Je, ja imam bistro 300 a isto sam se prvo bila zagledala u ovo s prve fotke. frend koji ga prodaje u igluu ga je totalno popljuvao
uglavnom kartuse koje idu u ovo s prve fotke su minijaturne i to se potrosi za cas
meni je u kombinaciji bio jos fold'n'go. taj mi je zapravo najbolji jer ide na veliku kartusu (470) i ima dva velika plamenika, a kad se slozi zauzme malo mjesta. odustala sam jer za njega treba dosta velika radna povrsina koju ja cesto nemam. plus sto za transport treba skidati kartusu
odlucila sam se za bistro 300, tim vise sto sam ga dobila za nekih 180 kn na akciji u londonu.
Plusevi- zgodan za prenosit, dolazi u svojem plasticnom boxu i samo ga sutnes bilo gdje u auto/sator/kuhinjicu
- kartusa je uskladistena u njemu i ne treba se vaditi
- mozes ga seliti do mile volje i kuhati na stolu, kuhinji, podu, u satoru, plazi, kamenu....
- veliki i stabilni ring
- piezo steker pa ne treba upaljac
- brzo zavrije vodu
- lagano i dobro funkcionira reguliranje jacine vatre
Minusevi- samo jedna vrsta kartuse ide na njega, i to relativno mala (moras imati barem jednu ili dvije u rezervi, ovisno o duljini kampiranja)
- treba taktizirati s kuhanjem i razmisljati, inace kartusa ode za cas. cca sat i pol traje jedna
Ja sam recimo napravila totalno pocetnicku gresku i isla sam kuhati friske mahune (koje se dugo kuhaju), na vjetru (budala) i s "loncem od doma" koji ima debelo dno umjesto da uzmem lonac is planinarskog seta (budala puta dva) i otisla mi prvi dan skoro cijela kartusa na mahune
Da nisam kiksala vjerojatno bi trajala cijelo tjedno kampiranje, ovako smo potrosili kartusu i pol.
Znaci da zakljucim: kuhalo je odlicno, ali za produljit rok trajanja kartuse treba imati zastitu od vjetra (ili kuhati u satoru) i uzeti pogodne lonce. Sasvim je dovoljno ako nekome treba kompaktna solucija koju moze vuci na planinu, livade, kampove, plaze i sl. Mi imamo i pekac koje preuzme glavninnu spremanja hrane kad smo negdje utaboreni vise dana, a kuhalo koristimo za kuhanje paste, rize, krumpira i sl. te podgrijavanje mlijeka/vode.