Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:37.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: ENC
PostPostano: 25 lip 2013 23:09 
Moderator

totalna kretenarija... :whistle:

Vrh

PostPostano: 25 lip 2013 23:29 
Zen kampist

Ja imam i ARZ-ov i HAC-ov ENC i pri kupnji ni jednog i drugog sam morala ostavit svoje podatke,
a tu sam obavijest i ja procitala na stranicama HAC-a i kada sam telefonski provjeravala stanje na racunu, upitala sam za tu registraciju i rekli su mi da je sve ok i da se ne trebam dodatno registrirati, jer sam se registrirala pri kupnji uredjaja, kada sam im procitala broj uredjaja, oni su odmah vidjeli moje podatke
Nazovite sluzbu za korisnike i provjerite, to je najsigurnije

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013 07:31 
Moderator

To sam i ja popunio, ali mislim da je to glupost. Ako si htio podatke što nisi odmah tražio, a ne sada unatrag tražiti! Baš me zanima hoće li ljudima vratiti novce ako neće dati podatke. :whistle:

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013 08:27 
Moderator

bajki je napisao/la:
To sam i ja popunio, ali mislim da je to glupost. Ako si htio podatke što nisi odmah tražio, a ne sada unatrag tražiti! Baš me zanima hoće li ljudima vratiti novce ako neće dati podatke. :whistle:

mo'š mislit!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013 07:44 
Moderator

Hrvatska posla: :naughty: :naughty:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/opet-blamaza-haca-uveli-obveznu-registraciju-enc-uredjaja-do-kraja-tjedna-pa-se-predomislili-/685496.aspx

slika

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 16:01 
napredni kampist

Neznam jesam li na pravoj temi za ovo pitanje, interesuje me znate li orjentaciono koliko košta auto put od Ploča do Senja (auto i priikolica). Planiram iz Sarajevo-Metković-Ploče pa na autoput do Senja, tu izlazim sa autoceste i pičim do Rijeke (kakav je ovaj dio od Senja do Rijeke uz obalu obzirom da je prikolica široka 2,5m), i od Rijeke do Poreča autocesta. Zna li iko koliko će me koštati te dvije dionice autoputa, orjentaciono.?
lp

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 16:21 
kamperska gerijatrija

MikiSa je napisao/la:
Neznam jesam li na pravoj temi za ovo pitanje, interesuje me znate li orjentaciono koliko košta auto put od Ploča do Senja (auto i priikolica). Planiram iz Sarajevo-Metković-Ploče pa na autoput do Senja, tu izlazim sa autoceste i pičim do Rijeke (kakav je ovaj dio od Senja do Rijeke uz obalu obzirom da je prikolica široka 2,5m), i od Rijeke do Poreča autocesta. Zna li iko koliko će me koštati te dvije dionice autoputa, orjentaciono.?
lp

- za auto i map kučicu plačaš 2 .kategoriju . pretpostavljam da ćeš ući na vrgorac pa ideš do izlaza žuta lokva to te košta 238 kuna
http://www.hac.hr/hr/cestarina/cjenik/cjenik4/

- od žute lokve do senja imaš dosta serpentina ali ti je nizbrdica pa mislim da nećeš imati problema , ako budeš išao nazad istim putem od senja do žute lokve - velika uzbrdica i serpentine pa ako imaš slabije auto :handgestures-thumbdown:

- dalje do rijeke cesta ok , bili su neki radovi oko novog vinodolskog ali su to valda asvaltirali :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 16:32 
Moderator

Taipi me pretekao! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 16:36 
kamperska gerijatrija

bajki je napisao/la:
Taipi me pretekao! :handgestures-thumbup:

- kad sam ti ja ovde ko u zatvoru :crying-yellow: čekam smjenu :crying-yellow:
- sutra u dalmaciju pa ću malo rijeđe biti na forumu , moram riješit papire za vikendicu :handgestures-thumbup: i ugradit onu glupu euro kuku :handgestures-thumbdown:
ma da mi je znati zašto je ta kuka tako skuupa :crying-yellow: , najrađe bi uzeo komad konopa pa zavezao za prikolicu i po gasu =))

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 19:24 
Moderator

ja ne bi tak... obzirom da imaš pun k.... puta moja preporuka ti je da se digneš sve do Bosiljeva i dalje na Rijeku sve autocestom...

razlika autocestom u odnosu na ovu cestu koju si mislio Žuta Lolva-Senj-Rijeka ti je manje od 50 km ali cesta od Senja do Rijeke je skoro sve kroz mjesta i laganini gužvom... nažalost na hrpi mjesta iako je sezona i dalje su radovi, a imaš i makadama, postavljenih semafora za prolazak jednom trakom pa se tu čeka i čeka i čeka kad su gužve... to isto ti piše i na http://www.hak.hr a taj komad je dug 12 km...

taipi - ne znam da su asfaltirali... hak.hr veli sljedeće danas:

"- Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica (u dužini od 12 km, na jednom mjestu uz semafore, a na nekoliko dionica suženim kolnikom uz ograničenje brzina),"

http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 21:17 
napredni kampist

E jbg statler, sad me zbuni, taman se obradovah odgovoru od taipi. a ti me poljulja. Ako sam dobro shvatio, tvoja preporuka je da ne silazim kod Senja već da nastavim autocestom. Kuda ići, pitanje je sad...Hvala vam u svakom slučaju, pomogli ste, opet

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 21:47 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
ja ne bi tak... obzirom da imaš pun k.... puta moja preporuka ti je da se digneš sve do Bosiljeva i dalje na Rijeku sve autocestom...

razlika autocestom u odnosu na ovu cestu koju si mislio Žuta Lolva-Senj-Rijeka ti je manje od 50 km ali cesta od Senja do Rijeke je skoro sve kroz mjesta i laganini gužvom... nažalost na hrpi mjesta iako je sezona i dalje su radovi, a imaš i makadama, postavljenih semafora za prolazak jednom trakom pa se tu čeka i čeka i čeka kad su gužve... to isto ti piše i na http://www.hak.hr a taj komad je dug 12 km...

taipi - ne znam da su asfaltirali... hak.hr veli sljedeće danas:

"- Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica (u dužini od 12 km, na jednom mjestu uz semafore, a na nekoliko dionica suženim kolnikom uz ograničenje brzina),"

http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/

ja sam tamo upravo tom cestom prolazio sredinom 6 mjeseca split-žuta lokva-senj-rijeka , i bilo je još dosta toga raskopano i jedan dio makadam pa jedna traka i semafori kod novog vinodolskog.
valda su to do sada asfaltirali i sredili pa ipak je špica turističke sezone.

ja bi da imam pravo i snažno auto išao preko žute lokve i senja i ako to nije subota !!!

ako je subota i ako imaš slabije auto kao i ja onda bih po preporuci statlera auto putom preko bosiljeva do rijeke iako je skuplje !!

e sad ti znaš što imaš ispod haube i kakvo ti je auto i vozačko iskustvo pa odluči ali ako kreneš nećeš pogriješiti , samo nemoj ostat doma :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

ako ne znaš kuda krenuti svaki pravac koji odabereš bit će onaj pravi :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 21:48 
Moderator

prvo da te pitam - zašto tud ideš za poreč?

naime meni je logičnije da ideš - Sarajevo - Banja Luka - Nova Gradiška - Zagreb - Rijeka - Poreč! tud je skoro 150 km kraće nego dolje na Mostar inače...

a ipak ako ideš na Mostar dolje onda jbg...

gle... okolo (autocestom na Bosiljevo) je svega 50 km duže...

neki razlozi zašto ti preporučam taj put:

1. spust prema vratniku 25 km spuštat ćeš se s kampicom cca 40-60 km/h - nisam jednom išao... na nekim dijelovima ideš i 20-30 km jer su serpentine i zavoj na zavoju... istina hlad je :)

2. onda dalje dođeš na magistralu po jadranu - punu zavoja, kolone od auta i tempa od opet cca 50-60 km... u idealnim uvjetima kad nije raskopana i sad naletiš na neki semafor... i kolonu koja prolazi kak semafor radi... a ak ima makadama (ne znam jel asfaltirano)...

pred tri dana su ovako izvještavali... jbg...
http://danas.net.hr/hrvatska/moguce-guz ... ja-reklame

3. onda opet dolaziš do Rijeke i voziš novim dijelom autoceste pa okolonaokolo Rijeke (jugozapadni dio na zapadni) pa tek onda cijelom sjevernom obilaznicom...

sveskup kad pregledaš - vraćam se ponovo na onaj detalj od viška 50 km "okolo" autocestom - a na autocesti držiš tempo 90-100 km/h bez ikakvog problema...

osobno, ja s kampicom uvijek preferiram autocestu - brže i lakše...

a pogotovo u tvom slučaju kad ideš na put od 600-700 km s dvoje male djece...

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 21:51 
Moderator

taipi: ti možeš odma u startu napravit test...

zakačiš kampicu i spustiš se u Bakar dolje... ak ju izvučeš gore na autocestu - nema tog brda gdje ne budeš prošao =))

znaš da na ovaj dio mislim... :whistle:

slika

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 21:54 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
taipi: ti možeš odma u startu napravit test...

zakačiš kampicu i spustiš se u Bakar dolje... ak ju izvučeš gore na autocestu - nema tog brda gdje ne budeš prošao =))

... pa da mi se raspadne točkica =)) nisam lud , pa ću morat tebe zvat u pomoć =))

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 21:55 
Moderator

mam pljun-to ak nejde točka gore =)) =))

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 22:02 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
mam pljun-to ak nejde točka gore =)) =))

prolazio sam nedavno micubišijen pajero tom cestom pa znam..... nego kako ću se ja točkicom+ vikendicom uspet na auto put ?

aj daj mi savjet :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 22:19 
Moderator

šaltaš jednu niže čim vidiš brdo, ne dok krećeš u brdo... nažalost benzinac mora ići u visoke obrtaje... :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 30 srp 2013 22:23 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
šaltaš jednu niže čim vidiš brdo, ne dok krećeš u brdo... nažalost benzinac mora ići u visoke obrtaje... :handgestures-thumbup:

... a šta kad dođen do prve brzine a ono iza prvog brda još veće brdo ,,, pa šta ću onda šaltat u nultu =)) =))

Vrh

PostPostano: 31 srp 2013 06:38 
napredni kampist

U pravu si Statler, bolje da ja idem na Zagreb. Navika je čudo, otkad znam za sebe uvijek smo na more išli preko Mostara, poznajem dobro taj put, dobar je put, a i u Metkovićima sam planirao punjenje prikolice hranom, obzirom da nedaju preko granice ništa prenijeti. A u Metkovićima odmah uz glavnu cestu imam pijacu, konzum i lidl.
Sad ako bih išao preko Zagreba, (Sarajevo-Zenica-Doboj-Bosanski/Slavonski brod) namirnice bih kupio u Slavonskom brodu, kojeg slabo poznajem. Vidim na internetu, da ima ovaj Getro tržni centar, nadam se da nije zapetljano do njega doći. Volio bih neki tržni centar koji mi je usput, da se nemoram sa prikolicom puno petljati po gradu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 72 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: