A evo i par rijeci.
Postavlja se vrlo jednostavno, iako jedan covjek tesko da bi to mogao sam. Treba asistencija kod postavljanja sipki i razvlacenja, to je svega minuta, no nekome sa malim jurecim djetetom to mozda moze biti problematicno
Za podignuti ga treba 10-20 minuta, ovisno o tome da li ide ispod podloga (i kakva) i zakucava li se podloga klinovima ili ne. Nakon sto je dignut ostaje zatezanje spagica, a to moze potrajati :D Mi sad nismo isli bas sve zatezati jer bi bezveze gubili vrijeme. No treba ih zategnuti svakako jer ako nisu zategnute, zbog elektriciteta se unutarnji dio satora priljepi za vanjski, a to bas u slucaju kise nije pozeljno.
Sator je avion... ima nekih sitnica za koje ni ne znas da ti trebaju, a vjerujem da jednom kad se naucis na njih da bez njih vise neces moci. Ima na svim ulazima mreze za komarce, pokrove za prozore da se moze zamracit/sklonit od pogleda, svi cifovi su kvalitetno i robusno napravljeni i nista nigdje ne zapinje. Ima poseban ulaz za struju u sator i cicak-vodilice za kabel do stropa za objesit lampu :D Sobe su super, daju se iskombinirat svakako (jedna velika, dvije male, jedna mala...). Ono sto vec vidim da ce biti problematicno je provjetravanje i vrucina u satoru. No zato se nadam da nam u Alpama nece biti hladno
Slaze se nazad isto bez problema, a torba je dovoljno velika i nisu je napravili na knap tako da bas i ne treba bit picajzlast oko slaganja :D Stane dodatnih stvari jos u nju, npr mi imamo podlogu i tepih original i to sve stane u torbu. Tepih je inace oooodlican, dugo sam se premisljala da li da sami nesto smisljamo i na kraju mi je drago da smo ga uzeli jer je zbilja perfektno napravljen.
E sad... klinovi
S njim idu 4 metalna za 4 glavna kuta, ostatak su plasticni. I ajd probala ja zabiti fore radi te plasticne i cak i idu, nisu losi. Al ovi metalni, pa oni su za
Jednog smo savili od prve, kad smo ga vadili savila se i kukica, da bi nam na kraju jedan kod natezanja razderao (!!!) gurtnu od satora. Pa katastrofa. I to sve kod probnog postavljanja. Mislim, citala sam ja za klinove da su koma i vec imamo spreme druge umjesto ovih plasticnih, al bar su ovi metalni dobili pohvale.... a kad ono preostrih rubova. Grrrr.
Eto toliko, kad ga isprobamo u zivo dopisem ako ce sto trebati. U svakom slucaju za obitelj i neki duzi boravak je puno komforniji nego neke "gole" varijante koje nemaju toliko detalja. Brzo i lagano se postavlja i rastavlja (sto je opet vazno onima s malom djecom) i djeluje zbilja kvalitetno.