Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 30 sij 2025 19:53.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 29 lip 2015 14:11 
trudi se

Pozdrav,

Molim za pomoć. Zamjenio sam originalni kemijski "Thetford" WC spremnik s PVC cijevima za kanalizacijski odvod (u septičku), međutim imam jedan problem: sada, otkad nema WC spremnika, NE RADI MI ISPIRAČ za WC. Pretpostavljam da se radi o kontaktu koji je davao spremnik kada je bio u svom ležištu.

Zanima me ako mi netko može reći na kojoj poziciji bi otprilike bio taj "kontakt" - bilo da ga opiše na WC spremniku ili u ležištu u koje spremnik ulazi.... nisam imao previše vremena proučavati, a u isto vrijeme sam se sjetio i ovog foruma na kojem ima pregršt znalaca s bogatim iskustvima u korištenju kamp-opreme...pa se tako nadam da ćete mi pomoći...

Hvala!

pozdrav,
Josip

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 29 lip 2015 21:15 
Moderator

Napominjem da nagađam jer mi kampica nije blizu!
Na drugoj slici ispred cijevi ima nešto bijelo koje bi moglo imati u logu prekidača ako tako nešto postoji.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 07:43 
trudi se

Hvala na odgovoru Bajki.

Pokušao sam s time, ali nije bilo kontakta...

Jedino što te dvije bijele "kockice" koje se pomiču gore/dolje postoje s obje (prednje i stražnje) strane cijevi, pa možda ih možda treba stisnuti obje (ja ih taj čas nisam imao kako stisnuti istovremeno) :((

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 07:54 
Moderator

Moguće da ih treba obje stisnuti. Ako to ne pomaže, uvijek možeš povući novu instalaciju od tipkala do pumpe, pa si riješio problem.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 08:05 
Moderator

moja kampica je ispred kuće, vidim da imam sličan wc... pa ću probati pogledati i poslikati ti popodne to... ako će ti to pomoći...

Ali i ja mislim da ti je lakše "presložiti" struju direkt na 12V dovod tako da zaobiđeš te kontakte...

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 08:33 
trudi se

pozdrav Statler...

Hvala na prijedlogu, ali neću ništa preslagivati na 12V...kampica je spojena na 220V priključak i sva elektrika super šljaka osim ispirača i to tek sada nakon što sam izbacio WC kazetu.
Dakle, fali mi samo taj detalj, odnosno kontakt koji uključuje taj ispirač. Ak ne otkrijem, bumo zaljevali (makar je verzija s ispiračem elegantnija, priznajem...)

pozz

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 09:56 
Moderator

Znači, tebi je i ispirač (pumpa) presložen na 230V? :think:

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 09:59 
Moderator

ja isto mislim da ti WC radi preko pretvarača od 12V, a ne na 220V... tj. pumpa za vodu...

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 10:21 
trudi se

Ne znam na kojoj voltaži radi pumpa, ali znam da sada ne radi...kampica je isključivo spajana na onaj svoj glavni priključak na 220V i ispirač je tada s kazetom uredno radio. E sad, da li između postoji pretvarač na 12V mislim da je manje bitno... (i sada kada vratim uložak WC-a "Thetford" sve radi, a kad ga maknem onda ne...). Dakle, stvar je nekog kontakta koji uložak kemijskog WC-a stvara, bilo svojom težinom ili dodirom na neko mjesto...

pozz

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 10:46 
Moderator

Onda imaš klasično kao i svi, rasvjeta + WC ide na 12 V, a utičnice su na 230 V.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 11:36 
trudi se

Vjerojatno je tako kako si napisao, čini mi se da je sva oprema originalna i da tu ništa nije mijenjano.
Ali bilo to na 220V ili 12V potpuno je svejedno, jel ono što meni treba je mjesto kontakta...

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 12:04 
zeleni kampist

sensatio je napisao/la:
Vjerojatno je tako kako si napisao, čini mi se da je sva oprema originalna i da tu ništa nije mijenjano.
Ali bilo to na 220V ili 12V potpuno je svejedno, jel ono što meni treba je mjesto kontakta...

Najvjerojatnije da se iskljucuje kontaktom kod mene to izgleda ovako i iskljucuje se kad je kazeta punaslika
sensatio je napisao/la:

Poslano sa mog ZP1000S koristeći Tapatalk

Vrh

PostPostano: 30 lip 2015 12:34 
trudi se

hvala....kod mene je to doduše malo drugačije, ali slika sigurno neće odmoći :handgestures-thumbup:

Iskreno, zeznuo sam se jer nisam vodio računa da nešto ne bude šljakalo nakon vađenja kazete, pa sada kada sam cijevi i sve ostalo uglavio, muka mi je da sve to raskapam kad je sve tako "leglo" i dobro dihta, a samo zato da bih vidio kakva je situacija iza cijevi...a sjećanje mi slabo pomaže :think: . Eventualno bih mogao proći mimo cijevi rukom, pa opipom nešto odraditi...ali trebao bih onda jasno znati što to trebam napipati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: