Eto budem ovdije stavio specifikaciju za zainteresirane koji ne koriste FB.
Materijal: 50Denier Ripstop nylon
Dužina: 335cm, sa centralnim ridgelin-om 278cm
Širina: 150cm
Težina: 410g(hammock+cijeli suspension sistem--->sve)
Spakiran: 30x17cm/skompresiran 13x15cm
Izdržljivost: 150kg testirano
Prvo cu vam objasniti par pojmova da razumijete što je na slikama:
-znaci imamo gurtne koje idu oko drveta i na što se veže cijeli hammock
(gurtne a ne špaga iz razloga da se ne ošteti drvo tj. da se špaga ne ureže u drvo, s obzirom da nam proizvode kisik jel...)
-imamo "toggle" to je mali komad fiberglasa(tent pole) jedno 10cm koji ide na gurtnu kada se zaveže marlin spike čvore-više o tome kasnije
-imamo whoopie slingove, to je špaga koja je zavezana na kraj hammocka i spaja se na gurtnu
evo detaljan opis svega toga, vrloo jednostavno.
http://www.youtube.com/watch?v=pjr9OI0G4ME-i imamo ridgeline to je narančasta špaga koja ide iznad hammocka.
Ridgeline koristimo iz par razloga, jedan je taj da koiko god zategnuli hammock za gurtne on uvijek ima isti "sag" ili uvijek istu bananu tj. luk,
jer mu ridgeline ne dozvoljava da se hammock zateže, a drugi je taj da si možete na tu špagu objesiti što god,
meni recimo služi da si naglavnu lampu stavim na tu špagu i onda imam svijetlo kada god mi zatreba odmah iznad mene,
i još mnogo drugih stvari, naočale etc...
Zgleda komplicirano ali nemože biti jednostavnije.
Na slici je toggle, gurtna i whoopi sling oko toga
Poduplani svi šavovi na krajevima hammocka
Na dijagonalama hammocka je ušivana elastika u hammock tako da kad ležite i puhne vjetrić da vam taj materijal hammocka ne lamata po glavi ili štogod
Šavovi su ravni da nemogu biti ravniji ;)
Na boku se nalazi "stuff sack" unutra se sprema cijeli hammock a i to je džep kada je hammock raširen, ja nutra imam vodu i maramice kad idem spat
Kada se spava u hammocku spava se po dijagonali jer onda ste ravni kao da ste u krevetu
Whoopie sling
Težina cijelog hammocka, malo iz krivog kuta slikano ali 400 i kusur grama
Veličina kada se samo malo stisne
Veličina kada nije stisnut
I eto kako smo testirali, to je više od 150kg i još +/- koja pivica
I na kraju onaj jedan jedini čvor koji se veže.
Nadam se da Vam se sviđa
Cijena je 250kn sa svime
I ako hočete čekam da mi stigne materijal za mrežicu za komarce koja ide oko cijelog hammocka(slike stavim kada ju napravim)
I isto tako čekam materijal za ceradu(tarp) da napravim koji ide naravno iznad cijelog hammocka u slučaju kiše,
Nešto tipa ovo:
S time da mrežica i tarp nisu uključeni u cijenu.
Uglavnom hammock je odlična stvar za izležavanje, popodnevno drijemanje i gdje recimo dođe stvarno koristan kod vas kampera, je kad se recimo posvađate sa ženom/mužem i steraju vas van iz kampice, ovak imate di spat, nešto slično kao kauč, samo puno udobnije :)