Kamp Perna smjesten je u mjestu Kuciste, 3-4 km od centra Orebica. Smjesten je na prekrasnom mjestu i ima veliki potencijal. Ali nazalost, ne znam tko upravlja kampom, ali pretpostavljam da duzi period nije nista promijenjeno u kampu. Sanitarije kakve jesu nastoje ocistiti maksimalno koliko mogu. U periodu 30. 8. - 5. 9. radila su 2 sanitarna cvora. Jedan sanitarni cvor za zenski dio populacije je vrlo cist i uredan, te izgleda kao u mnogim drugim kampovima, nekoliko tus kabina i jako puno wc-a. Muski dio istog sanitarnog dijela je dosta losiji jer su tus kabine odijeljene iskljucivo zavjesama, a niti jedan tus nije bio ispravan... Svi su curili uz pipu, sita nisu valjala pa je curila voda kao iz slaufa, pisoari su bili poklopljeni vrecama. Za suđe prati ovdje su bile kadice. Moram reci da je u ovom sanitarnom cvoru tople vode bilo cijelo vrijeme jer je rijesena solarno. Drugi sanitarni blok je stariji i također je imao pokrite pisoare, ali su ovdje i muski i zenski tusevi bili sa zavjesama... Ovdje nije bilo tople vode predvece jer je topla voda rjesena bojlerima.
U kampu je uglavnom surferska populacija - hrpa mladih - ali je mir sto je za svaku pohvalu. Parcele su prostrane i u debelom hladu. Kamp je tako smjesten da je i najdalje udaljena parcela maksimalno 80-100 m udaljena od mora. Plaza je dugacka i sa sljuncanim oblicama i uvijek na njoj ima mjesta. Ulaz je lijep i nakon par metara pocinje duboko i plivanje. U samom kampu radi i veliki surf centar sa shopom i skolom surfanja, pa tko zeli - moze se okusati.
Zanimljivo je da vas nitko nista ne pita kad dolazite i odlazite. Imao sam osjecaj da sam mogao doci u kamp, postaviti kampicu, ljetovati tjedan dana i otici da nitko ne bi ni znao, a niti primjetio da smo tamo bili. Isto tako bilo tko moze u kamp i na plazu i na kupanje. Ne znam je li tako u sred srpnja, ali sada je bilo tako.
Cijena - 2 odraslih, 2 djece, kampica i auto za tjedan dana 1300 kn sa taksama
Ocjena kampa: sveukupno 3, sanitarije 2, plaza 4, ulozeno-dobiveno 4...
Pogled s parcele na more - 15-tak metara...
Plan kampa
Surf Shop i skola u kampu
Recepcija kampa
Parcela u kampu...
Surferi i pogled na Korculu...
PS. i na kraju VELIKO HVALA mom prijatelju
renteru na koristenju kampice kako bi smo ogledali Peljesac.