Kamp koji je meni veoma drag je “Olympios Zeus”. Nije ni najbolji, ni najlepši, ali je sigurno zanimljiv. Pozicija ovog kampa je veoma dobra, kamp je uz more tj. uz samu predivnu peščanu plažu.
Ceo kamp je u zelenilu,ima svoj ekspres restoran, prodavnicu,uredne toalete i kupatila, sa toplom i hladnom vodom.
Za izlaske tu na 3 km je Leptokaria,za jefiniju kupovinu Lidl, a na 4 km je Litochoro, selo o kome ću pisati u nekom postu.
Sam kamp je velik, ali najveći deo zauzimaju komforni bungalovi, a za nas kampere ostavljen je jedan manji deo placa. Srećom, taj deo nalazi se uz plažu i zaista je zgodan za kampere sa decom (strelica na šemi pokazuje deo za nas kampere).
Već sam rekao da je plaža peščana, ali postoji i rezervna varijanta, tj. ako više volite šljunak (naš sličaj), onda prošetate stotinak metara plažom i tamo je veoma lepa šljunčana plaža.
Mesta za šatore i kampike su isparcelisana, svaka parcela ima vodu i struju, a većina mesta su u hladovini. Moram reći da meni i mojoj gospi, hladovina i uredni toaleti igraju najvažniju ulogu prilikom odabira kampa, naravno, bitno još mnogo toga, od snabdevanja do mesta za izlaske i posete istoriskim spomenicima. Volimo izlete kolima, obiđemo sva zanimljiva mesta, mnogo lepih plaža i restorana, tako da upoznamo i okolinu mesta gde kampujemo.
U Grčkoj zaista ima mnogo toga što zaslužuje da se pogleda. Kamp se nalazi na lokalnom putu, koji nije opterećen saobraćajem, a paralelan je sa auto-putem, njime se možete voziti od mesta Varikoy pa do Nei Pori. Kamp je pored mesta Plaka, udaljen od Soluna 90 km, a od Litochora 4 km, na lokalnom putu ima znak koja vas upućuje u kamp Olympios Zeus.
Sa auto-puta treba izaći na izlazu za Plaku i Litochoro. GPS kordinate N 40.09293 - E 22.56493
Cena kampovanja je oko 28 e na dan, za 2 osobe,dete, kampiku, auto i struju.
Evo nekoliko slika kampa i plaža.
[/u