i da malo preuredimo, moja da uzmemo novu ili par godina staru i odemo u duznicko ropstvo :eusa-shifty: S ovom smo dobili i ocuvano, preuređeno, sa potrebnim minimalnim ulaganjima, puno dodatnih stvari...a plus je svakako bio i to sto je kampica forumska :icon_wink:
Bas smo jutros uz kavu pricali kako ce nas sad svugdje prepoznat :lol Kad nas vidite, dodjite na pivu :)

Stavit cu slike kad poslikamo. :icon_wink:

Darcy - mi se jos vidimo :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 10:08 
Moderator

Po meni je to dobra varijanta, za početak (za one koji tek kreću u te vode) kupiti nešto jeftinije i onda nakon par godina vidiš u biti šta hoćeš i šta ti odgovara i tek tada kupiš nešto novije i skuplje! :whistle:

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 10:15 
kamperska gerijatrija

krush je napisao/la:
hvala na cestitkama, mi smo presretni sto smo dobili bas ovu kucicu.
mouse - suprugova zelja je bila da uzmemo nesto povoljno pa starije za pocetak i da malo preuredimo, moja da uzmemo novu ili par godina staru i odemo u duznicko ropstvo :eusa-shifty: S ovom smo dobili i ocuvano, preuređeno, sa potrebnim minimalnim ulaganjima, puno dodatnih stvari...a plus je svakako bio i to sto je kampica forumska :icon_wink:
Bas smo jutros uz kavu pricali kako ce nas sad svugdje prepoznat :lol Kad nas vidite, dodjite na pivu :)

Stavit cu slike kad poslikamo. :icon_wink:

Darcy - mi se jos vidimo :obscene-drinkingcheers:

ta prikolica je odlična , prije nekoliko dana smo bili susjedi u kampu baško polje pa sam malo pogledao i baš je odlično očuvana i sa dosta dodatne opreme darcy je to odlično napravio , bravo darcy :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 10:18 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Po meni je to dobra varijanta, za početak (za one koji tek kreću u te vode) kupiti nešto jeftinije i onda nakon par godina vidiš u biti šta hoćeš i šta ti odgovara i tek tada kupiš nešto novije i skuplje! :whistle:

na tu varijantu i ja idem ... da do 20 000kn dobim kampicu i da mi jos ostane i za opremu ( frizider, klima, stol+stolice, malo sudja, mozda tenda ili predsator, te tv ) ....

ako mi se nesvidi ( u sto sumnjam ) lako je prodam, pa izgubim mozda koju tisučicu, a ako mi se svidi, sa godinama i fin.mogučnostim upgrade-am na nesto novije / bolje ......

zavidan sam im jako, jer ja ču to sve prolaziti na proljeće, koje nikako dočekati.....

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 10:21 
Moderator

:handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 10:41 
Moderator

meni se na njoj sviđaju crte/dekoracije, da nije ona monotono plava... :)

2 mousezg: imaš u oglasniku još jednu s identičnim forumaškim crtama... ta ti je obnovljena i pouzdano OK.... ex-priksa našeg bajkija... :whistle:

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 10:55 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
meni se na njoj sviđaju crte/dekoracije, da nije ona monotono plava... :)

2 mousezg: imaš u oglasniku još jednu s identičnim forumaškim crtama... ta ti je obnovljena i pouzdano OK.... ex-priksa našeg bajkija... :whistle:

gledam ih svaki dan, mada nebi smio jer cu zaradit čir.... nisam jos fin. spreman za kupovinu..... bolje da ni ne gledam do prolječa ali kaj kad nemogu ..... a i rado bi neku stranjsku, mada nije imperativ....

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 15:24 
trudi se

da, te crte su bas fejst podigle izgled :handgestures-thumbup:
a cujem da su i limited edition i jedan od glavnih znakova raspoznavanja forumasa :)

mouse, mozda dobijes predsator i ovo sto si nabrojao u kompletu s kampicom. Vidim po njuskalo da dosta ljudi koji prodaju kampicu daju dosta opreme uz nju. Ma naci ces super kucu, ne brini :icon_wink:

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013 15:41 
zeleni kampist

krush je napisao/la:
da, te crte su bas fejst podigle izgled :handgestures-thumbup:
a cujem da su i limited edition i jedan od glavnih znakova raspoznavanja forumasa :)

mouse, mozda dobijes predsator i ovo sto si nabrojao u kompletu s kampicom. Vidim po njuskalo da dosta ljudi koji prodaju kampicu daju dosta opreme uz nju. Ma naci ces super kucu, ne brini :icon_wink:

ja ti se uopće ne sekiram. .... a i vjerujem da cu je uzet u slo samo zato jer su tamo za iste novce novije......

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013 11:56 
zeleni kampist

Pa krenimo...

Ako jednog dana i kupim kampicu, a nadam se da hoću istu imam namjeru koristiti tokom cijele godine (bar sam si ja to tako zamislio), kako za otići na more, tako i za otići na vikend skijanja.
Pitanje 1... Da li kampice imaju ugrađene klima uređaje i grijanja. Da li je to isti sustav ili je svaki za sebe i da li je naknadna ugradnja isplativa, komplicirana ili ...

Pitanje 2... Ima li gdje na području Zagreba ili okolice kakav parking ili deponij za pohranu prikolice dok se ne koristi, s obzirom da baš nemam nekih frendova sa gruntovima gdje bi to mogao čuvati.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013 12:29 
Moderator

Novije kampice (deset godina i mlađe) gotovo sve imaju ugrađene plinske grijalice, osim ako nije riječ o nekoj specijalnoj opremi pa nije ugrađeno.

Klima uređaj večina kampica nema serijski ugrađeno. Neke kampice imaju ugrađene klima uređaje (većinom krovne klime) i to je naknadno ugrađeno ili kao dodatna oprema prilikom kupovine. Takva klima dođe okvirno cca 1500 €.
Postoje još i druga rješenja, npr, klima koja se objesi na prozor (ima isto u nekoj od tema na foruma) i skida nju se dolje kada se pakuješ ili rješenje (imaš ovdje na forumu u garaži članova) kada klasičnu sobnu klimu ugrađuješ u kampicu.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013 14:00 
Zen kampist

Fresh je napisao/la:
Pa krenimo...

Ako jednog dana i kupim kampicu, a nadam se da hoću istu imam namjeru koristiti tokom cijele godine (bar sam si ja to tako zamislio), kako za otići na more, tako i za otići na vikend skijanja.
Pitanje 1... Da li kampice imaju ugrađene klima uređaje i grijanja. Da li je to isti sustav ili je svaki za sebe i da li je naknadna ugradnja isplativa, komplicirana ili ...

Pitanje 2... Ima li gdje na području Zagreba ili okolice kakav parking ili deponij za pohranu prikolice dok se ne koristi, s obzirom da baš nemam nekih frendova sa gruntovima gdje bi to mogao čuvati.

Ne znam u kojem si dijelu zg ali ja svoju drzim na depou kod gospodina Drage koji ti ima zastupstvo za adriu. Depo je pod kljucem, ima jedno 5 kampica i nalazi se na oranicama, zapadni dio zg. Imas i struju pa mozes i obaviti kakve radove, ciscenje isl.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013 14:18 
zeleni kampist

dundino je napisao/la:
nalazi se na oranicama, zapadni dio zg. Imas i struju pa mozes i obaviti kakve radove, ciscenje isl.

Odlično, znači to je rješeno :banana-dance:

dundino je napisao/la:
Ne znam u kojem si dijelu zg

Recimo da s prozora gledam u ludaru ...

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013 19:50 
zeleni kampist

Ajde da čujem razmišljanja, stavove, iskustva.....

Kako gledate na ADRIE iz 87/88 (prije prime; znači kornati, opatija....neke su nosile već i naziv optima).
Je li to čemu?
Naravno ne pitam za one koje su bez uporabne vrijednosti, uništene, već one koje liče na kamp-kućicu i koliko toliko pristojno izgledaju?
Koliko vidim većina vas je tako počela, i svima su bile neobično bijele obzirom na godine, tu je Statler pripomogao svojim proizvodima, pa otisnuo original plave trake, da sve bude po PS-u!
Se to može postići bjelina samo ribanjem i četkom, arfom i opalom ili ste ih špricali?

Je li to može poslužiti svrsi? Je li to može proći tehnički? (žao mi je, ali to su 25 godina, ali ima ih)

I malo oftopic, kakva su ograničenja što se uvoza tiče, ako ih uopće i ima? Od kojeg godišta zadovoljavaju potrebne standarde? Ne vjerujem da se može uvesti baš bilo šta?

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013 20:15 
Moderator

To su kućice tzv. Adria kosi tip!
Kod njih treba biti oprezan kod kupovine jer znaju na prednjem kraju procuriti, ali to neznači da se nemože naći sačuvani primjerak! Ako je prljava to neznači da je loša - voda, četka i udri! Poslije se sjaji, dodaš nove naljepnice ili obojaš i skoro kako nova!

A što se tiče prolaska tehničkog, ako je ispravna instalacija i naletna kočnica, nema razloga da neprođe. A to su stvari koje riješi svaki mehaničar bez imalo problema!

Kod uvoza nema nikakvih ogranićenja, osim možda kod uvoza engleskih kućica koje imaju vrata na suprotnoj strani, ali za to ogranićenje nisam 100% siguran, možda i to prolazi!

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013 20:32 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
To su kućice tzv. Adria kosi tip!
Kod njih treba biti oprezan kod kupovine jer znaju na prednjem kraju procuriti, ali to neznači da se nemože naći sačuvani primjerak! Ako je prljava to neznači da je loša - voda, četka i udri! Poslije se sjaji, dodaš nove naljepnice ili obojaš i skoro kako nova!

A što se tiče prolaska tehničkog, ako je ispravna instalacija i naletna kočnica, nema razloga da neprođe. A to su stvari koje riješi svaki mehaničar bez imalo problema!

Kod uvoza nema nikakvih ogranićenja, osim možda kod uvoza engleskih kućica koje imaju vrata na suprotnoj strani, ali za to ogranićenje nisam 100% siguran, možda i to prolazi!

Ovo da na prednjem kraju znaju procuriti sam i vidio i čuo. Ali su neki i to uspjeli pokrpat!?
Da li ima kakve veze ako je desetak godina ili više samo stajala vani bez krova, eventualno s ceradom, ali je cijela?
Znači ti onu svoju , nisi špricao? samo prelijepio plavim trakama?
Instalacija? električna, plinska? Moraju ići nove gume, to iz sigurnosnih razloga.....da ne bi poslje bilo, jaooo......
A što se dekorativnih dijelova tiče u interijeru, to se tako i tako "igramo" kod kuće sa svime i svačime, pa to ne bi trebalo biti problem.

Načelno me zanima stav, (ne vezano uz ADRIU) iskustvo za prikolici oko 20 godina koja nije garažirana ali nije niti uništena, ali je bila cijelo vrijeme izložena atmosferalijama?
Koliko ja kužim to se sve može srediti, dobro ne sad da je sve porazbijano i da doslovno curi na sve strane, ali normalna čitava, cijela prikolica ali starija, iznutra očuvana, neuništena????

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2013 15:18 
trudi se

Pozdrav. Ja imam jednu takvu. Kupio sam je za male novce (1700€) i za sada ne curi nigde. Ni jednog trenutka mi nije bilo krivo sto sam to uradio.
Veoma je vazno da takvu prikolicu odneses u neki cestiti servis, da ti odrade zaptivanje (promene silikon na spojevima i oko vrata, prozora i luftera). Ako je pod (blazujka) u redu, obavezno donju stranu premazi nekim zastitnim sredstvom u debelom sloju. Sve to ne sme kostati vise od 200-300€, ali si nakon takve intervencije, sto se prokisnjavanja tice, nekoliko godina miran. Mozda cak i celih 10 godina.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2013 20:35 
zeleni kampist

Sinbad je napisao/la:
Pozdrav. Ja imam jednu takvu. Kupio sam je za male novce (1700€) i za sada ne curi nigde. Ni jednog trenutka mi nije bilo krivo sto sam to uradio.
Veoma je vazno da takvu prikolicu odneses u neki cestiti servis, da ti odrade zaptivanje (promene silikon na spojevima i oko vrata, prozora i luftera). Ako je pod (blazujka) u redu, obavezno donju stranu premazi nekim zastitnim sredstvom u debelom sloju. Sve to ne sme kostati vise od 200-300€, ali si nakon takve intervencije, sto se prokisnjavanja tice, nekoliko godina miran. Mozda cak i celih 10 godina.

Kakva budu "stakla" na prozorima? Je li to bude baš toliko uništeno da moraju ići novi ili ?
Da li je nužno mijenjati prozore? Naravno da popucali se treba mijenjati, ali pitam za one kao čitave, ali "izgrecane"? (znam na autu, efekt izgrecane šajbe je katastrofa, ne može se po noći ili kiši uopće dobro vidjeti, zato kad sam prije 10 godina mijenjao šofer-šajbu nisam na polovnu niti razmišljao, samo novu, jer sam imao u blizini par slučajeva kad su se ljudi s rabljenim šajbama nasadili, ali to je auto i vidljivist i sigurnost) Prikolica, pa i ostala stakla na autu imaju druga pravila, zato pitam?

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2013 21:41 
trudi se

Po zakonu ne trebas menjati stakla. Moja su u solidnom stanju, tako da nema potrebe menjati ih. Posto su meni prozori ili otvoreni ili zatvoreni i zamraceni, ja kroz staklo nikad ni ne gledam! :)
Ako ti smetaju ogrebotine ti ih zameni, a ako ti ne smetaju, onda uzivas sa tim novcima u dzepu. :)

Moja izgleda ovako:
slika
I u kampu u Sikiji:
slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 11 12 13 14 15 ... 19 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: