Mi smo ovo ljeto, iako nismo planirali nikakav godišnji, otišli u Soline. Kako nam se ukazala prilika da ipak odemo 10 dana na more, tražili smo što povoljniji kamp, a da nije predaleko na jugu. Plan nam je bio ići zadnji vikend u 6. mjesecu i ostati 10 dana. Kampovi koji su nam ušli u neki uži krug su bili kamp Dalmacija, Privlaka i Đardin, Sv. Filip i Jakovi, međutim kako u tim kampovima "sezona" kreće od 01.07. a u Solinama od 10.07. cijene su nam bile otprilike jednake, pa smo zato otšli u Soline.
Mislim da je to sa cjenikom Solinama bila dobra, jer je kamp bio dobro popunjen. U extra i 1. zoni popunjenost je bila nekih 80%. U Solinama je princip rezervacije tako što rezerviraš određenu zonu, a kada dođeš u kamp biraš parcelu, ovo je doslovno biraš, jer ti kažu da odeš odabrati parcelu koja je prazna i koja ti odgovara i onda se vratiš na recepciju i odradiš prijavu.
U kampu je puno hladovine, tako da nije bio prevelik problem pronaći parcelu u hladu, što nam je bio i jedini uvijet. Kamp je uredan i ima puno autohtonih vrsta bilja koje je obilježeno nazivima. U ovom "donjem" dijelu kampa, gdje smo mi bili smješteni, bila su tri sanitarna čvora, koji su bili izuzetno uredni, po dvije čistačice su cijeli dan u svakom sanitarnom i cijelo vrijeme ih čiste i peru. Po meni je raspored položaja sanitarnih čvorova nije dobar, jedan mali sanitarni je bliže plaži i šetnici, gdje je velika koncentracija ljudi, a dva veća sanitarna su gore na cesti.
Plaža je dobra i primjerena je za manju djecu, ima puno hladovine uz plažu, na obali je sitno, sitno kamenje (koje baš i nije ugodno ako uđe u papuču
), a u vodi je malo veće oblo kamenje. Ono što oni zovu pješčana plaža, po meni baš i nije pješčana, jer je na obali isto to sitno, malo, bockavo kamenje, a pjesak je u vodi, al tek nekih 10-tak metara od obale. Uz obalu vodi prekrasna, široka šetnica do grada, koja je definitivno jedan veliki plus za kamp. Na šetnici ima mali milijon štandova za prodaju hrane, sladoleda i isto tako ima i puno kafića.
U kampu postoji dječja animacija i mini disko, također, navečer ima i živa glazba na terasi restorana.
Sve u svemu kamp je lijep i uredan i ok za ovu cijenu koju smo mi platili. Međutim po meni to nije kamp za 4 zvjezdice (u usporedbi sa Ježevcem i Straškom).
Evo i zašto, u kamp može ući tko god hoće, gore na recepciji otvaraju rampu kako god se auto približi (rampa se otvara iz zgrade recepcije) nitko te ne pita za prijavnicu niti dal ju imaš uopće. U kamp se ulazi pješke sa strane obale, odnosno iz grada. Po danu šetaju Romkinje i od parcele do parcele, prodaju kojekakav tekstil. Navečer, poslije 22 sata uredno, svaku večer ide gurpica 2-3 žene i prevrću po velikim kantama za smeće i traže plastične boce.
Sanitarni čvorovi su jako čisti, al su strukturno loši. Onaj mali dolje ima po dva WC-a i po dva tuša u muškom i u ženskom dijelu, al zato ima jedno 7-8 zatvorenih kabina samo sa umivaonikom, što je po meni totalna ludost i nepotrebno, bolje da su to prenamijenili u tuševe ili WC-e. Da i pokriveni su salonitnim pločama i sve nekako ušreh i neravno. Jedan od većih sanitarnih gore uz cestu je u dosta lošem stanju, sa plahona otpada žbuka, ima milijun rupa po pločicama od nekoliko vrsta držača papira koji su prije bili montirani, pločica na podu ima više vrsta i dosta su skliske, pa cijelo vrijeme stoji ona žuta ploča za oprez. A treči sanitari, je napravljen od teretnih kontejnera, dosta su oni to dobro i lijepo (koliko se može uopće) posložili i pospajali, al su im izvana ti kontejneri počeli hrđati i to su bar mogli pred sezonu obojati. Iznutra su kontejneri ok i ne razlikuju se od običnih sanitaraca, s iznimkom da u tom sanitarnom ima neki kanalalić kroz kojeg teku neke strašne otpadne vode, a pokriven je samo rešetkom. U sva ta tri sanitarna u tuš kabinama nedostaju police i vješalice, u nekima nema čak niti jedno niti drugo, pa stvari odažeš na pod
a gdje ima polica, to su pretežno rasklimane i nestabilne police ili su čak napravljene od obične i neobojene blažujke. U niti jednom nema onih klupica za sjesti kao što npr ima u Strašku.
Još jedna stvar koja je po meni nedopustiva u niti jednom kampu, a pogotovo u kampu sa 4 zvjezdice je smrad kanalizacije, koji je ovdje bio česta pojava. Znači u svim santarnim čvorovima se osjetio smrad koji se vračao natrag iz odvoda, također se isti taj smrad osječao i na pracelama gdje je dolazio iz odvoda pokraj slavina.
Eto i nakon svih ovih loših stvari i dalje kažem da je kamp ok i da je lijep, al po meni nije za 4 zvjezdice.