Što se nagnutosti parcele tiće mislio sam na one slučajeve kada ja nagnutost neravnomjerna i nekonstantna (npr. parcela je inaće ravna al na nekim mjestima da li zbog sjedanja zemlje zbog nasipavanja i ne baš dobrog tabanja iste) a treba 24 kvadrata smjestiti a da to bude otprilike to. Znao sam to rješavati s kartonom od kartonskih kutija iz trgovine i dućana, s ceradom (npr podmetnem presloženu ceradu koliko je potrebno na ulegnuto mjesto na uštrp cerade ispod ostatka šatora) inaće je moje da nosim stare obićne cerade iz Peveca (dvije) te sada i orginalnu rađenu po mjerama šatora te tepih po mjeri unutra. Sve izniveliraš, imam i ormare za šator koje možeš naštimavati (ukratko završeci nogica imaju dodatak na vijak koji se prema potrebi izvuće i naštima koliko je potrebno.
Blagu nagnutost cijele parcele rješavam isto tako.
Bilo je slučajeva na terasastim parcelama da sam šatzor pomicao do ruba parcele a klinove zabijao u rupe grota zidića ljudi na parceli iznad koje sam osiguravao da ljudima ne smeta stavljejući na špagice gornje djelove od boca s Pet ambalaže kojih isto imam spremnih jedno dvadesetak s obzirom da imam djecu i uvjek nekaj divljaju baš ondje gdje nisam uspio zabiti klin dublje.
Jednom sam čak...bilo je to davno...svoj bivši šator (nije bio tako velik) postavio na kombinaciju paleta i ometnutih stjena da bi sve bilo ok...čak i špagice vezao za duplo dno paleta jer u parcelu (Punta Povile) nisi mogao zabit klinove koje sam imao dublje od 4-5 cm.
Jasno je svakom da se toliki trud ne isplati za dva dana kampiranja.
Što se šatora tiće možda sam autoritet, ali stara ekipa ovdje svatko ima svoj tzv fah...vjerojatno će te krenuti s šatorom i tu sam ja dobar...a onda će te htjeti kampicu ili kamper, i raditi možda samogradnju...e tada će Vas preuzeti drugi