Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 12:57.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 22 lis 2014 15:18 
Zen kampist

Od kad sam kupio kampicu nisam bio zadovoljan pritiskom vode za ispiranje wc-a. Napokon sam riješio problem i to vrlo jednostavno i jeftino pa ako se netko nađe u istim problemima ja ću to lijepo napisati kako taj netko drugi ne bi trošio vrijeme i novac na popravak, a rješenje vrlo jednostavno.

Dakle imam wc, thetford c200s, to je model koji nema svoj spremnik vode i kotlić već vodu koristi iz glavnog spremnika za vodu prikolice putem pumpe u tom spremniku. Pritiskom tipke za ispiranje mlaz vode išao je negdje do pola školjke i to onako nikako, jadno. Prvo sam raskopao cijeli wc misleći da je negdje nešto zaštopano, možda od kamenca ili slično. Sad sam već stručnjak za raskopavanje wc-a, raskopam i složim za 10 min :)

Uglavnom nije pomoglo. Kontaktirao sam LKT, pa je i Drago sve pregledao, odspojili smo glavni dovod vode u kupaonu i isprobali. Pritisak na pipama je super, međutim wc i dalje slab. Drago mi je rekao neka kupim jaču pumpu jer je wc na kraju kampice a tank s druge strane bliže prednjem kraju. Kupio sam jaču pumpu, 1,0 bar/ 19 L/min što je najjače što mi je preporučio da ne uništim pipe. To me koštalo 140 kuna. Pritisak se popravio, ali ispiranje je došlo malo preko pola, ali i dalje nedovoljno za iprati školjku.

Nakon toga sam izvadio sva crijeva van i dikrekt spojio crijevo od dovoda na školjku (inače između stoji još elektromagnetski ventil i 2 crijeva). Tada je bilo super, ali to nije bilo rješenje. Naime kad se otvorila pipa u kupaoni istovremeno je voda išla i u školjku jer nije bilo tog ventila. Ništa, sve sam složio natrag i zaključio da je problem u tom elektromagnetskom ventilu. Našao sam ga u ZG i kupio novi. Ta priča me koštala 400 kuna. Sav sretan zamijenio sam ga i ništa - nije bilo ni to. Eno ventil u njuškalu i na e-bayu prodajem. Vratio stari natrag.

Na kraju sam skoro odustao i krenuo tražiti novi wc, koji ima svoj kotlić kad bezveze krenuo po njemačkim forumima malo kopati, reko ako oni ne znaju nitko ne zna. I naiđem na jedan post čovjeka s istim problemom koji kaže probajte staviti usku cijev u otvor i smanjiti otvor za ispiranje kako bi se povećao pritisak. Otišao sam u susjedni Smit-commerce i za 50 lipa kupio komad prozirnog crijeva koji sam umetnuo u onaj pipac iz kojeg ide voda za ispiranje wc-a i probam, kadli funkcionira!! Bio sam sretan ko malo dijete. Ispire odlično, pritisak super i ide skroz ukurug. I na kraju, koštalo me 50 lipa.

Eto nadam se da ću bar nekome pomoći.

Evo i slike kako to sad izgleda.

slika

Vrh

PostPostano: 22 lis 2014 17:54 
Moderator

Ajde super da si to riješio! :handgestures-thumbup:

Baš ću pogledati kako je to kod mene. Ja imam isto takav WC i mislim da kod mene nešto stoji na izlazu iz te cijevi. :think:

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014 08:51 
Moderator

ne koštalo te i ono isprobavanje: pumpa, ventil i ostalo što nikome nikad neće riknut... što ne volim takva trgovačko/servisna posla... :whistle:

ali big lajk za podijeljeno iskustvo i big lajk za rješen problem! :handgestures-thumbup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: