Matanica je napisao/la:
nova sam ovdje da malo istražim kakva je situacija u Čikatu. Suprug i ja godinama ljetujemo na Murteru u vikendici i sad nam je došla želja istražiti druge dijelove lijepe naše. Oduvijek me privlače kampovi , kamperi, šatori..odmor u prirodi , cijeli dan u kupaćim gaćama..
Imamo dvoje djece (8 i 10) i psa....
Hmmm... ima dosta stvari koje će vam biti izazovne.
No, osnovno pravilo u kampu je da ne radite ono što ne bi željeli da i vama drugi rade pa se uvijek iskreno zapitaj dali bi tebi/vama to smetalo i ako vam netko nešto prigovori, nemopjte mu uzeti za zlo nego opet prođite petlju iskrenog propitkivanja.
Ostale stvari prepusti slučaju jer ćeš tako najviše uživati u kamperskom stilu života. To je jednostavno prilagodba. Sitnice te ne bi trebale smetati jer ako će te to početi opterećivati. Požalit ćeš dan kad ste ušli u kamp i kamperski stil života ode nepvratno pa-pa... što bi bila velika šteta.
Pripremi i strategiju za 'ružno vrijeme' jer se može desiti.
U svakom slučaju, kad uđete u kamp, prepustite se drugom stilu života.
Lošinj je najljepši otok na svijetu !!!
Prošećite i do Velog, kroz Valdarke, obavezno posjetite (i pozdravite mi) Rovensku. Ako će Vam biti ružno vrijeme (što vam svakako ne želim), posjetite na Cresu: grad Cres, Beli, Lubenice, Valun, Osor, Osorčicu ako ste planinarski tip i sl... U Malom svakako osim spomenutog Čikata, Sunčanu uvalu, Miomirisni vrt, Apoksiomena, kava na Rivi...
Uživajte na maksimumu i... sretno !