bajki je napisao/la:
Ma sve je to OK što kažete, ali što je sa ostalim stvarima: spremnik sa vodom, kemijski WC, akumulator, boca plina, predšator, tenda, stolice, tepih, razni elementi. Sve to treba pripremiti, isto tako poslije ljetovanja, to sve treba spremiti u kampicu, kod kuće sve opet izvaditi, oprati i ponovo spremiti. I sada kažete da ima manje teglenja nego sa šatorom?
A poslovi oko pripreme kampice i njenom održavanju i pripremi za zimu?
pa sve je to tocno, i sve navedeno postoji i za sator a ako nije isto onda ima nesto cime je zamjenjeno ili usporedivo, nije konacna ideja dovesti se na destinaciju i leci spavati bezbrisno jer je sve kako treba biti, radi se o promjeni nacina kampiranja (dvoje djece), olaksanju i sigurnosti na kampiranju, olaksanje se podrazumjeva imanje krova nad glavom za sve prisutne bez dvosatnog predanog rada da se sklopi i uspostavi sator, a sigurnost ta da se djecu skloni od nevremena u zatvoreno, onda tu jos spada akomoditet, dakle toalet, najbitnije za cure/djevojke/zene, tako zbog nekoliko izvucenih sitnica se ide k tomu da se umjeto u investiciju dobrog satora po cijeni od 10-18000 kn ode na kupnju kamp kucice, koja dakako kosta i puno vise, ali mi tezimo prema vise, bolje, jace...pa to ne dozivljavamo kao trosak vec kao napredak.
nitko nije zaboravio, cak stovise, niti ne znam pa ne mogu zaboraviti, stvari kao sto su skladistenje, registracija, konzervacija, provjera i osiguranje ispravnosti akumulatora, guma, kocnice...
ako cu uzeti kampicu, onda ce ona biti u garazi kada se ne koristi, a kada se koristi bit ce u retrovizoru i svuda oko nas, to ce biti nas veliki gepek, mobilna kucica, cvrsti sator, kako god.
sve gore navedeno stoji i za sator, tepih, stolice, plinska boca / vise kartusa, akumulator, madrac na npuhavanje, stol, pribor za jelo i piće, posteljina, baklje, kombinirke, špaga, kvačice, baterije, roba, higijena, lopata za ravnanje terena, čamac na napuhavanje, ležaljke, djecija kolica, visece police, kuhinja, rostilj, vrece za spavanje, medicina... sve to ide i sa satorom, ali nije bas isto sve to vjecno sa popisa starog i dopunjavanog godinama staviti u auto, a drzim da je daleko puno lakse medicinu, lampe / baterije, kvačice, uže, ručnici, posteljina stol i stolice, lezaljke, akumulator, plinska boca...drzati u kampici tokom citave godine, spremno za produzeni vikend ili pak kakav neplanirani put, na kraju krajeva, i sator se po povratku vadi iz auta i po potrebi siri u dvoristu radi ciscenja prije skladistenja, jer tesko da uvijek uspijem sator na moru oprati kisom i osusiti suncem pa ga onda spakovati i kod kuce prebaciti na policu u podrumu. Sve se prije puta provjerava, ali za npr kampicu mi ne treba lezaj na napuhavanje pa mi je miran san zajamcen, odnosno madrac, da ne govorim za djecu.
po meni to je napredak, racunam da ako se posreci, u kakvoj poznijoj godini sa dragom uzmem kakav manji kamper, pa necu pred mirovinu razapinjati satorcinu pored tinedjera u igluima