Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 07 vel 2025 09:00.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: ENC
PostPostano: 31 srp 2013 07:50 
kamperska gerijatrija

MikiSa je napisao/la:
U pravu si Statler, bolje da ja idem na Zagreb. Navika je čudo, otkad znam za sebe uvijek smo na more išli preko Mostara, poznajem dobro taj put, dobar je put, a i u Metkovićima sam planirao punjenje prikolice hranom, obzirom da nedaju preko granice ništa prenijeti. A u Metkovićima odmah uz glavnu cestu imam pijacu, konzum i lidl.
Sad ako bih išao preko Zagreba, (Sarajevo-Zenica-Doboj-Bosanski/Slavonski brod) namirnice bih kupio u Slavonskom brodu, kojeg slabo poznajem. Vidim na internetu, da ima ovaj Getro tržni centar, nadam se da nije zapetljano do njega doći. Volio bih neki tržni centar koji mi je usput, da se nemoram sa prikolicom puno petljati po gradu.

... dobro ti je statler preporučio ... bliže je na zagreb ... a tamo imaš trgovačkih centara koliko hoćeš :handgestures-thumbup:

http://www.viamichelin.com/web/Routes#idTitleRoadsheet

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 10:20 
Moderator

MikiSa je napisao/la:
U pravu si Statler, bolje da ja idem na Zagreb. Navika je čudo, otkad znam za sebe uvijek smo na more išli preko Mostara, poznajem dobro taj put, dobar je put, a i u Metkovićima sam planirao punjenje prikolice hranom, obzirom da nedaju preko granice ništa prenijeti. A u Metkovićima odmah uz glavnu cestu imam pijacu, konzum i lidl.
Sad ako bih išao preko Zagreba, (Sarajevo-Zenica-Doboj-Bosanski/Slavonski brod) namirnice bih kupio u Slavonskom brodu, kojeg slabo poznajem. Vidim na internetu, da ima ovaj Getro tržni centar, nadam se da nije zapetljano do njega doći. Volio bih neki tržni centar koji mi je usput, da se nemoram sa prikolicom puno petljati po gradu.

Ja sam prošao tom cestom dok smo išli u Sarajevo i cesta je prosječno OK... ništa gora niti bolja od stare ceste Zagreb-Zadar preko Plitvica... otprilike isti rang - možda je malo asfalt u BiH lošiji... ali jbg...

Ne kužim te zašto sve namirnice hoćeš kupiti odjednom i to u startnom mjestu.... ovaj put Brodu... imaš sve trgovine u Poreču - velike supermarkete Plodine, Lidl... definitivno ti je bezveze vuči to od Broda, em ti se bude grijalo i slično... što se tiče mlijeka, dječje hrane i sličnog što ti treba za put to te nitko ne bi trebao pitati...

e sad pošto smo mi friško u EU i pošto nas sad BiH vlada jebe s tim uvozom HR rpbe ne bi se začudio da te na granici pojedinačno zajebavaju, ali mene nikad nitko nije ni pitao za osobne namirnice kad sam izlazio iz HR i ulazio u SLO (EU) ni kad sam išao na skijanje, a ni na Balaton s kamp prikolicom, pa ne vidim razloga da i tebe netko dira...

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 10:21 
Moderator

A jel tebi nebi još bolje bilo nekako presjeći na Banja luku i kod Nove gradiške izaći na autocestu? :think:

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 10:23 
Moderator

bi mogao bi vjerojatno presječi, ali ova cesta koju je MikiSa naveo je odlična... asfalt je super... mi smo tud išli prema Sarajevu, a vraćali smo se nazad na Banja Luku i Gradišku.... tud na Banja Luku je bliže...

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 10:25 
Moderator

Statler je napisao/la:
Ja sam prošao tom cestom dok smo išli u Sarajevo i cesta je prosječno OK... ništa gora niti bolja od stare ceste Zagreb-Zadar preko Plitvica... otprilike isti rang - možda je malo asfalt u BiH lošiji... ali jbg...

Ne kužim te zašto sve namirnice hoćeš kupiti odjednom i to u startnom mjestu.... ovaj put Brodu... imaš sve trgovine u Poreču - velike supermarkete Plodine, Lidl... definitivno ti je bezveze vuči to od Broda, em ti se bude grijalo i slično... što se tiče mlijeka, dječje hrane i sličnog što ti treba za put to te nitko ne bi trebao pitati...

e sad pošto smo mi friško u EU i pošto nas sad BiH vlada jebe s tim uvozom HR rpbe ne bi se začudio da te na granici pojedinačno zajebavaju, ali mene nikad nitko nije ni pitao za osobne namirnice kad sam izlazio iz HR i ulazio u SLO (EU) ni kad sam išao na skijanje, a ni na Balaton s kamp prikolicom, pa ne vidim razloga da i tebe netko dira...

Ceste kroz BiH su dobre i nema frke za vožnju! Samo po ogranićenju i furaj!

Ove godine je do nas bio jedan par iz Virovitice i na granici su ih pitali šta imaju i oni priznaju da imaju tri vrećice smrznitog mesa i nisu ima dali preko granice, nego su išli na drugi prijelaz. Oni su prije puta zvali i pitali grnični prijelaz dali ima kakvih problema za prolaz ako nose meso za sovje potrebe na ljetovanju, i odgovor je bio da nema problema.
Mene su pitali dali imam šta za prijaviti, ja naravno da nemam i nitko više ništa nije pitao niti je ulazio u kućicu! :)

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 10:27 
Moderator

Statler je napisao/la:
bi mogao bi vjerojatno presječi, ali ova cesta koju je MikiSa naveo je odlična... asfalt je super... mi smo tud išli prema Sarajevu, a vraćali smo se nazad na Banja Luku i Gradišku.... tud na Banja Luku je bliže...

Znam tu cestu dobro, tom cestom sam prolazio ove godine kada sam išao za Korčulu, a dio trase mi se poklapa i kada idem za Živogošće.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 11:03 
Zen kampist

bajki jesi išao za DU? kakva je situacija na prijelazu Neum?

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 12:19 
napredni kampist

Išao sam često za Ljubljanu preko Slavonskog broda, i taj put je ok za mene, samo se treba čuvati radara. Možda je preko gradiške neznatno bliže.
A što se tiče granice, otkad ste u EU, malo su navodno pooštrene kontrole na granici, što je meni i logično. Meso nemože se prenositi preko granice, odnosno smiju samo one količine hrane koje su potrbne za put, znači par sendviča, sokići itd. E sad ima negdje tačno navedeno za ostale namirnice. Meni je bitno da mogu ponijeti karton sarajevske pive i šteku cigara, što je dozvoljeno, a za ostalo ćemo lako.
Što se tiče kupovine hrane u brodu, pa kontam da je možda jeftinije nego u istri da to kupujem, čuo sam navodno da je gore sve skuplje, vjerovatno zbog velikog broja stranih turista.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 14:41 
Moderator

dundino je napisao/la:
bajki jesi išao za DU? kakva je situacija na prijelazu Neum?

Nisam išao! Ovdje mi je tako dobro da nisam htio nikuda mrdati! :)

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 15:01 
Moderator

Taipi javlja: "na dionici Rijeka Senj nema više makadama. sve asfaltirano. kod Klenovice jedan semafor i vozi se jednom trakom u dužini oko 1 km... pozdrav iz Senja"

Hvala Taipi!

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 23:49 
kamperska gerijatrija

:handgestures-thumbup:
Statler je napisao/la:
Taipi javlja: "na dionici Rijeka Senj nema više makadama. sve asfaltirano. kod Klenovice jedan semafor i vozi se jednom trakom u dužini oko 1 km... pozdrav iz Senja"

Hvala Taipi!

Vrh

PostPostano: 01 kol 2013 22:46 
Moderator

A je me danas napatio ENC na tunelu sv. Ilija! Prvo očita krivu kategoriju (treću - to mi je napravio i u dolasku na more), pa onda očita pravu, pa onda očita da sam u nedozvoljenom statusu, tako da sam na kraju nakon "ugodnog" razgovora sa "uslužnim osobljem", platio gotovinom! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:
Al ću im se sutra napiti krvi!!!!! :-W :-W

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013 15:30 
kamperska gerijatrija

bajki je napisao/la:
A je me danas napatio ENC na tunelu sv. Ilija! Prvo očita krivu kategoriju (treću - to mi je napravio i u dolasku na more), pa onda očita pravu, pa onda očita da sam u nedozvoljenom statusu, tako da sam na kraju nakon "ugodnog" razgovora sa "uslužnim osobljem", platio gotovinom! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:
Al ću im se sutra napiti krvi!!!!! :-W :-W

jeli imaš bajki 2 enc-a posebno za auto i posebno za kmpicu ili možda imaš samo jedan enc za 2 kategoriju ?

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013 19:39 
Moderator

Imam dva ENC-a, jedan od HAC-a, a jedan od ARZ-a. Ovaj od HAC-a je prije bio I kategorija, pa sam ga pretvorio u II kategoriju (prije cca godinu i pol) i sve je dobro radilo do sada.
Prije puta sam nadoplatio lovu na njega i provjerio preko neta i sve je bilo OK. Međutim nakon problema zovem ih danas i oni zaklučuju da su novci sjeli na taj ENC, ali za prvu kategoriju, a ne za drugu koja je u minusu 9 kn. Na moje pitanje kako za jedan ENC imam dva računa ostali su bez odgovora! Što je najbolje ja na netu nevidim stanje od druge kategorije nego od prve (koja u biti nepostoji) i na toj "I" kategoriji je lova koju sam uplatio i ja nju vidim. Oni nemaju pojma kako je do toga došlo. Sada su "prebacili" tu lovu sa "I" kategorije na "II" kategoriju, ali ja to i dalje nevidim. Dali su mi novu lozinku i pasvord za logiranje, ali to će biti provedeno tek sutra, tako da nevidim stanje, šta mi je skidano... Čekam sutra! HAC i poslovanje! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:

Jedina sreća u nesreći je da nisam išao kroz HR, al bi napravio zastoj na Demerju (na sv. Iliji nije bilo gužve pa sam se mogao raspravljati do sutra)! =)) =))

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013 19:49 
Moderator

ja imam isto 2 enca - jedan za 1. i jedan za 2 kategoriju... a izgleda da ću na more s kombijem i kampicom i spadam u 3. :doh:

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013 21:55 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
ja imam isto 2 enca - jedan za 1. i jedan za 2 kategoriju... a izgleda da ću na more s kombijem i kampicom i spadam u 3. :doh:

ovo tebi treba statler =)) =))

slika

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013 19:47 
Moderator

što mu fali... pravi je :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013 21:52 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
što mu fali... pravi je :handgestures-thumbup:

... ništa , samo klima =)) =))

Vrh

PostPostano: 06 kol 2013 12:04 
zeleni kampist

http://www.jutarnji.hr/prevara-na-autoc ... -/1118318/

PREVARA NA AUTOCESTI ENC naplaćuje 65% veći iznos. HAC vozačima: Sami ste si krivi!

Hrvatske autoceste suočene su s više od tisuću pritužbi korisnika ENC uređaja kojima pri ulasku na autocestu sustav nije registrirao uređaj te su nakon izlaska s autoceste morali platiti višestruko veći iznos cestarine od predviđenoga.

Korisnici se žale da kad stignu pred rampu na ENC stazi, a u slučaju kad se iza njih nalazi drugi automobil, ENC sustav registrira ENC uređaj u drugom automobilu a ne u onom najbližem rampi. U tom slučaju rampa se podiže i propušta prvo vozilo.

Vozač drugog automobila više ne može ući na autocestu već mora uzeti magnetnu karticu. Nakon izlaska s autoceste ENC sustav ne prepoznaje automobil koji je bio prvi do rampe i na displeju se ispisuje “Nepoznat ulaz”.

U tom slučaju vozaču se naplaćuje dvostruki iznos najdulje moguće relacije. To praktički znači da će netko tko je na autocestu Zagreb - Vrgorac ušao na Lučkom i izašao na izlazu Zdenčina, umjesto predviđenih 7 kuna, platiti čak 440 kuna! Drugog vozača koji je za ulazak na autocestu uzeo magnetnu karticu ENC sustav normalno propušta i naplaćuje mu njegovu relaciju vožnje. Taj vozač u pravilu baca karticu u smeće.

To pak HAC-u predstavlja dodatni trošak jer na svaku neiskorištenu karticu HAC naknadno plaća PDV. U 2012. godini PDV na neiskorištenu karticu iznosio je oko 11 kuna, a tijekom prošle godine HAC je iz raznih razloga imao 10.288 neiskorištenih magnetnih kartica, za što je platio oko 120.000 kuna PDV-a.

U Hrvatskim autocestama priznaju da imaju problema s registracijom ENC-a od trenutka kad su ti uređaji uvedeni, a svu krivnju svaljuju na vozače. Napominju da su u prvih šest mjeseci ove godine imali 1626 pritužbi korisnika koje optužuju da ne čitaju Opće uvjete o korištenju ENC-a koje su u ožujku objavili na svojoj internet stranici te ne poštuju znak upozorenja “Držite razmak” koji stoji na ulazu u ENC stazu. U općim uvjetima naime stoji da korisnik mora držati minimalni razmak od 10 metara u odnosu na vozilo ispred sebe.

No Opće uvjete o korištenju na internet stranicama gotovo je nemoguće naći, a u rubrici “kako koristiti ENC uređaj” nema ni slova o famoznih 10 metara razmaka. Na ulazu u ENC stazu zaista stoji upozorenje o držanju razmaka, ali ono vozačima izgleda kao upozorenje da se čuvaju sudara, a ne da je tu zbog pravilne ENC registracije. Osim toga, vozače optužuju da ENC uređaje ne instaliraju pravilno, da njima mašu ispred rampe kako bi uhvatili signal i slično. Naši sugovornici tvrde da je neprimjereno da HAC za teškoće optužuje korisnike te ih još dodatno i kažnjava.

Kao primjer takvog ponašanja ističe se i odredba iz Općih uvjeta u kojoj se navodi da u slučaju prekida rada elektroničkog sustava plaćanja cestarine HAC ne odgovara za eventualnu štetu koju može pretrpjeti korisnik zbog nemogućnosti korištenja ENC uređaja.

Dakle, iako je krivnja za kvar sustava na HAC-u, tvrtka korisniku ne odgovara za štetu koju bi mogao imati!

Vrh

PostPostano: 06 kol 2013 12:19 
Moderator

:handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:

Očita ENC koji je tako daleko od rampe, a onaj koji je do rampe neočita! Malo mi ta njihova priča nedrži vodu! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:

Također mi nije jasna njihova politika sa kategorijama, za svaku kategoriju moraš imati zaseban ENC, a imaju senzore koji očitavaju o kojoj se kategoriji radi!!! Zašto ti onda nije dosta jedan ENC i kada dodeš na naplatne, senzor raspozna o kojoj se kategoriji radi i toliko skida sa računa! :think: :think:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: