Upravo sam se vratio iz Njivica.
Da smo u evropi sada bi ih tuzio za pokvaren godisnji odmor ( u EU tako nesto postoji)
Naime 7 dana prije poslao sam e-mail za rezervaciju u kampu i stigao mi je e-mail sa odgovorom gdje pise :
Rezervacija
Dolazak 27.07.2012
Odlazak 03.08.2012
Odrasli 2
kucni ljubimac 1
Struja 1 itd.
na kraju pise da se o lokaciji dogovorimo sa recepcijom i da mjesta ima.
Dosavsi u kamp kazem na recepciji da imam rezervaciju dobijam odgovor da u kampu nema mjesta i da to nije rezervacija jer rezervaciju treba izvrsiti najmanje 3 mjeseca prije ,pa onda tu rezervaciju treba i uplatiti pa onda ti stigne voucher i tek onda mozes otici u kamp.Nakon duzeg polemiziranja sa sefom recepcije i pokazivanja e-maila ( sa potpisom i cjenovnikom) dobivam mjesto na samoj plazi ali samo za 5 dana a na za 7 koliko je bilo predvidjeno.
Ulaskom u kamp se otkriva jedna druga slika.Cijeli kamp a i dobar dio zaposlenih drze slovenci.Otprilike 90% fiksnih parcela su okupirani sa slovencima koji ih drze u godisnjem najmu i koje iznajmljivaju drugim Slovencima i izvlace iz toga zaradu.U cijelom kampu mozete naci otprilike 10% drugih nacija.Sami slovenci koji se i pojave kada je kamp pun imaju puno manje problema za naci mjesto u kampu nego njemac,italijan ili neko drugi.Stari dio kampa je pod kompletnim godisnjim najmom a oni drugi mogukoristiti drugi novi dio kampa koji je sav pod suncem i bez imalo hlada.
Plaza je posuta sljunkom ali ne za plazu nego tucanim i ostrim kamenjem pa osim sto morate kupiti papuce za uci u vodu morate kupiti i papuce za kucne ljubimce koji imaju problema sa hodanjem.
Moze Vam se dogoditi da vam se na samoj plazi Slovenka skine gola ispred svih jer treba promijeniti kupaci koji je mokar a ona sama nema osjecaj sramote jer sramota kod Slovenaca ne postoji i ako im prigovoris kazu da imas komplekse.Nitko ne treba niti pomenuti da je u stvari iskompleksirana ta slovenka jer ima potrebu pokazivati se gola pred svima na plazi....jedini je problem sto ja ne zelim gledati njegovu zenu.Plaza je skoro stovariste smeca iako se zena koja je cisti uistinnu trudi ali....
Tusevi su novi ali svaki dan netko nesto ukrade jer naravno dolaze iz napredne i bogate slovenije pa im treba koji tus ,koja rola toalet papira,koji nosac sapuna itd.
Na tusevima nema vrata (valjda su ih dosada vec poskidali)nego samo zavjesu pa je upitno i pitanje privatnosti.Osim toga nemojte gajiti iluzije da cete imati telefonsku vezu ili besplatni wifi kako to lijepo napisu.Imati cete otprilike mogucnost surfati 5 min na dan i to trazeci najbolji signal po cijelom kampu.
Zauzvrat fiksne parcele na kojim bi zavidjeli svi oni koji su kupili ili pravili kucu na moru su jako velike,ozidane,sa uvedenom vodom i strujom u kamperice,odvodom,terasom,poneko ima i satelitski sistem,kaminom uzidanim za rostiljadu itd,itd.
Sada mi se vise ne da pisati jer kasnije smo otisli u autokamp u Silo a osim toga moram poslati e-mail Slavku Linicu (mom Rijecaninu) nebi li mu pala na pamet kakva ideja da im odreDi kakav porez na kucu na moru (jer to mjesto u kampu je postalo upravo to)kao sto ga placaju na cijelom teritoriju EU (a oni jesu u EU) pa zasto to isto nebi platili i kod nas.