Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 06:47.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 01 lis 2013 23:09 
napredni kampist

Danas sam pokušao upaliti plinsku grijalicu, ali m nije pošlo za rukom. Da li je u kvaru ili u neznanju problem, pitanje je sad.Ima samo jedan potenciometar na njoj, pozicije od 1-10 i reaguje na pritisak prema dole. Malo sam prosurfao i došao do saznanja da kada potenciometar okrenem na npr 3, tebam pritisnuti dole i tako držati 10-15 sekundi.Biće mi drago akoje to tačno, i ako je to moj jedini problem, pokušat ću sutra.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2013 07:07 
Moderator

Ja moju nisam još pokušavao upaliti, a nemam uputstva kod sebe, pa ti sada nemogu pomoći savjetom.

Moja ima malu bateriju koja služi za paljenje, pa ako nje nema, možeš do sutra pokušavati. Baterija se nalazi dolje uz pod, iza jednog malog poklopca. Nemora se skidati poklopac cijele peći da bi se došlo do nje.

Jesi probao naći uputstvo za baš za tu peć na netu?

Vrh

PostPostano: 02 lis 2013 08:14 
Zen kampist

Baš sam neki dan išao isprobati tu grijalicu i uspio.

dakle imaš tu okretnu tipku na peći koju okreneš na 6-7 i pritisneš.
kad je tako držiš pritisnutu ona počne škljocati, dakle baca iskru da se upali plin. naravno prije toga otvori ventil za plin (meni je odmah pored peći u ormaru) i otvori plinsku bocu.

drži tu tipku stisnutu, bar minutu dvije dok ne prestane škljocati. kad prestane znači da se upalio plin. imaš jednu malu rupicu na peći (meni se nalazi pri dnu peći sa desne strane) gdje se vidi plamen kad gori peć.

poslije samo upališ ventilator da tjera taj topli zrak po prikolici. uistinu sam se iznenadi iskreno, prikolica već mjesec dana stoji na otvorenom, prošli tjedan je padala kiša znači bilo je hladno i vlažno i upalio sam peć i za 20 min je u cijeloj prikolici bilo stvarno ugodno toplo za kratke rukave.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2013 12:05 
napredni kampist

E vidiš ja kad pritisnem čini mi se da ne škljoca, al ću to danas utvrditi. Moram otkriti šta je aktivira, baterija ili neka struja. Doduše ja nisam držao pritisnut prekidač, samo pritisnem i pustim. Vidjet ću danas.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2013 12:07 
napredni kampist

dundino je napisao/la:

kad je tako držiš pritisnutu ona počne škljocati, dakle baca iskru da se upali plin. naravno prije toga otvori ventil za plin (meni je odmah pored peći u ormaru) i otvori plinsku bocu.

drži tu tipku stisnutu, bar minutu dvije dok ne prestane škljocati. kad prestane znači da se upalio plin. imaš jednu malu rupicu na peći (meni se nalazi pri dnu peći sa desne strane) gdje se vidi plamen kad gori peć.

poslije samo upališ ventilator da tjera taj topli zrak po prikolici. uistinu sam se iznenadi iskreno, prikolica već mjesec dana stoji na otvorenom, prošli tjedan je padala kiša znači bilo je hladno i vlažno i upalio sam peć i za 20 min je u cijeloj prikolici bilo stvarno ugodno toplo za kratke rukave.

Zaboravih te pitati zašto se toliko dugo mora držati (minutu-dvije), jel to uredu?

Vrh

PostPostano: 02 lis 2013 13:35 
Zen kampist

MikiSa je napisao/la:
dundino je napisao/la:

Zaboravih te pitati zašto se toliko dugo mora držati (minutu-dvije), jel to uredu?

Pa ja isto nisam znao, isto sam tako samo stisnuo, ali nije radilo pa sam zvao ovog gospodina koji i popravlja te prikolice pa mi je on rekao da držim duže dok povuče plin. to i je razlog zašto treba duže držati, dok dođe plin do peći.
Ne znam za škljocanje na kojem principu radi ali ja sam imao ukopčanu struju dok sam isprobavao peć.

Vrh

PostPostano: 02 lis 2013 21:35 
napredni kampist

Uspioooooo, pa ovo super grije

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 48 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: