Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 24 stu 2024 01:18.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 415 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 8 9 10 11 12 ... 21 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 18 kol 2016 14:40 
trudi se

dark7 je napisao/la:
Pozdrav,
evo da se i ja učlanim u klub vlasnika Outwell šatora...
Prekjučer kupljen Montana 5P...
Preksutra na kampiranje... :banana-dance:

Moj favorit, svakako :)
Meni takodje deluje dosta prostrana pa kad stignes ako mogu neki utisci, i ono sto smatras bitnim za napomenuti.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 14:44 
trudi se

MoschuS je napisao/la:
Koliko je velika Montana kad je zapakirana? Sad sam shvatio po specifikacijama da bi to trebalo biti ogromno jer platno dolazi odvojeno od sipki :)

Prema specifikaciji kazu:
Dimenzije: šator: 77 x 36 x 38 cm, sipke: 76 x 20 cm
Težina: šator: 21,2 kg, sipke: 12,5 kg (klinovi plastikaneri se podrazumevaju :) sa ozbiljnim klinovima +2-3 kg)
Dimenzije postavljen: 575 x 360 x 220(v) cm

Ozbiljan sator :)

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 16:03 
kamperska gerijatrija

Bome ozbiljna kilaza ;)
Btw ako se ne varam ovo su dimenzije postavljenog bez onog bocnog dijela, s njim je vjerojatno i sirina blizu 5m

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 16:16 
trudi se

MoschuS je napisao/la:
Bome ozbiljna kilaza ;)
Btw ako se ne varam ovo su dimenzije postavljenog bez onog bocnog dijela, s njim je vjerojatno i sirina blizu 5m

U pravu si, bocni deo ima 115cm, kazi treba ti 5x6m i jos malo vise prostora da sve to zategnes, treba ozbiljna parcela a uz to i dovoljno ravna :)
Kilaza, ja bi to zaokruzio na 35kg.
slika
slika
Ali nesto mi se opasno svideo ... jedino ne znam koliko je praktican za parcelisane kampove zbog velicine i da li ga ima negde za manje od 700e ...

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 16:32 
kamperska gerijatrija

Ima ga za 500tinjak funti sto je dosta manje od 700 eura ali to je stvarno ogroman sator. Vidjeli smo prosli tjedan Montanu 4 i ona je nesto manja ali mislim da je stari model jer ih vise nema.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 18:14 
trudi se

MoschuS je napisao/la:
Ima ga za 500tinjak funti sto je dosta manje od 700 eura ali to je stvarno ogroman sator. Vidjeli smo prosli tjedan Montanu 4 i ona je nesto manja ali mislim da je stari model jer ih vise nema.

Nevada je manji i ima je u ponudi i jeftiniji je dosta, laksi 10-ak kg (sipke nisu Al) i slican ali Montana mi deluje nekako ozbiljnije, prostranije, lepse i kvalitetnije ...

Nadam se da ce @dark7 nesto napisati o koriscenju u praksi, prednostima i manama ako ih ima :) info iz prve ruke je uvek najmerodavniji

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 20:02 
kamperska gerijatrija

Montana kao i svi satori sa alu sipkama bolje izgledaju kada su podignuti. Jednostavno je platno bolje nategnuto i nigdje nista ne visi dok se fiber sipke uvijek narem malo savijaju i micu i to nikada nije tako kompaktno.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 21:31 
trudi se

Pozdrav.
Vratio se s godišnjeg, ali sam u gužvi pa ne stignem pisati...

Ukratko,
veličina šatora odgovara napisanim dimenzijama.

Jedina mana - velik je.
Treba velika parcela za njega.
Dvoje ljudi za postavljanje(samo da ga se digne i razvuče).

Kvaliteta izrade, vrlo dobra.
Predsoblje dovoljno veliko za smjestit stol sa stolicama za 6 osoba, kuhinju, ormariće i razne stvari.
Prozori su itekako korisni u slučaju lošeg vremena,jer imaš prirodnu svjetlost i pogled na more(ili zgodnu susjedu) :icon_wink:
Eh da, u spavaoni su također dva mala prozorčića za virenje( za prave voajere ).
Šator je jako prozračan, spavaona kao da nije odvojena jer je izrađena od nekakvog potpuno propusnog materijala, kao od jako guste mrežice.

Šator je preživio buru, pljusak,kišu.
Dok su neki bježali u aute, cijele noći zabijali klinove, ja sam bezbrižno spavao. :banana-dance:
Samo što ima pun kufer klinova za zabiti...

Pogledajte video o njemu i sve će vam biti jasnije...
Za bilo kakvo pitanje, tu sam

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 21:37 
trudi se

I zaboravio sam dodati da se uz njega dobiju i palice za nadstrešnicu sa špagama za učvršćivanje...

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 21:55 
trudi se

I još jedna velika predost mu je visina...
Kroz sve ulaze se ulazi bez sagibanja...
Ni u kutevima se glavom ne dodiruje šator...

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 22:05 
trudi se

dark7 je napisao/la:
Pozdrav.
Vratio se s godišnjeg, ali sam u gužvi pa ne stignem pisati...

Ukratko,
veličina šatora odgovara napisanim dimenzijama.

Jedina mana - velik je.
Treba velika parcela za njega.
Dvoje ljudi za postavljanje(samo da ga se digne i razvuče).

Kvaliteta izrade, vrlo dobra.
Predsoblje dovoljno veliko za smjestit stol sa stolicama za 6 osoba, kuhinju, ormariće i razne stvari.
Prozori su itekako korisni u slučaju lošeg vremena,jer imaš prirodnu svjetlost i pogled na more(ili zgodnu susjedu) :icon_wink:
Eh da, u spavaoni su također dva mala prozorčića za virenje( za prave voajere ).
Šator je jako prozračan, spavaona kao da nije odvojena jer je izrađena od nekakvog potpuno propusnog materijala, kao od jako guste mrežice.

Šator je preživio buru, pljusak,kišu.
Dok su neki bježali u aute, cijele noći zabijali klinove, ja sam bezbrižno spavao. :banana-dance:
Samo što ima pun kufer klinova za zabiti...

Pogledajte video o njemu i sve će vam biti jasnije...
Za bilo kakvo pitanje, tu sam

Hvala @dark7 puno na informacijama.
Pretpostavljao sam da velicina moze biti problem, ali nesto kontam i da se uzme manji oni su oko 5m ovaj 5,75m sirine su tu negde od 3m do 3,6m ... ovi novi porodicni su svakako malo vecih dimenzija, ali bolje 0,5m veci nego manji :)

Pogledao sam vise videa i o ovom i o drugim satorima ali mislim da Outwell deluje za klasu iznad po kvalitetu od ostalih (ono i cene deluju isto tako) a od svih modela koje ima Outwell najbolji mi deluje Montana pa Nevada, ostali mi nisu po ukusu.

Za postavljanje dvoje je potrebno da budu 1min ostalo moze sve jedan, na osnovu videa deluje mi da bih mozda mogao i sam da ga rastegnem, a kod sklapanja deluje mi da bi i jedan mogao sve. Uvek je bolje da bude dvoje, ali eto ako bas mora ...

U stvari najvise me muci kako naci dobru parcelu :) sa ovim velicinama suzava se izbor i mogucnost postavljanja ...
Mada i tezina i velicina za transport nije bas zanemarljiva.

U svakom slucaju hvala.

Zadnja izmjena: igorpet, dana/u 18 kol 2016 22:08, ukupno mijenjano 2 puta.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 22:18 
kamperska gerijatrija

Tocno sve - kod postavljanja treba jos jedna ruka na minutu, dvije, ostalo sve (i demontazu) moze jedna osoba sama

U praksi je najveca mana sto puno kampova nema parcele za tolike grdosije, treba jako paziti da nije neko drvo posred parcele. I strasno puno mjesta zauzme u gepeku. To sve govorim za Nevadu, ovi veci su jos gori po tom pitanju :)

susjed do nas ima alu spike na outwellu i zbilja djeluju mocno. i urednije i bolje zategnuto od naseg :)

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 22:19 
kamperska gerijatrija

Cini mi se da su Montana i ostali veci i cvrsci satori ipak napravljeni za duza kampiranja i neke drugacije kampove. Pogledajte samo s cime inace englezi kampiraju pa ce vam sve biti jasno, za njih je ta Montana mali sator :)
Btw ja sam danas slucajno otkrio jos jednog favorita medju Outwellima, Flagstaff 5 i nije mi jasno kako ga do sad nisam primjetio

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 22:29 
trudi se

A zaboravih da pitam kakava je situacija sa provetravanjem tokom dana i ako hlad nije potpun?
Jel se moze odremati u podnevu u njemu? ili da se razmislja i o nekoj klimi :)

A Englezi su cudo, od skora sam na FBu u grupi gde prodaju Outwell, pa tamo jos nisam video manji od Montana 6P, sve neki ogromni :)
Da li oni kampuju samo na svojim livadama ili gde bi jos to moglo smestiti :)

A bogme meni je 10 dana prilicno dug period :) da bih se grcio u necemu sto nema punu visinu, sirinu i duzinu :)

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 22:42 
trudi se

Kad je vruće, unutra i nije za spavanje...
Jedini sam u kampu bio sa Montanom.
Bilo ih je još 4 sa onim outwellima od industrijskog pamuka koji stoje više od 2000 eura...
Bio sam u jednom, ali da je manje vruće u njemu nisam primjetio...
Bilo nekoliko Ferino šatora, a sve ostalo Quechua...

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 22:48 
trudi se

dark7 je napisao/la:
Kad je vruće, unutra i nije za spavanje...
Jedini sam u kampu bio sa Montanom.
Bilo ih je još 4 sa onim outwellima od industrijskog pamuka koji stoje više od 2000 eura...
Bio sam u jednom, ali da je manje vruće u njemu nisam primjetio...
Bilo nekoliko Ferino šatora, a sve ostalo Quechua...

A ono sve se tesim da i u apartmanu bez klime nije bolje u podne :(
Valjda bi jedan samostojeci ventilator snizio malo temperaturu i povecao sanse za odmor unutra :)

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 23:09 
trudi se

Što se Flagstaffa tiče on je dosta manji šator.
Volio bih imati zračni šator zbog lakšeg postavljanja.
Meni najviše smeta visina od 180 cm, razlog zog kojeg nisam uzeo Nevadu...
Kod Montane se ni na jednom ulazu ne trebaš sagnut, osim ako si dvometraš...

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 23:12 
trudi se

igorpet je napisao/la:
Valjda bi jedan samostojeci ventilator snizio malo temperaturu i povecao sanse za odmor unutra :)

U kampu si, spavaj vani....
A za ostale aktivnosti nije prevruće :banana-dance:

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 23:12 
zeleni kampist

Nema opuštanja bez prirodnog hlada (drveće, oblak...)
tko kaže da je u redu ispod šatorskog krila, laže...
isijava toplinu okolno kamenje izvan hlada šatorskog krila.
ukoliko si u poluhladu, tada pomaže šatorsko krilo (zaštita od sunca na sat ili dva dok sunce ne zađe u granje...)

Vrh

PostPostano: 18 kol 2016 23:18 
trudi se

O veličini parcela sam razgovarao sa jednim Slovencem, koji je proputovao cijelu Europu i kaže da su tamo parcele nogometna igrališta u odnosu na naše...
I cijene kampiranja su navodno povoljnije...
Moram to provjeriti osobno...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 415 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 8 9 10 11 12 ... 21 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: