Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 16:47.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 7 8 9 10 11 ... 19 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 10 tra 2013 14:53 
Moderator

Dvije nove u oglasniku:

http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/prodajem-kamp-prikolicu-adria-oglas-7768000

slika

http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/kamp-kucica-adria-adiva-462pd-oglas-7781839

slika

Vrh

PostPostano: 17 tra 2013 20:40 
kamperska gerijatrija

šta kažete na ovo , :banana-dance:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 17 tra 2013 21:49 
Moderator

što mislimo?

to kao kod psihologa - eto dve rđe, od kojih se jedna zagnojila... :whistle:

Vrh

PostPostano: 17 tra 2013 21:55 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
što mislimo?

hehe , eto mene u kopačevo , samo da prođem tehnički =)) =)) =)) =))

Vrh

PostPostano: 17 tra 2013 22:25 
Zen kampist

taipi je napisao/la:
Statler je napisao/la:
što mislimo?

hehe , eto mene u kopačevo , samo da prođem tehnički =)) =)) =)) =))

Molim da mi netko dostavi kontakt broj vučne službe koja ova dva vozila može odjednom dovest do Kopačevog.
=)) =)) =)) =)) =))

Vrh

PostPostano: 18 tra 2013 08:47 
Zen kampist

Das auto..... vječni auti :handgestures-thumbup: Nije to niš strašno malo se pošmirgla i pošprica prava sitnica, kampica vidim ima peć na kruta goriva?!

Vrh

PostPostano: 01 srp 2013 22:21 
kamperska gerijatrija

kakva je sad situacija sa kupnjom kampice u inozemstvu. ?
npr: kupim kampicu u sloveniji . dali plaćam samo porez , i kako sada preko granice prođem bez kontrole ??
:think:

Vrh

PostPostano: 02 srp 2013 06:53 
Moderator

Treba još malo pričekati da to sve profunkcionira! Dio stvari se još zna, ali neki detalji nedostaju!

Vrh

PostPostano: 02 srp 2013 07:12 
Moderator

ako tamo kupiš kampicu i platiš porez u HR plaćaš razliku poreza koliko sam ja razumio od inozemnog do naših 25%... troškovi homologacije i sve slično ostaje i sada... carine nema, a nije je bilo ni do sada ako je EU proizvod...

Vrh

PostPostano: 02 srp 2013 07:32 
Moderator

A jel se može i od firmi kupiti i od fizičkih osoba? :think:

kolko sam ja razumio - radi se od fizičkih osoba... onda nema tih poreza... treba pričekat još malo da se izdefinira...

Vrh

PostPostano: 03 srp 2013 10:42 
Moderator

Kolega zvao carinu da vidi kako ide sada procedura oko uvoza. Dobio je kratak i jasan odgovor: "nemamo pojma!" :whistle: :doh: :-??

Vrh

PostPostano: 18 srp 2013 18:00 
trudi se

Uglavnom na što trebam obratit pozornost kod starijih adrija(devedeseto godište) pod po čoškovima da nije možda trul,električna instalacija, na što bi još valjalo obrati pozornost tj. gdje ona najviše trune od kiše?

Još me zanima ako može netko postavit sliku da vidim kako izgleda taj priključak za vodu u kampici, ako tako stare kampice uopće imaju priključak :think: dal je unutra ugrađena pumpa za vodu ili to trebam naknadno ugradit, najviše mi treba voda zbog tuširanja.

Hvala na odgovorima :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 18 srp 2013 21:08 
Zen kampist

Nakon dva dana istrazivanja i kontaktiranja Centra za vozila Hrvatske i ministarstva financija, stanje sa uvozom kamp prikolice iz EU, konkretno iz Slovenije je sljedeci:

Za prikolicu je potrebno i dalje imati potvrdu proizvodjaca (za novije prikolice to je COC dokument), racun i prometni dokumenti od prikolice i sa tim dokumentima se prvo ide u CVH na utvrdjivanje tehnickog stanja prikolice ,a ako prikolica nema Potvrdu proizvodjaca ili COC dokumena onda ide na homologaciju, znaci u pravilu sve isto kao i prije ulaska u EU,

U Centru za vozila su me dalje uputili na Carinu, a oni kazu:

Poštovani,

Uvidom u Zakon o posebnom porezu na motorna vozila („Narodne novine“ 15/13), utvrđeno je, da kamp prikolice( tar.br.87.16), nisu obuhvaćene predmetnim zakonom, te se nije potrebno javiti u Carinski ured. Postupak registracije, obavlja se sukladno domaćem zakonodavstvu (Stanica za tehnički pregled vozila, Policijska postaja), te nije u nadležnosti Carinske uprave. Za plaćanje posebnog poreza na stjecanje rabljenih motornih vozila, potrebno je Poreznoj upravi nadležnoj prema sjedištu ili prebivalištu prijaviti nastanak porezne obveze u roku od 15 dana od dana stjecanja motornog vozila, sukladno članku 26. Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

S poštovanjem,

Ministarstvo financija Carinska uprava

:handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013 00:01 
Moderator

carine nije bilo ni priije :whistle:

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013 08:49 
Zen kampist

nije bilo carine ali je bilo carinskih formalnosti što na granici, što špediteri što ostalo.
sad znači kupiš u slo i voziš na tehnički.
dobro je znati.
ja bi u austriju po neku lijepu fendticu, tendenzu po mogućnosti. ah ah biti će i unica dobra još neko vrijeme.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013 10:48 
Zen kampist

Statler je napisao/la:
carine nije bilo ni priije :whistle:

da, znam

čekam još odgovor iz Porezne uprave

Vrh

PostPostano: 22 srp 2013 09:49 
trudi se

Poz! Možda glupo pitanje al neka, nisam nikad kupovao tako nešto iz vana. Kad kupujem npr. od slovenca(fiz. osobe) prikolicu, dali se kupoprodajni ugovor piše u sloveniji normalno kao i kod nas, i dali takav važi kod prijave u rh. ili treba još nešto? Jel ga treba prevoditi na rh? U biti me zanima postupak takve kupovine pa ako je netko voljan odgovoriti :pray: hvala!!!

Vrh

PostPostano: 22 srp 2013 09:55 
Moderator

Sada je još teško za bilo što točno reći, s obzirom da smo sada u EU i još nitko nije uvozio po novim uvjetima. Vjerovatno da ti vrijedi ugovor iz Slovenije koji je ovjeren kod njihovih bilježnika. Naravno, tu te čeka još homologacija (ili pribaviti COC certifikat), ali to ti je nabolje provjeriti u najbližoj carinarnici i CVH-u (koliko sam čuo prije dan-dva u CVH je totalna ludnica i pitanje je dali ćeš dobiti ikakav odgovor).

Vrh

PostPostano: 29 srp 2013 12:55 
Zen kampist

goga je napisao/la:
Nakon dva dana istrazivanja i kontaktiranja Centra za vozila Hrvatske i ministarstva financija, stanje sa uvozom kamp prikolice iz EU, konkretno iz Slovenije je sljedeci:

Za prikolicu je potrebno i dalje imati potvrdu proizvodjaca (za novije prikolice to je COC dokument), racun i prometni dokumenti od prikolice i sa tim dokumentima se prvo ide u CVH na utvrdjivanje tehnickog stanja prikolice ,a ako prikolica nema Potvrdu proizvodjaca ili COC dokumena onda ide na homologaciju, znaci u pravilu sve isto kao i prije ulaska u EU,

Poštovani,

Uvidom u Zakon o posebnom porezu na motorna vozila („Narodne novine“ 15/13), utvrđeno je, da kamp prikolice( tar.br.87.16), nisu obuhvaćene predmetnim zakonom, te se nije potrebno javiti u Carinski ured. Postupak registracije, obavlja se sukladno domaćem zakonodavstvu (Stanica za tehnički pregled vozila, Policijska postaja), te nije u nadležnosti Carinske uprave. Za plaćanje posebnog poreza na stjecanje rabljenih motornih vozila, potrebno je Poreznoj upravi nadležnoj prema sjedištu ili prebivalištu prijaviti nastanak porezne obveze u roku od 15 dana od dana stjecanja motornog vozila, sukladno članku 26. Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

S poštovanjem,

a u poreznoj upravi kažu da se pri uvozu priključnh vozila, odnosno, kamp prikolica NE oporezuju niti PDV-om, niti Porezom na promet vozila svejedno da li se prikolica kupuje od fizičke ili od pravne osobe :banana-dance: :banana-dance: :banana-dance:

Vrh

PostPostano: 29 srp 2013 13:48 
zeleni kampist

goga je napisao/la:
goga je napisao/la:

Poštovani,

S poštovanjem,

a u poreznoj upravi kažu da se pri uvozu priključnh vozila, odnosno, kamp prikolica NE oporezuju niti PDV-om, niti Porezom na promet vozila svejedno da li se prikolica kupuje od fizičke ili od pravne osobe :banana-dance: :banana-dance: :banana-dance:

kaj to znaci da odes slo, kupis, pokupis papire i picis doma ? ak je regana gore, dali je mozes samo zakacit za auto i gas ili mora u svakom slucaju na slepu ???

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 7 8 9 10 11 ... 19 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: