Dakle, plan je kupiti kamp kučicu koja je vec negdje stacionirana, i nastaviti plačati paušal te sredit kučicu prema vlastitim potrebama ..... Pošto tek kupim informacije o kampiranju zanima me ovo, osim stvari o samoj kampici;
1. Kamp - cijene godisnjeg pausala su bolesne , cca 3000 eur za neki uredjeniji kamp.... sto meni nije bitno toliko,bitno mi je da sam u hladu i da imam di ispec rostilj, bitna mi je struja / voda, cak struja vise no voda, jer vodu nepijem
, a ne animiranost u kampu, sadrzaj popratni i slicno ...... Kontaktiranjem oglasivaca preko njuskala , naletio sam samo na jedan koji ima cijenu cca 500 eur.... medjutim to je cijena koju mi je rekao prodavač kučice koja je u kampu..... Imate li vi saznanja za neki kamp , koji za slicne novce pruza godisnji smjestaj , stime da je kucica na sigurnome ???? Tu dolazimo do druge stavke ...
2. Sigurnosti - dali je kučica čuvana od strane kampa tokom cijele godine ??? strah me vandala, maloljetne pijane ekipe, koja bi mogla vrlo lako provaliti / demolirati kucicu, te je potpuno opljačkati .
3. Ugovor i broj osoba - ovdje se mogu osvrnuti pa tocku 1, ako znate za neki kamp, dali znate dali se u ugovoru moraju , navesti imena osoba koja će boraviti.... jer ako sam ja tokom sezone u kampici 2 tjedna, zasto recimo nebi moji starci dosli na 2 tjedna, pa curini takodjer, pa mozda kum na par dana .... a to prelazi broj osoba koji se najcesce spominje koji ide u ugovore, a to je 4-6 osoba
4. Vlastiti plac - to je vama jako poznato, ima ekipe koja je kupila neku malu parcelu, najcesce poljoprivrednu, tu je dovukla kucicu, i tako kampiraju. Naravno, nema blagodati struje, vode i kanalizacije. Ok, nekome to paše , i ja bi se naviknuo da buku agregata, cesce nabavke vode, zbrinjavanje kanalizacije.... Ali, faktor da nema sigurnosti tokom godine, nema struje , to me podosta odbija, ali i to se prebrodi, navikne se na to, ali što je sa zakonom tu ? dali je to kampiranje ako si na svome, jer mi sigurno nitko nece doci doma u Brdovec, ako mi je kampica tu parkirana, i provjeravat dali ja tu spavam ili ne....
suma sumarum ; kod mene bi to izgledalo ovako : kupnja kamp kucice u nekom kampu do 20 000kn , odlazak jednom u ljetnoj sezoni na cca 2 tjedna, pa 2 tjedna moja obitelj, pa 2 tjedna curina, i mozda jos koji frend / član obitelji.... Dolazak na zimu na jos par dana , te eventualno jos neki produzeni vikend.... Da je cijena godisnjeg najma manja nego sto bi me kostalo 3 tjedna apartmana u sezoni. Ili tu negdje, jer ako mi je pausal 500 - 600 eur, isto toliko bi platio neki smjestaj usred sezone na 3 tjedna za 2 osobe, to mi je ok, cak i da je malo vise, opet imam svoju komociju, nemoram se najavljivat, rezervirat i sto god, dodjem kad mi pase , i odem kad mi pase .... Da kamp ima struju / vodu, i da je čuvan tokom godine....
Dali je sve ovo izvedivo, ili ja sanjam, ili je to kod nas toliko skupo da bi mogao kupiti apartman za cijenu 10 godisnjeg najma parcele.