Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 04 pro 2024 20:58.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 26 kol 2013 11:19 
napredni kampist

URL: http://balatontourist.hu/balaton_campin ... vfulop/en/
Adresa: H-8253 Révfülöp, Halász u. 5.
GPS koordinate: LAT 46°49' 771" LON 17°38' 404"
Email: napfeny@balatontourist.hu

Plan kampa: http://balatontourist.hu/imgs/MANAGED/kempingterkep/2013/Napfeny_2013-01.jpg
Brošura: http://balatontourist.hu/imgs/MANAGED/szorolapok/2013_NAPFENY_angol_web_.pdf

Kamp je smješten na SZ strani Balatona u malenom mjestu Révfülöp. U mjestu je trgovina, pekara, mala tržnica i par štandova sa svim i svačim. Veliki Tesco i Lidl su udaljeni 15-ak km u mjestu Tapolca. Kamp je cijeli parceliziran, no parcele "Normal" (na planu kampa) su ustvari ono što je drugdje neparcelizirani prostor. Moguće ih je uzeti i bez stuje. Ako vam ne treba puno prostora, ovo je i više nego dovoljno. Hlada ima dosta, iako nisu sve parcele u hladu. U kampu su samoposluga, suvenirnica, trgovina sa "rekvizitima" za plažu, restoran, kafić i iznajmljuju se pedaline, bicikli i autići na pedale. Osoblje je ok, iako slabo pričaju engleski. Sanitarije jako čiste i uredne i ima ih dovoljno. Uz središnje sanitarije su i vešmašine, sušilica (500 Ft) i pegla. Jedino malo živcira što je poseban ulaz u dio sa tuševima, poseban za pisoare, poseban za WC školjke. Također, imaju i potpuno zatvorenu kuhinjicu (sa 2 štednjaka i sudoperom), što nam je odlično poslužilo za lošeg vremena. Svakodnevno imaju animaciju za djecu, prostor za mini golf, stolni tenis, mali nogomet... Plaža je super, iako nije baš velika, pa mislim da bi moglo biti gužve u visokoj sezoni. Travnata je, a zatim uz obalu betonirana šetnica i veliko kamenje, te stenepice za ulazak u vodu. Odmah je dosta duboko, oko 1m. Podloga je pješčana, ali ima malo oštrog kamenja i oštre trave. Malo dublje je nekakvo blato, a ispod njega pijesak. Poseban dio plaže namijenjen djeci i ima bazen i pješčani ulazak u vodu. U blizini kampa prolazi pruga, pa se čuje vlak. Auti sa glavne ceste se ne čuju.

Plusevi:
+ parcele, sanitarije, zelenilo, sadržaji za djecu
+ dio za ribičiju

Minusi:
- Siesta (od 13 do 15h nema ulaza ni izlaza vozilima) :naughty:
- u 3 dana, jednom je nestalo tople vode (doduše, samo u jednom sanitarnom čvoru)

Vrh

PostPostano: 26 kol 2013 12:28 
Moderator

:handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 26 kol 2013 13:49 
Moderator

Prošao uz taj kamp... Po sjećanju ulaz u kamp je preko pruge... Većim dijelom ceste vozi se uz samu prugu. Oni koji će sad ići iz pravca Keszthely-a prema Balatonfuredu to će vidjeti.

Inače, taj srednji dio i dio oko juga Balatona je više "barast" od dijela oko Balatonfureda i Siofoka. Ali nije turistički zapostavljen.

Ove kuhinjice sa štednjacima i sudoperima ima većina kampova u Mađarskoj, a to je iskoristivo većini šatoraša koji kuhaju na malim "bombicama". Čak smo i mi u Siofoku kuhali u takvoj kuhinji jer je bilo jednostavnije nego rasklapati kuhinju ispred kampice. :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 24 stu 2013 19:58 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
Prošao uz taj kamp... Po sjećanju ulaz u kamp je preko pruge... Većim dijelom ceste vozi se uz samu prugu. Oni koji će sad ići iz pravca Keszthely-a prema Balatonfuredu to će vidjeti.

Inače, taj srednji dio i dio oko juga Balatona je više "barast" od dijela oko Balatonfureda i Siofoka. Ali nije turistički zapostavljen.

Ove kuhinjice sa štednjacima i sudoperima ima većina kampova u Mađarskoj, a to je iskoristivo većini šatoraša koji kuhaju na malim "bombicama". Čak smo i mi u Siofoku kuhali u takvoj kuhinji jer je bilo jednostavnije nego rasklapati kuhinju ispred kampice. :handgestures-thumbup:

U kojem značenju riječi "barast"? Na što točno misliš?
Koliko ja znam istočna obala Balatona je pličak, znači "hodanje" kroz vodu 100-200m. A zapadna obala je kao dublja?

Kojom stranom ideš od BJ do Balatona? Istočnom obalom (auto-cestom) pretpostavljam preko GP Gola ili ideš od Balatonfureda zapadnom obalom na Keszhely, pa negdje kod Zalakarosa prijeđeš na AC-u?

Točno tako, jednostavnije nego rasklapati pogotovo kad "samo" prenočiš ili si na kratko.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2013 08:07 
Moderator

Išao sam i autocestom i bez nje. AKo ideš na ovu stranu gdje je Balatonfured ne isplati se autocestom, a ako ideš prema Siofoku onda se isplatilo. Sad su promijenili igru s "vinjetama" i sad mislim da imaš najkraće 10-dnevnu pa je i to sada preskupo za 100-njak km autoceste.

Iz BJ sam išao na Golu, Nagykanizsu i onda sam tu prešao preko autoceste njihovom cestom br. 7 i onda sam došao u Zalakomar i skrenuo lijevo prema Sarmellek-u. Tu ideš lijevo i nakon 100 metara odvajaš se desno opet prema Alsopahoku... U centru skrećeš desno prema Keszthely-ju... Nakon 10-tak km dolaziš na prvi kružni tok i obilaznicom oko Keszthelyja ideš do kraja... Vidjet ćeš McDonalds i tu odlaziš uz obalu dalje prema Revfulopu...

Ako ideš prema Balatonfuredu onda je na samom ulasku u Badacsonytordemic bolje skrenuti lijevo i po malo kaldrme (kockice na cesti) ideš rema Nenesgulacs, Kaptalantoti i preko Koveskal nazad na obalu između Zanke i Balatonkalija.... Okolo nema mjesta već je ravnija i široka cesta, a uz obalu je gužva, pogotovo u sezoni... Ovim putem me "naveo" Garmin a ja mom Garminu slijepo vjerujem jer me do sad nikad nije "zahebo"...

Što se tiče riječi "barast" onako poput bare... Ima više šaša, trave u vodi upravo iz toga što je pliće. Ona strana (južna) gdje je Siofok mnogo je čišća od te trave i mnogo pješčanija, bar ono što smo mi stali i prolazili.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2013 17:16 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
Išao sam i autocestom i bez nje. AKo ideš na ovu stranu gdje je Balatonfured ne isplati se autocestom, a ako ideš prema Siofoku onda se isplatilo. Sad su promijenili igru s "vinjetama" i sad mislim da imaš najkraće 10-dnevnu pa je i to sada preskupo za 100-njak km autoceste.

Iz BJ sam išao na Golu, Nagykanizsu i onda sam tu prešao preko autoceste njihovom cestom br. 7 i onda sam došao u Zalakomar i skrenuo lijevo prema Sarmellek-u. Tu ideš lijevo i nakon 100 metara odvajaš se desno opet prema Alsopahoku... U centru skrećeš desno prema Keszthely-ju... Nakon 10-tak km dolaziš na prvi kružni tok i obilaznicom oko Keszthelyja ideš do kraja... Vidjet ćeš McDonalds i tu odlaziš uz obalu dalje prema Revfulopu...

Ako ideš prema Balatonfuredu onda je na samom ulasku u Badacsonytordemic bolje skrenuti lijevo i po malo kaldrme (kockice na cesti) ideš rema Nenesgulacs, Kaptalantoti i preko Koveskal nazad na obalu između Zanke i Balatonkalija.... Okolo nema mjesta već je ravnija i široka cesta, a uz obalu je gužva, pogotovo u sezoni... Ovim putem me "naveo" Garmin a ja mom Garminu slijepo vjerujem jer me do sad nikad nije "zahebo"...

Što se tiče riječi "barast" onako poput bare... Ima više šaša, trave u vodi upravo iz toga što je pliće. Ona strana (južna) gdje je Siofok mnogo je čišća od te trave i mnogo pješčanija, bar ono što smo mi stali i prolazili.

Ovo mi je novo ali logično. Taj zaobilazak. Meni iz OS je Siofok 200km (oko 4 sata) ali tamo su prevelike gužve. I preindustrijski mi je to turizam. Pa onda "okolo" na Balatonfuzfo i na Balatonfured i još "dole" do Balatonakali. A druga varijanta je OS-VT-Barč pa Nagytad i onda ovako kako si opisao. Išao sam 2009.g. do onog tzv Malog Balatona ono jezerce na sjeveroistoku od "glavnog" jezera, nije bio još auto-cesta od Mochaca do Budimpešte, 25.VI Dan državnosti naš, je bio a kod njih normalan radni dan i svidjelo mi se što je promet bio slabiji nego kod nas na "podravskoj magistrali". Čak nisam primijetio da netko jurca.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2013 22:15 
Moderator

Na susrete u Balatonfuredu uopće nisam išao preko Siofoka, već na Mohač, Szekszard, Cece, Enying i na gornjem kraju jezera si. To je za slavonce najbrži i najbolji put za do Balatona ako hoćeš na drugu stranu.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2013 23:26 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Na susrete u Balatonfuredu uopće nisam išao preko Siofoka, već na Mohač, Szekszard, Cece, Enying i na gornjem kraju jezera si. To je za slavonce najbrži i najbolji put za do Balatona ako hoćeš na drugu stranu.

Dobro za tko želi baš u Siofok onda u Szekszardu ideš na Tamasi. Mislim da ima kružni tok na staroj cesti kad na skretanju za Tamasi. Ok, kažeš za drugu stranu, ali mislim da je Siofok najbliži (čak i mrvicu manje od 200km). Ali romantika je romantika, onda je po meni bolje u predsezoni, sve je mirnije, ne prži sunce i možeš bauljati na izlete preko dana.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2013 08:07 
Moderator

To je sve OK, ti si rekao da je u Siofoku gužva pa sam zato spomenio drugu stranu. :icon_wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: