Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:51.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 20 srp 2013 13:54 
zeleni kampist

Dakle, plan je kupiti kamp kučicu koja je vec negdje stacionirana, i nastaviti plačati paušal te sredit kučicu prema vlastitim potrebama ..... Pošto tek kupim informacije o kampiranju zanima me ovo, osim stvari o samoj kampici;

1. Kamp - cijene godisnjeg pausala su bolesne , cca 3000 eur za neki uredjeniji kamp.... sto meni nije bitno toliko,bitno mi je da sam u hladu i da imam di ispec rostilj, bitna mi je struja / voda, cak struja vise no voda, jer vodu nepijem :obscene-drinkingcheers: , a ne animiranost u kampu, sadrzaj popratni i slicno ...... Kontaktiranjem oglasivaca preko njuskala , naletio sam samo na jedan koji ima cijenu cca 500 eur.... medjutim to je cijena koju mi je rekao prodavač kučice koja je u kampu..... Imate li vi saznanja za neki kamp , koji za slicne novce pruza godisnji smjestaj , stime da je kucica na sigurnome ???? Tu dolazimo do druge stavke ...

2. Sigurnosti - dali je kučica čuvana od strane kampa tokom cijele godine ??? strah me vandala, maloljetne pijane ekipe, koja bi mogla vrlo lako provaliti / demolirati kucicu, te je potpuno opljačkati .

3. Ugovor i broj osoba - ovdje se mogu osvrnuti pa tocku 1, ako znate za neki kamp, dali znate dali se u ugovoru moraju , navesti imena osoba koja će boraviti.... jer ako sam ja tokom sezone u kampici 2 tjedna, zasto recimo nebi moji starci dosli na 2 tjedna, pa curini takodjer, pa mozda kum na par dana .... a to prelazi broj osoba koji se najcesce spominje koji ide u ugovore, a to je 4-6 osoba

4. Vlastiti plac - to je vama jako poznato, ima ekipe koja je kupila neku malu parcelu, najcesce poljoprivrednu, tu je dovukla kucicu, i tako kampiraju. Naravno, nema blagodati struje, vode i kanalizacije. Ok, nekome to paše , i ja bi se naviknuo da buku agregata, cesce nabavke vode, zbrinjavanje kanalizacije.... Ali, faktor da nema sigurnosti tokom godine, nema struje , to me podosta odbija, ali i to se prebrodi, navikne se na to, ali što je sa zakonom tu ? dali je to kampiranje ako si na svome, jer mi sigurno nitko nece doci doma u Brdovec, ako mi je kampica tu parkirana, i provjeravat dali ja tu spavam ili ne....

suma sumarum ; kod mene bi to izgledalo ovako : kupnja kamp kucice u nekom kampu do 20 000kn , odlazak jednom u ljetnoj sezoni na cca 2 tjedna, pa 2 tjedna moja obitelj, pa 2 tjedna curina, i mozda jos koji frend / član obitelji.... Dolazak na zimu na jos par dana , te eventualno jos neki produzeni vikend.... Da je cijena godisnjeg najma manja nego sto bi me kostalo 3 tjedna apartmana u sezoni. Ili tu negdje, jer ako mi je pausal 500 - 600 eur, isto toliko bi platio neki smjestaj usred sezone na 3 tjedna za 2 osobe, to mi je ok, cak i da je malo vise, opet imam svoju komociju, nemoram se najavljivat, rezervirat i sto god, dodjem kad mi pase , i odem kad mi pase .... Da kamp ima struju / vodu, i da je čuvan tokom godine....

Dali je sve ovo izvedivo, ili ja sanjam, ili je to kod nas toliko skupo da bi mogao kupiti apartman za cijenu 10 godisnjeg najma parcele.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 17:00 
Moderator

E ovako: kampiranje bilo gdje izvan kampa u lijepoj našoj nije dozvoljeno, pa makar se radilo i o vlastitom dvorištu. Druga je stvar dali to netko radi ili ne, ali zakonom se ne smije!

Nisam gledao kolike su cijene paušala, ali koliko mi se čine kreću se od 2000€ pa na dalje. Ovo za 500€ je smiješno ako se radi o normalnom kampu, jer toliko plaćaš ljetovanje u kampu za dva-tri tjedna u normalnim kampovima. Onda bi svi uzimali pušal da je takva cijena. Što se tiče ljudi pod pušalom - 4-6 osoba, vjerovatno misle na broj ljudi koji odjednom borva na parceli, a tokom sezone smije doći tko god hoće, barem ja tako mislim.
Što se sigurnosti kampice tiče nitko ti ništa nemože garantirati, ali vjerujem da se na to koliko toliko pazi, jer kada bi netko u kampice stalno provaljivao nitko nebi ostavljao kampice na cijelu sezonu, a ima ih u gotovo svima kampovima, a i to je loša reklama samom kampu.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 17:18 
napredni kampist

Slažem se s bajkijem da je cijena od 500 eur smiješna za cjelogodišnji paušal, možda polugodišnji ali i to je upitno.
Cijene se kreću min od 2000 eur na dalje. Po ugovoru ovisno o kampu, u paušal ulazi određeni broj osoba npr. 6 i tih 6 se mora navesti imenom i prezimenom. Nakon boravka ti ljudi plaćaju samo boravišnu pristojbu, a ako bi netko došao na paušal a da nije prethodno prijavljen plaća po osobi prema cjeniku kampa + boravišna.
Tako je barem bilo u par kampova u kojima sam imala prilike kampirati na taj način.
Sad da li kamp to dozvoljava, ne znam. Neki su jako rigorozni po tom pitanju i jednostavno ne dopuštaju da netko dođe mimo popisa s paušalnog ugovora.

Sve treba prije dobro provjeriti i ispitati.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 17:58 
zeleni kampist

nakon pregleda svake kamp kucice na njuskali, nalazim na jednu, kojoj je cijena 12 000 kn, te navodi da je godisnji paušal 200 eur, da , dvije stotine, ne tisuce eura godisnje. .... pa da mi na to jos naplati struju , vodu, prijave ove-one, i nek mi za to uzme jos 100 eur, zvuci mi kao fantazija... jer za 12 000kn dobijem kucicu, koja je preko 5m, i jos za 3000kn godisnje, imam pravo tamo biti koliko hocu i kad hocu .....

dakle, nasao sam jedan za 400, jedan za 200eur .... to su sve privat kampovi..... dok god meni oni daju struju i vodu, meni super , i bitna mi je cijena ... pogleda na more nije, jer ja sam vise tip od hlada sa pivkanom, dok se cura przi na plaži .....

očito ima takvih privat kampova, ali e skoro pa nemoguce saznat neki broj ili nesto jer se ta informacija cuva ko onaj amer na ruskom aerodromu....

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 18:01 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
E ovako: kampiranje bilo gdje izvan kampa u lijepoj našoj nije dozvoljeno, pa makar se radilo i o vlastitom dvorištu. Druga je stvar dali to netko radi ili ne, ali zakonom se ne smije!

Nisam gledao kolike su cijene paušala, ali koliko mi se čine kreću se od 2000€ pa na dalje. Ovo za 500€ je smiješno ako se radi o normalnom kampu, jer toliko plaćaš ljetovanje u kampu za dva-tri tjedna u normalnim kampovima. Onda bi svi uzimali pušal da je takva cijena. Što se tiče ljudi pod pušalom - 4-6 osoba, vjerovatno misle na broj ljudi koji odjednom borva na parceli, a tokom sezone smije doći tko god hoće, barem ja tako mislim.
Što se sigurnosti kampice tiče nitko ti ništa nemože garantirati, ali vjerujem da se na to koliko toliko pazi, jer kada bi netko u kampice stalno provaljivao nitko nebi ostavljao kampice na cijelu sezonu, a ima ih u gotovo svima kampovima, a i to je loša reklama samom kampu.

procitao sam par ugovora od kampova ... izricito navode da prilikom potpisivanja ugovora, moras navesti 4-6 osoba, ovisno o kampu, koje ce koristit kucicu tokom godine, i to je to ..... ako se rodi dijete, ono se naknadno upisuje po cijeni od 50 eur...

ovo mi zvuci malo gestapovski, dajem ti 3000 eur godisnje, i nesmijem nikog pozvat da prespava a recimo imam kampicu od 7 m, sa predsatorom di je jos 4 lezaja, i tendu di je terasa....

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 18:07 
Zen kampist

moji starci (i mi sa njima) su godinama bili pausalcinu Strasku, posebno se placao ljetni, a posebno zimski pausal, s time sa kamper nismo mogli ostaviti na kamp mjestu, nego smo ga nakon svake szone, tamo negdje krajem 9. mjeseca, morali preparkirat na stacionar kod recepcije.
U to vrijeme, prije cca 15 godina, ljetni pausal je bio od 01.04.-30.09. i cijena je bila od 1.000 do 1.500 maraka, u to je ulazilo kamp vozilo, jedan automobil i 4 osobe (imena osoba se nisu morala navoditi unaprijed, ali su se po dolasku morali prijaviti na recepciji radi boravisne pristojbe)
ugovor za zimski pausal se potpisivao kada bi u 9. mjesecu odlazili, u njemu je masnim slovima pisalo da ne odgovaraju za nastalu stetu, u prijevodu, nisu morali nista cuvati i osiguravat, mislim da je taj zimski pausal do prije nekoliko godina bio oko 2.000 kuna.

Ajd molim te stavi ime tog kampa gdje je pausal 500-600 eura, jer mi je to stvarno, nekako premalo novaca

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 18:52 
Moderator

Malo mi je glupo to sa imenima koja će biti. OK mi je da se limitira broj ljudi koji smiju biti na parceli, npr. 6, ali šta njih briga koji su to ljudi i koliko će se ljudi izmjenjati, zato sam platio paušal. :-??
Moje razmišljanje se poklapa sa Goginim, ali tko zna, kod nas me više ništa ne čudi! :doh: :doh:

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 19:11 
zeleni kampist

goga je napisao/la:
moji starci (i mi sa njima) su godinama bili pausalcinu Strasku, posebno se placao ljetni, a posebno zimski pausal, s time sa kamper nismo mogli ostaviti na kamp mjestu, nego smo ga nakon svake szone, tamo negdje krajem 9. mjeseca, morali preparkirat na stacionar kod recepcije.
U to vrijeme, prije cca 15 godina, ljetni pausal je bio od 01.04.-30.09. i cijena je bila od 1.000 do 1.500 maraka, u to je ulazilo kamp vozilo, jedan automobil i 4 osobe (imena osoba se nisu morala navoditi unaprijed, ali su se po dolasku morali prijaviti na recepciji radi boravisne pristojbe)
ugovor za zimski pausal se potpisivao kada bi u 9. mjesecu odlazili, u njemu je masnim slovima pisalo da ne odgovaraju za nastalu stetu, u prijevodu, nisu morali nista cuvati i osiguravat, mislim da je taj zimski pausal do prije nekoliko godina bio oko 2.000 kuna.

Ajd molim te stavi ime tog kampa gdje je pausal 500-600 eura, jer mi je to stvarno, nekako premalo novaca

mogu ti samo dati dva linka sa njuskala, gdje ljudi navode, za jedan da je 200, a za drugi 400 eur, ustvari, ovaj za 400 eur, imam na mailu, sa brojem telefona covjeka koji renta plac, iako na njuskalu ima kamperica koja se prodaje u tom kampu, pa se vidi kak izgleda ...... ako to zelis , saljem na pm, da mi netko ne mazne lokaciju XD

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 19:15 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Malo mi je glupo to sa imenima koja će biti. OK mi je da se limitira broj ljudi koji smiju biti na parceli, npr. 6, ali šta njih briga koji su to ljudi i koliko će se ljudi izmjenjati, zato sam platio paušal. :-??
Moje razmišljanje se poklapa sa Goginim, ali tko zna, kod nas me više ništa ne čudi! :doh: :doh:

da , to je i meni najgora stvar ..... ja i cura rijesimo sezona za 2 tjedna, ja pozovem svoje starce, ona nakon toga svoje, i to je cca 6 tjedana ..... a kaj sa ostalim danima ? pa necu placat 3000 eur, za 40 dana ljetovanja, 10 godina tako i imam za neki mali apartmanček .... iako pomisao biti u apartmanu mi je fuj ......

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 21:10 
kamperska gerijatrija

da , to je i meni najgora stvar ..... ja i cura rijesimo sezona za 2 tjedna, ja pozovem svoje starce, ona nakon toga svoje, i to je cca 6 tjedana ..... a kaj sa ostalim danima ? pa necu placat 3000 eur, za 40 dana ljetovanja, 10 godina tako i imam za neki mali apartmanček .... iako pomisao biti u apartmanu mi je fuj ......[/quote]

... zašto nebi kupio registriranu kampicu za 10-tak tisuća kuna za 2+1 osobe, koliko vidim vi bi bili po dvoje u tri navrata po dva tjedna , lijepo odvučeš kampicu ovo ljeto u jedan kamp na 6 tjedana , svi se izredate , zakačiš je odvučeš fino doma pa drugo ljeto opet ista šema samo drugo mjesto i drugi kamp ,,, zašto mora biti staconirana u jednom kampu , meni je ljepše svako ljeto na drugo mjesto , jesi o tome razmišljao :greetings-wavingyellow:

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 21:25 
zeleni kampist

taipi je napisao/la:
da , to je i meni najgora stvar ..... ja i cura rijesimo sezona za 2 tjedna, ja pozovem svoje starce, ona nakon toga svoje, i to je cca 6 tjedana ..... a kaj sa ostalim danima ? pa necu placat 3000 eur, za 40 dana ljetovanja, 10 godina tako i imam za neki mali apartmanček .... iako pomisao biti u apartmanu mi je fuj ......

... zašto nebi kupio registriranu kampicu za 10-tak tisuća kuna za 2+1 osobe, koliko vidim vi bi bili po dvoje u tri navrata po dva tjedna , lijepo odvučeš kampicu ovo ljeto u jedan kamp na 6 tjedana , svi se izredate , zakačiš je odvučeš fino doma pa drugo ljeto opet ista šema samo drugo mjesto i drugi kamp ,,, zašto mora biti staconirana u jednom kampu , meni je ljepše svako ljeto na drugo mjesto , jesi o tome razmišljao :greetings-wavingyellow:[/quote]

jesam, ali ako je cijena najma godisnjeg oko 500-600 eur , to se nemoze mjeriti sa cjenom koju bi plačao u kampu, koje su , cca 50 eur ili koliko vec ..... znam da se ogranicavam sa jednom lokacijom ali cijena koju sam napomenuo tome idu u prilog ....

a ako mi to jednog dana dojadi, lako se zakaci za auto i odfura ... ili prodam tu skupa sa pausalom i uzmem drugu .... tak ja bar razmisljam

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 21:47 
Moderator

daj stavi taj link gdje je taj paušal 200 eura... idem sad na 10 dana na more, pa nemrem nać takav kamp gdje će me 10 dana koštat 20 eura po danu...

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 21:51 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
daj stavi taj link gdje je taj paušal 200 eura... idem sad na 10 dana na more, pa nemrem nać takav kamp gdje će me 10 dana koštat 20 eura po danu...

sve se moze kad se hoce .... ja sam potpuni pocetnik u ovom, pa sam u jednom danu surfanja nasao dva kampa sa fantasticnim cijenama......

slika

Uploaded with ImageShack.us

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 22:17 
Moderator

pazi da ti to nije ležarina - a sve ostalo plaćaš kao da si dovukao svoju kampicu :-??

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 22:19 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
pazi da ti to nije ležarina - a sve ostalo plaćaš kao da si dovukao svoju kampicu :-??

nisam te skuzio ? recimo da ja kupim tu kampicu, sto bi jos morao platit ????

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 22:35 
napredni kampist

Ležarina i paušal nije isto. U cijenu ležarine ne ulazi usluga kampiranja.
Znači plaća se kamping mjesto, osobe, struja, auto itd.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 22:40 
zeleni kampist

Darcy je napisao/la:
Ležarina i paušal nije isto. U cijenu ležarine ne ulazi usluga kampiranja.
Znači plaća se kamping mjesto, osobe, struja, auto itd.

i kaj sam ja platio sa lezarinom ????

u cijenu paušala ulazi ležarina ? ali kaj je lezarina ?

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013 22:52 
zeleni kampist

primjer drugi .... jasno sam pitao koliki je paušal !

slika

Uploaded with ImageShack.us

Vrh

PostPostano: 21 srp 2013 09:21 
Moderator

Treba uopće vidjeti o kakvom kampu se tu radi i šta nudi u toj cijeni! Da se nebi radilo o nečijem dvorištu!

Vrh

PostPostano: 21 srp 2013 09:40 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Treba uopće vidjeti o kakvom kampu se tu radi i šta nudi u toj cijeni! Da se nebi radilo o nečijem dvorištu!

pa meni bi i to odgovaralo ...... kak sam rekao, meni treba voda i struja , i mjesto ta roštilj ... nista vise .....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 62 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: