Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:45.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 23 ožu 2012 09:11 
Moderator

Zanima me koliko je godišnje kasko osiguranje prikolice?

I kako znaju na koliku vrijednost osigurati kamp prikolicu - mislim na procjenu?

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2012 09:31 
Moderator

I mene to zanima! Možda uopće negledaju vrijednost vozila? :think:

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2012 09:46 
Moderator

Zvao sam jednu osiguravajuću kuću i za moju kampicu bi kasko osiguranje iznosilo oko 800 kn. U to osiguranje je uključeno osiguranje od nesreće, požara, tuče, krađe.
Mene je najviše zanimalo osiguranje od tuče i samo takvu policu nije moguće sklopiti, osim ako se radi o stacioniranoj kućici i tada to spada pod osiguranje imovine.

Pitao sam i za rabljene kućice. Gleda se cijena nove kućice i smanjuje se za određeni postotak u ovisnosti o starosti. Jedini je problem što neosiguravaju kućice starije od 7 godina. :handgestures-thumbdown:

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2012 15:49 
Moderator

bajki je napisao/la:
Zvao sam jednu osiguravajuću kuću i za moju kampicu bi kasko osiguranje iznosilo oko 800 kn. U to osiguranje je uključeno osiguranje od nesreće, požara, tuče, krađe.
Mene je najviše zanimalo osiguranje od tuče i samo takvu policu nije moguće sklopiti, osim ako se radi o stacioniranoj kućici i tada to spada pod osiguranje imovine.

Pitao sam i za rabljene kućice. Gleda se cijena nove kućice i smanjuje se za određeni postotak u ovisnosti o starosti. Jedini je problem što neosiguravaju kućice starije od 7 godina. :handgestures-thumbdown:

Srećom tvoja će sad biti upisana pod 2012. i za taj iznos od 800 kn na godišnjoj razini je smiješno... samo malo da ju ogrebeš cifra bi bila veća...

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013 18:18 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:

Katastrofa![b][/b]

Apsolutno sebično jer ima i iznad te famozne granice od 7 godina itekako vrijednih prikolica, a oni to ne osiguravaju....
Pa zar baš niti jedna osiguravajuća kuća ne nudi ništa od toga?

Kako tumače "stacioniranu"? Pa sve su dobrih 10 mjeseci "stacionirane"? Pretpostavljam da misle na ono smještene na čuvanje u kampu, i sl.odnosno neregistrirana, vjerojatno to. Sve prikolice su "imovina", sad to što ovaj dio imovine se vodi i kao prometno vozilo, pa podliježe pod propise i o osiguranju motornog vozila (?) OK
Kako je po drugim državama to uređeno? Je li i tamo isto granica 7 godina? ili ima kombinacije?

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013 19:29 
Moderator

Cifru sam provjerio kod više osiguranja i svi su bili tu negdje. Samo u jednom osiguranju sam provjerio detalje i to za 7 godina.

Možda se sada nešto promijenilo kada smo ušli u EU, s obzirom da se dosta toga mijenja oko osiguranja? :think:

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013 20:36 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Cifru sam provjerio kod više osiguranja i svi su bili tu negdje. Samo u jednom osiguranju sam provjerio detalje i to za 7 godina.

Možda se sada nešto promijenilo kada smo ušli u EU, s obzirom da se dosta toga mijenja oko osiguranja? :think:

E dao si mi sad ideju, provjerit ću to, baš me zanima.

Ali stvarno možeš kupiti prikolicu stariju od deset godina a velike vrijednosti preko 10.000 eura

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 77 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: