23-D je napisao/la:
Pozdrav.
Moze li savjet?
Prvi sator za zenu, mene i kcer 8 god.
Quechua Arpenaz 4.1, OutdoorExpert Atlas 4 ili McKinley Samos 6.
Ne bi kupovao skuplji dok ne vidimo da li nam odgovara kampiranje u satoru.
Atlas4 mi izgleda odlicno za ono sta sam si zacrtao da zelim od satora, ali ce vjerojatno vase iskustvo imati koju pametniju za reci.
Prolistaj ovu temu malo unatrag pa ćeš vidjeti hrpu komentara o šatorima. Možda ti i neki četvrti model zapadne za oko. Ovi svi modeli su vjerojatno više manje OK. Quechua kao firma je dosta poznata, ali McKinley Samos djeluje najpouzdanije. Koliko sam skužio neke forumaše koji su pravi šatoristi godinama to su sve početni neki modeli s kojima se može kampirati, ali Outwell i slične marke i modeli šatora su očito kvalitetniji, bolji, sa više nekih pozitivnih specifikacija.... Za dobra vremena - i onaj iz Lidla, Kauflanda ili Jyska je vjerojatno odličan za smiješne novce, dok za lošeg... hmmm...
Ovo što ti želiš - mi ovdje na forumu zovemo - evolucija. Jer već nakon jedne godine kampiranja često dolazi do zamjene opreme. Bilo sa šatorimaa, sa prikolicama ili napredak iz šatoraša u prikoličare i slično. Nažalost kod takvih poteza često je jeftinije na prvu kupiti nešto kako treba i u startu uložiti veći iznos novca.
I sam osobno imam skoro pa duplo većine opreme - od tanjura, lonaca, pećica za kuhanje i sličnog - pa mi sad jedna stalaža u garaži puna svega i na kraju pred sam odlazak nekuda pomalo biramo što nosimo. A pošto je kampica - bezbroj džidža-midža (mikser, vaga, kuhalo i koješta) ni ne vadimo van iz nje...
Iskreno ne vjerujem da se ženi, a pogotovo djeci neće svidjeti kampirati, ali upravo to kao što sam već rekao - ako profulaš s nekim šatorom, pa te ulovi nevrijeme to bi moglo zapečatiti sudbinu vašeg kampiranja.