Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:51.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Adria
PostPostano: 20 tra 2015 09:47 
trudi se

Poz!
Zanima me jel netko zna koja je razlika u adriji optima vs prima s kosom izvedbom i koje su starije tj mlađe.
I još jedno pitanjce u vezi poda, jel pod napravljen od dvije blažujke sa ispunom(izolacijom) ili je linoleum diraktno na jednoj tj. donjoj?

Vrh

Naslov: Re: Adria
PostPostano: 20 tra 2015 11:08 
Moderator

Adria optima je u stvari tzv. "kosi tip" ili "kosa izvedba"!

Vrh

PostPostano: 20 tra 2015 12:46 
trudi se

Ali koliko vidim ima i prima i optima u kosoj izvedbi! :think:

Vrh

PostPostano: 20 tra 2015 13:05 
Moderator

U biti jedno te isto, vjerovatno razlika u samoj opremi. :-??

Vrh

PostPostano: 20 tra 2015 13:20 
Moderator

mislim da je PRIMA bila osnovna oprema, a OPTIMA je bila jača oprema...

na PRIMI mislim da se nisu otvarali svi prozori, dok su se na OPTIMAMA otvarali baš svi prozori...

starije su one s plavom crtom jednoličnom, malim prikolica svjetlima (kockicama), a onda su dobile odozada šira svjetla u plastičnim kutijama, a naprijed širu kutiju, te šare svjetloplave crtice...

Vrh

PostPostano: 20 tra 2015 13:32 
trudi se

Za pod sam saznao tj. zvao sam u servis, pa ako nekom zatreba info. Donja podloga je šperploča 4mm, pa stiropor 3cm, i gornja je šperploča 3mm.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2015 13:39 
Moderator

Te šperploče dobro provjeri, pogotovo kutove, mislim na donju da nije trula, jer je to boljka tih tipova kampica.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2015 14:16 
Zen kampist

Statler je napisao/la:
mislim da je PRIMA bila osnovna oprema, a OPTIMA je bila jača oprema...

na PRIMI mislim da se nisu otvarali svi prozori, dok su se na OPTIMAMA otvarali baš svi prozori...

starije su one s plavom crtom jednoličnom, malim prikolica svjetlima (kockicama), a onda su dobile odozada šira svjetla u plastičnim kutijama, a naprijed širu kutiju, te šare svjetloplave crtice...

Ne znam bas za ovo sa prozorima...nasa je optima, al ne otvaraju se svi prozori, odnosno oni bocni kod velikog lezaja

Vrh

PostPostano: 20 tra 2015 17:10 
Moderator

Vjerovatno ima razlika i u WC-ima. Moja je bila sa tuš kadom, dok znam da neke nisu imale tuš kadu.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2015 22:52 
Moderator

slika govori tisuću riječi...

slika

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015 09:39 
napredni kampist

hm, ja bih, kao i do sada, pitao, pa da ne otvaram temu ova mi je bas dobra, a pitao bih ima li tko kampicu kao sto je moja? jer ja o svojoj nista ne znam pa ako netko ima takvu moze mi biti mentor :dance:

ozbiljno, ako netko ima istu ili slicnu, radi se o Adra Optima BA iz 1992, za žabarsko trziste je bila namjenjena, nisam ju kako je red ni pogledao a sada se o istoj trebam brigati

puno me toga sada u pocetku zanima a nebih htio da u svakoj temi pa i onoj godinama neaktivnoj moj post bude zadnji kao od kakvog jade, procitao sam vjerojatno sve teme, ako i nisam hocu, ali na kraju ce ostati ona specificna pitanja koja bih volio postavljati nekom odredjenom pa tek ako ta osoba nebi znala onda potraziti misljenja i savijete od vlasnika raznih modela i raznih iskustava

sigurno je da netko ima takvo nesto ali vjerojatno nema cajta biti na forumu jer cesce provodi vrijeme na odrzavanju i proucavanju otklanjanja problema :whistle:

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015 13:17 
Moderator

ako ne želiš spamati - ajd onda otvori svoj topic u garaži članova - pa tamo lupaj sve što te zanima... jer većina nas ovdje smo imali takve kampice i s njima smo počinjali, eto pa i ja, eto pa i bajki, eto pa i Mate... a i darcy, goca... :doh:

dotle evo ti moj napis bajkiju jednom davno dok je on kupovao kampicu:
Kod Adrie ti je bitan pod po čoškovima... Tu ona trune najčešće, jer kada pada kiša po kosom dijelu slijeva se i podljeva ispod na šperploču koja je na dnu i onda po tim donjim kutovima ona propada... Dobro bi ti bilo to ispod zaštiti nekim lakom i to u debelom sloju... ako je sve ispravno, a misliš koristiti kućicu duže vrijeme...

Svakako sad otvori kotače, promijeni pakne, pregledaj godište gume... Najbolje ti ju je skladištiti pod nekim krovom ako imaš, ako ne pod ceradom, ali probaj ju podignuti krokodil dizalicom i staviti ju na tronošce kako bi joj kotači cijelu godinu bili u zraku... neovisno o njenim nogarima...

Trebaš podmazati rudu (imaš onaj pipac za mazalicu)... i to ti je to... Ostalo u unutrašnjosti osim što je zastarjela ne bi trebao imati nikakvih problema... Plinsku instalaciju... ehehe... ne znam što bih rekao, ali moja na 1989. bila je u banani... i nismo ju uopće koristili... Ostatak kućice bio je savršen, on vanjskog dijela do unutrašnjosti... (osim naravno modelskog izgleda)...

Struju pregledaj polako... mic po mic da negdje nisu ogoljene žice... to nije neki problem jer sve ide ispod sjedala... Pregledaj trafo i učvršćenost, koliko ti se grije... nalazi ti se pod sjedalom koje je uz kuhinjski element (najvjerojatnije)... Ako zuji promijeni ili probaj dotegnuti... Smetat će ti dok spavaš... (čitaj: ići na živce)...

Frižider... priča za sebe... u Adriji je minijaturnih dimenzija, točnije za dvije paštete, jedan jogurt i bocu pive... Ionako ćeš trebati škrinjicu za van. Preporuka... imaš ih da su širine 50 cm (prolazi kroz vrata zbog transporta), a ima dolje frižider, a gore ledenicu... Ja sam taj frižider bacio van jer mi je smrdio i ne bih mogao staviti unutra salamu i drugi dan to jesti... i ženi napravio police... a kupili smo 80 lit. frižider i 80 lit. škrinjicu (oboje Zanussi)... jer ionako nismo kuhali u kućici...

To ti je moje osobno iskustvo s Adriom... Tvoja kućica se dosta dugo prodavala i vrijednost te kućice je cca 20.000 kn, a ti znaš koliko si platio... Ja sam moju 1989, 440 TD (izvozni model) prodao za 27000 kn sa novim (jednu sezonu korištenim) predšatorom i novim frižiderom... vidi se na jednoj slici... (škrinjicu smo prodali posebno)...

I tvoja je mislim neki izvozni model, jer takvih nije bilo na starom YU tržištu, a najljepši dio mi je taj što su kreveti na kat... što je odlična opcija za djecu... pogotovo ako su brat i sestra...

Evo ovako je izgledala naša Adria...
slika
slika
slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 64 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: