Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:44.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: ENC
PostPostano: 31 svi 2012 09:38 
Moderator

Za one koji su dosada koristili ENC za vuču kampice, lijepa vremena su iza nas! Meni su skinuli sa ENC-a razliku od prve do druge kategorije i to za oba prolaza autocestom kada smo išli za Tuhelj. Zvao sam njih da se informiram šta dalje, njihov odgovor je da se mora uzeti ENC za II kategoriju vozila, inače će ugasiti uređaj kod kojeg se ne poštuje prava kategorija vozila.
Dodatna informacija je da se kategorija vozila za koji je namijenjen ENC može kod njih promijeniti, tako da se ne mora kupovati novi uređaj za II kategoriju, ako nekome netreba stari uređaj za I kategoriju.

Kod ENC-a kada se vuče kamp kućica postoji dodatni problem što nekada senzori mogu očitati da se radi III kategoriji vozila koja je puno skuplja, pa treba obratiti pažnju na računu dali su Vam naknadno skinuli dodatnu svotu.
Meni su na auto cesti Zagreb Macelj skinuli III kategoriju kada sam išao za Tuhelj (plačao sam karticom), ali se radi o malom iznosu pa mi nije toliko bitno.

Vrh

Naslov: Re: ENC
PostPostano: 31 svi 2012 12:25 
Zen kampist

Bajki hvala, ovo je bitna informacija. :clap:

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 13:08 
Moderator

Samo dodatak, ako Vam skinu III kategoriju umjesto druge nije problem. Nazove se HAC i oni vrate lovu na račun ENC-a, bez nekih velikih komplikacija, naravno uz objašnjenje gdje je nastala greška (vjerovatno imaju snimke prolazaka - tako su i mene snimili, pa naknadno lovu skinuli sa ENC-a).

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 14:18 
napredni kampist

A koliko košta ENC za II kategoriju? 1 kunu kao i za prvu :think:

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 15:20 
Moderator

Nisam pitao, ali po meni bi tako trebalo biti.
Samo do sada je bio problem što si ENC za II kategoriju mogao kupiti sa njamanje 1000 kn na računu. Kako će biti od 1.6. neznam. Zato je dobra varijanta sa prebacivanjem starog ENC-a iz I. kategorije u II. kategoriju.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 15:23 
Moderator

Ja sam ga za II. kategoriju u siječnju platio 100 kn + 23% PDV-a :crying-yellow:

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 15:38 
Moderator

Statler je napisao/la:
Ja sam ga za II. kategoriju u siječnju platio 100 kn + 23% PDV-a :crying-yellow:

Pa i sad je cijena 100 + PDV, ali mora biti i nadoplaćeno 1000 kn.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 15:39 
Moderator

Navodno sam čuo da će starim ENC-ima ostati popust od 10 % koji je dosada bio + 15% koji će imati svi novi ENC-i. E sada dali će tako biti, vidjeti ćemo! :think:

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 16:22 
Moderator

je i tih 1000 kn sam uzeo... onda super što imam stare ENC-ove i I. i II. kat.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2012 17:42 
Moderator

Ja imam dva stara I kategorija, oba su došla po cijeni od 1 kn. Jednog ću pretvoriti u II kategoriju i furaj!

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012 12:19 
Zen kampist

ja isto imam enc.
nisam ni znao da postoje enc uređaji za različite kategorije. mislio sam da ti na izlazu kad te snimi kamera skine iznos ovisi jesi li s autom ili imaš i prikolicu.

i što sad kad imam enc za I kategoriju i pretvorim ga u II? uvijek će mi skidati kao za II?

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012 12:23 
Moderator

dundino je napisao/la:
ja isto imam enc.
nisam ni znao da postoje enc uređaji za različite kategorije. mislio sam da ti na izlazu kad te snimi kamera skine iznos ovisi jesi li s autom ili imaš i prikolicu.

i što sad kad imam enc za I kategoriju i pretvorim ga u II? uvijek će mi skidati kao za II?

Da!

Vrh

PostPostano: 08 lip 2012 15:17 
trudi se

Upravo kupih ENC, kao i svaki normalni Hrvat koji gleda gdje se može uštediti koja kuna...
E sad, mislio sam da se kategorija određuje automatski pri naplati i skida adekvatan iznos, ali ekipa u HAC pri kupovini pitala za koju kategoriju trebam i na moje pitanje "što kad vučem kampicu ?" odgovara - "kupi ENC II kategorije ili plati na drugi način".

Također, kažu da ako se 3x prođe sa ENCom manje kategorije, da se isti blokira.

Iskustva, mišljenja... ?

Vrh

PostPostano: 08 lip 2012 15:20 
Moderator

Evo imaš ovdje:

http://forum.camping-croatia.com/viewtopic.php?f=45&t=1104

Poslije ću ove dvije teme spojiti u jednu.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2012 15:24 
trudi se

bajki je napisao/la:
Evo imaš ovdje:

http://forum.camping-croatia.com/viewtopic.php?f=45&t=1104

Poslije ću ove dvije teme spojiti u jednu.

Sorry, nisam vidio temu.
Pošto ćeš već spajati, evo još malo "mesa" iz ugovora:

3. Opća odgovornost korisnika i HAC-a

3.1. Korisnik odgovara za troškove učinjene ENSC uređajem svojom imovinom. Korisnik ENSC uređaja je obvezan kupljeni ENSC uređaj postaviti s unutrašnje strane prednjeg vjetrobranskog stakla vozila, a sukladno uputi o postavljanju ENSC uređaja. Korisnik ENSC uređaja je ovlašten jedan ENSC uređaj koristiti za više vozila odgovarajuće kategorije. U slučaju da Korisnik želi ENSC uređaj koristiti za više vozila dužan je kupiti i odgovarajući broj nosača za svako vozilo po cijeni utvrđenoj u odluci HAC-a iz točke 2.6. Općih uvjeta ENSC. HAC ne odgovara Korisniku za oštećenje ENSC uređaja ili štetu koja nastane Korisniku ili trećoj osobi uslijed postupanja protivno ovom članku Općih uvjeta ENSC.

3.2 Korisnik ENSC uređaja se obvezuje da će ENSC uređaj koristiti samo za naplatu cestarine za onu kategoriju vozila koja je navedena u račun -otpremnici. Ukoliko se ENSC uređaj koristi za naplatu cestarine veće kategorije vozila Korisnik je suglasan da HAC naplati razliku do punog iznosa cestarine bez popusta za tu kategoriju vozila sukladno članku 1.8. ovih Općih uvjeta ENSC.

3.3. Korisnik je suglasan da ukoliko se ENSC uređaj više od tri (3) puta uporabi za plaćanje cestarine za veću kategoriju vozila od one za koju je odgovarajući ENSC uređaj evidentiran HAC je ovlašten raskinuti ugovor.

3.4. HAC nije dužan nadoknaditi preplaćeni iznos cestarine ukoliko se ENSC uređaj koristi za plaćanje cestarine za vozilo niže kategorije.

DAKLE: sustav prepoznaje kategoriju i naplaćuje prema cjeniku, ali si daje pravo raskinuti ugovor... :handgestures-thumbdown:

Vrh

PostPostano: 08 lip 2012 15:33 
Moderator

E sada dali sustav prepoznaje ili ljudi to rade to mi je nejasno, s obzirom da meni nije automatikom skinuta II kategorija, već sa zakašnjenjem, prvi puta su kasnili 5 dana, a drugi puta su kasnili 15 dana, tako da sumnjam da to radi sustav.

Sada ti ostaje samo pratiti da ti neskinu III kategoriju, umjesto II! Znaju i to napraviti!

Vrh

PostPostano: 08 lip 2012 16:19 
Zen kampist

bajki je napisao/la:
Navodno sam čuo da će starim ENC-ima ostati popust od 10 % koji je dosada bio + 15% koji će imati svi novi ENC-i. E sada dali će tako biti, vidjeti ćemo! :think:

ne kužim :doh:

po tome bi popust na starom ENC-u trebao biti 25% ili !?!?

a ako sad uzmemo enc imat ćemo samo 15% popusta, ako je tako onda stari ENC prebacujemo na II kategoriju

Vrh

PostPostano: 08 lip 2012 17:02 
Moderator

goga je napisao/la:
bajki je napisao/la:

a ako sad uzmemo enc imat ćemo samo 15% popusta, ako je tako onda stari ENC prebacujemo na II kategoriju

Baš kao što si napisala! E sad jel tako ili ne, neznam!

Vrh

PostPostano: 08 lip 2012 20:53 
Zen kampist

poslala ja mail u HAC, pa javim kada mi odgovore

Vrh

PostPostano: 11 lip 2012 15:47 
trudi se

goga je napisao/la:
bajki je napisao/la:

Evo nas slucaj: bio dug na starom ENC-u 60kn, nadoplatili 900kn, i nakon sto nam je skinuo 19kn kod Karlovca ovaj vikend preostalo jos ca. 1.050kn - tako da bih rekla da je stvarno bonus 25% (900*1,25=1.125-60-20=1.045)... samo ne znam da li to vrijedi samo za ove stare uplate ili za sve uplate...

A mi se inace nikad nismo "svercali" tj. ako smo vukli prikolicu uvijek smo placali cashom a ne isli na ENC bas zato da nam ne blokiraju uredjaj (koji smo platili ne bas jeftino koliko se sjecam)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 63 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: