Što se nepropusnosti tiće, zaboravlja se često na činjenicu da svi šavovi moraju biti ljepljeni i vareni (ovo vareni znaći toplinski obrađeni)
Svi moderni šatori (Outwell,Coleman, Brunner koj je čest izbor kod nas) imaju podloge spojene fiksno ili ciferšlusom s ostatkom tkanine što dodatno povećava sigurnost od prodora vode u unutrašnjost, kako i prašine i insekata.
Uz sve ovo postoje crne točke propusnosti...a jedna je obično onaj nadkriveni prozorćić koji služi za ventilaciju spavaćeg djela.
Nakon nekog vremena kod svih zbog micanja i zatezanja i ostalih bakraća taj spoj ljepila i vara i veza s tkaninom popusti, e taj dio je potrebno bez obzira na kvalitetu šatora i cjenovni razred redovito zaštititi dodatno impregnacijom u spreju prema materijalu šatora.
Obratiti pažnju na kondenzaciju, većina iz straha zabakadiraju (hermetički zatvore šator)
Jedan od razloga što sam kupio baš MONTANU6p je i taj ulaz u slučaju kiše čiji vrh uvjek može ostat otvoran i ventilirat šator, u većini slučajeva čak i cijeli unutarnji dio može se držat otvoren.
Uz još par lufteva koji se inaće koriste kad se žali ventilirat šator od utjecaja sunca čist dovoljno za strujanje zraka a s time i drastično smanjivanje kondenzacije.
Danas kad se kupuje šator za kamp, gleda se da boravak bude što je moguće ugodniji u svim trosezonskim uvjetima, koji uključuju vručine, kišu i vjetar podjednako.
Vikend kampiranja su opet kategorija za sebe.Kao i oprema za to.
Oprema može poslužiti i vjerojatno i hoće i za ljetovanje, al ak nekaj krene po zlu i manje vremenske nepogode mogu pokvariti osječaj.
Koliko para toliko muzike, mislim da to nigdje ne vrijedi koliko u kampu u vezi šatora.
Kredit, rate,kartice, ako volite taj vid kampiranja i mislite dugo tako boravit i putovat, to je jednostavno nužnost.
500 km od kuće a nekaj pođe po zlu.
Treba taj rizik smanjiti.
Za utjehu, nije bačen novac...poslužit može ukoliko preživite potres za boravak u njemu ako ga skladištite kao ja
, ja sam čak i goste smjestio u šator jednom da spavaju.
Godišnje imam mjesec i 15 dana boravka u šatoru ovisi o sezoni i vremenu (kako mome tako i atmosferskom).
Početna su mi ulaganja ako se gleda kamp oprema ili ako se gleda da to sve plačam u hotelu ili apartmanu, mislim jasna je računica.
A kvalitetan šator traje ako se ispravno održava (provjetrava,čisti...)veoma dugo.
Pogotovo uz današnju tehnologiju.