Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 23 stu 2024 21:19.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 7 8 9 10 11 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 17 vel 2013 16:00 
trudi se

Hvala.Falilo mi ovo ovdje...al eto...bolje ikad nego nikad...pa makar prošlo i toliko vremena.
Imam nekih repova ovdje i krećem slijedećeg tjedna s time.
U svakom slučaju poZdrav i čitamo se češće...

Vrh

PostPostano: 17 vel 2013 21:23 
Zen kampist

Gebalim01 je napisao/la:
Hvala.Falilo mi ovo ovdje...al eto...bolje ikad nego nikad...pa makar prošlo i toliko vremena.
Imam nekih repova ovdje i krećem slijedećeg tjedna s time.
U svakom slučaju poZdrav i čitamo se češće...

:handgestures-thumbup: :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 08:17 
napredni kampist

Gebalim01 je napisao/la:
:greetings-wavingyellow: Imam problema s starim postavkama pa sam privremeno aktivirao novi acc.
Da je bar 6x4. niste računali kišni ulaz i još pride ninimum metar bočno i metar i pol naprijed i iza... =))
Al da ne filozofiram previše...parcela na koju strane prosječna kamp kućica s predšatorom i priključnim vozilom je dovoljna:-)
Ovakav tip šatora nije backpack za turneje, to je stacionarna kuća i kao takav je osmišljen, a ako se pogleda Outwellov asortiman on je srednjih dimenzija a nitko ne bi radio šatore koje ne stanu na parcele jer kome bi ih prodavali.
Uglavnom...imam šator a ponašam se kao da imam kamp-kućicu ili veći kamper.
Kako oni tako i ja.
Jedini problem i razlika je podloga...tu zna biti problema...neravno...korjenje, kamene grote koje strše par milimetara al prokleto smetaju...nagnutost parcele...al sve se može ak se zna :-)
Neparcelizirani djelovi me ne zanimaju...najdalje teći red do mora...rezerviram parcele i po godinu dana unaprijed.
Ukratko!

Joj, nema šanse da rezerviram dva mjeseca unaprijed, a kamoli godinu... Priroda posla. A dobro je znat i vremensku prognozu...
Kak je kod vas drugih "velikih" šatoraša?

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 11:48 
trudi se

Razumijem potpuno
Jos jedna stvar...vlasnik ovako neceg mora imati i jos jedan sator manjih dimenzija i laksi za vikend ili nekoliko dnevna kampiranja...tako i ja pogotovo sto imam i dodatni hoby (seakayak)tako da mi se ne isplati ovo teglit i montirat.Sve ima prednosti i sve ima nedostataka.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 11:58 
napredni kampist

Spomenuo si par postova ranije da se i nagnutost parcele da riješiti, ak se zna... Kak to radiš, ili samo okreneš šator da su ti noge "dole"...

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 15:15 
trudi se

Dobro se vratio Gebalim tvoji prijasnji postovi su mi bili od velike pomoci da rasclanim sta je bitno a sta ne u vezi satora. :bow-blue: Sada sam sigurniji kada si ponovo tu, mada ne potcenjujem ni misljenja ostalih kampera naravno. Svak ima svoja iskustva a svaka pomoc i savet su dobrodosli. :clap:

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 17:02 
trudi se

Što se nagnutosti parcele tiće mislio sam na one slučajeve kada ja nagnutost neravnomjerna i nekonstantna (npr. parcela je inaće ravna al na nekim mjestima da li zbog sjedanja zemlje zbog nasipavanja i ne baš dobrog tabanja iste) a treba 24 kvadrata smjestiti a da to bude otprilike to. Znao sam to rješavati s kartonom od kartonskih kutija iz trgovine i dućana, s ceradom (npr podmetnem presloženu ceradu koliko je potrebno na ulegnuto mjesto na uštrp cerade ispod ostatka šatora) inaće je moje da nosim stare obićne cerade iz Peveca (dvije) te sada i orginalnu rađenu po mjerama šatora te tepih po mjeri unutra. Sve izniveliraš, imam i ormare za šator koje možeš naštimavati (ukratko završeci nogica imaju dodatak na vijak koji se prema potrebi izvuće i naštima koliko je potrebno.
Blagu nagnutost cijele parcele rješavam isto tako.
Bilo je slučajeva na terasastim parcelama da sam šatzor pomicao do ruba parcele a klinove zabijao u rupe grota zidića ljudi na parceli iznad koje sam osiguravao da ljudima ne smeta stavljejući na špagice gornje djelove od boca s Pet ambalaže kojih isto imam spremnih jedno dvadesetak s obzirom da imam djecu i uvjek nekaj divljaju baš ondje gdje nisam uspio zabiti klin dublje.
Jednom sam čak...bilo je to davno...svoj bivši šator (nije bio tako velik) postavio na kombinaciju paleta i ometnutih stjena da bi sve bilo ok...čak i špagice vezao za duplo dno paleta jer u parcelu (Punta Povile) nisi mogao zabit klinove koje sam imao dublje od 4-5 cm.
Jasno je svakom da se toliki trud ne isplati za dva dana kampiranja. :-??
Što se šatora tiće možda sam autoritet, ali stara ekipa ovdje svatko ima svoj tzv fah...vjerojatno će te krenuti s šatorom i tu sam ja dobar...a onda će te htjeti kampicu ili kamper, i raditi možda samogradnju...e tada će Vas preuzeti drugi :clap: :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 17:26 
trudi se

EDIT:
krivi navod...ne ljudima na parceli IZNAD...nego ISPOD! =))

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 19:30 
Moderator

i ja sam modernizirao prošle godine stalak za friž u predšatoru.... ploča 50x50 i ispod četiri nogice koje majstori montiraju ispod kuhinja npr. i mogu ih nivelirati... i sad je jednostavno friž ravno postaviti :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013 23:30 
trudi se

to je jednostavno nužnost...svake godine nekaj novog, poboljšanja, rješenja...nova iskustva i nove ideje...
Lijep je to život :dance: :banana-dance:

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013 12:17 
napredni kampist

Valjda cemo i mi s Europom imati prilike kupovati po ovakvim cijenama
http://links.mkt3203.com/servlet/MailVi ... &mt=1&rt=0

Dobivam newsletter od gooutdoora, pa se svako malo rasplačem

Vrh

PostPostano: 22 tra 2013 11:59 
napredni kampist

Ko se još mući sa podizanjem šatora....

http://www.youtube.com/watch?v=0PP6mabHrPs

Vrh

PostPostano: 22 tra 2013 12:30 
Moderator

Zanimljivo! :handgestures-thumbup:

Jel to neki trend, pa će razvoj šatora ići u tome smjeru? :think:

Vrh

PostPostano: 22 tra 2013 13:57 
napredni kampist

Hm, cijena toga vanga je cca 700 engl. funti. Sa klasicnim šipkama je upol jeftiniji. Ako bude velkog interesa, sa količinom pada cijena.
Znam što mi je raditi kad pukne šipka. Jel ovdje pomaže samo naljepiti dak traku ili treba neko SF krpanje, teško mi je reći. Ne mogu pojmiti odakle mu čvrstoća protiv nevremena. Al bar ti neće skoćiti čvrga na glavi ak opadne...

Vrh

PostPostano: 22 tra 2013 14:26 
Moderator

zacki zak je napisao/la:
Hm, cijena toga vanga je cca 700 engl. funti. Sa klasicnim šipkama je upol jeftiniji. Ako bude velkog interesa, sa količinom pada cijena.
Znam što mi je raditi kad pukne šipka. Jel ovdje pomaže samo naljepiti dak traku ili treba neko SF krpanje, teško mi je reći. Ne mogu pojmiti odakle mu čvrstoća protiv nevremena. Al bar ti neće skoćiti čvrga na glavi ak opadne...

Ovo sa bušenje bi mogao biti problem. Ujutro se probudiš a šator skupljen! =))
Možda zaštitu od nevremena preuzimaju zatege. :think:

Vrh

PostPostano: 09 svi 2013 19:39 
Moderator

Jel valja štogod ovo? :think:

https://www.youtube.com/watch?v=TxQkZLWYihU

https://www.youtube.com/watch?v=mNNZJT4lc-k

Vrh

PostPostano: 13 svi 2013 13:42 
kamperska gerijatrija

Di u blizini gledati EasyCamp satore? Merkur.si je imao nekih, al sad im je na webu izbor poprilicno los :( imaju Wichitu 400, ja ciljam na 500

Vrh

PostPostano: 13 svi 2013 13:55 
Moderator

A možda vidjeti ovdje, ako ti Ljubljana nije daleko:

http://www.mixi-caravaning.si/ :-??

Vrh

PostPostano: 13 svi 2013 14:00 
napredni kampist

nešto easy campa ima u vrhuncu, vlaška ul, zagreb

Vrh

PostPostano: 13 svi 2013 14:21 
kamperska gerijatrija

hm, niti jedan nema ovaj model koji trazim :( mozda merkur dobije, voljela bih ga i uzivo vidjeti, a ne da napamet kupujem

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 7 8 9 10 11 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: