Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 01:39.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 29 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: 03 ruj 2014 07:02 
Moderator

master222 je napisao/la:
Da se to poljepiti za 70kn/m2, tako da i nije to preveliki izdatak.

S UV plastifikacijom? Evo odmah dajem moju da mi netko obuče! Dizajn imam složen...

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2014 08:51 
kamperska gerijatrija

Nece to biti jeftino nikako jer je obljepljivanje auta sa folijama cca 8-10k kuna tako da kampica ne moze biti manje.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2014 09:05 
Moderator

obljepljivanje s folijama i s folijama nije isto... postoje razne folije (monomerne, polimerne, cast i dr.), raznih proizvođača, raznih debljina, raznih trajnosti i slično... postoje i razni načini štićenja folija od UV zraka što je u ovom slučaju vrlo bitno... na hrpi dostavnih vozila se može vidjeti da su slike izbljedile... jesu - od šampona, četki, pranja u autopraonicama, UV zraka i ostalog jer gore se štedi i uglavnom ide tekuća laminacija koja se vremenom skine i ispere... da bi se kvalitetno i na dugoročni način oslikala ovakva prikolica mora se koristiti zaštita folijom od UV koja se nanosi plastifikacijom otisnute folije...

nadalje, na ravnim plohama kao što su današnje nove kamp prikolice (tipa ove Adria4four) i novi kamperi - to ide savršeno gore, dok na prikolicama starije generacije koje imaju saćastu podlogu ne može se nanijeti prosječna folija da se pokrije cijela površina ako se detaljno ne opere svaki utorčić pažljivo i ne skine svaka i zadnja mrlja smeća, prašine i naslage - uvijek se na nekom saću naknadno bude odizavala... e za to se koriste cast folije kao za oblačenje vozila, a tisak na tim cast folijama naknadno se prekriva sa spomenutom plastifikacijom (mekanijom cast overlaminated folijom) i onda je to to... sve ostalo je "kemijanje" i APP (ako prođe prođe)...

e sad opet imam pitanje - kuda da odvezem moju kamp prikolicu na oslikavanje cast folijom sa zaštitom plastifikacijom po cijeni od 70 kn/m2! Prikolica je već oprana i čista u praonici (nepripremljena za prihvat folije), 2100 kn za 30 m2 spremno, a i dizajn koji želim je tu - doniram ga u PDF formatu u veličini 1:1!

slika

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2014 06:03 
iskusni kampist

Nisam rekao za cast foliju, već za bijelu (vjerojatno može i u bilo kojoj boji). Nakon toga se izrezuje i lijepi uzorak. Ovaj tvoj je dosta kompliciran i sumnjam da bi izrezivanjem to dobro ispalo. Meni je kamper obljepljen na taj način (bijela+izrezani uzorak), ukupno 2500kn sa čišćenjem i skidanjem starih naljepnica. Mislim da je bilo 26m2. Gac je to vidio u Omišu, pa nek ti kaže kak to izgleda

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2014 08:59 
Moderator

tvoje stranice su ravne i na njih može ići bilo koja monomerna folija... čak ne mora ići ni polimerna... cijena folije je 10-15 kn + PDV... Cijena folije za cut je od 10-25 kn ovisno o seriji folije točnije trajnosti... 3-5-7 godina... ako ti kamper stoji nonstop vani na suncu vidjet će se već nakon godine dana da li se suzuje po rubovima ili ne...

na kamp prikolici je saćasta podloga i ona ne može savršeno primiti niti jednu monomernu, a jedva da može primiti bubblefree polimernu foliju kojom sam i sam nekad davno preljepljivao i svoju staru prikolicu... nakon nekoliko mjeseci folija se odiže...

ovo što rade u Adriji 100% ide castfolija gore s plastifikacijom jer to je i način kako rade u Dethleffsu i drugim firmama, a pogotovo što su podloge kuda idu savršeno ravne i savršeno čiste!

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2014 17:21 
iskusni kampist

Da, vjerojatno je tak. Ne kužim se baš u to. Samo znam da izgleda odlično. Dečko koji je postavljao foliju, na kraju je još "zavario" sa fenom rubove. Tak da valjda neće biti problema.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2014 20:13 
Moderator

to sve ti je standardni postupak...

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2015 17:34 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
na kamp prikolici je saćasta podloga i ona ne može savršeno primiti niti jednu monomernu, a jedva da može primiti bubblefree polimernu foliju kojom sam i sam nekad davno preljepljivao i svoju staru prikolicu... :crying-yellow: nakon nekoliko mjeseci folija se odiže...

:crying-yellow: :crying-yellow:
...šteta, šteta, šteta.....
Si ti cijelu "adriju" prelijepio ili samo one tirkizno-plave trake s bijelim crtama? I to se stvarno nakon par mjeseci odiže? Šteta, jer sje to bolje izgledalo nego dok su bile nove tvorničke, jer si bolje boje koristio, čišće, tvorničke su zagasitije, ovo je efektinije kako si ti izveo. Pa je li nema neke mogućnosti za nešto trajnije jer djeluje moćno!? Čak bolje od onih plavih s raster uzorkom na "unicama".

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 11:09 
Moderator

ja sam moju obljepljivao s polimernom folijom i stavljao sam UV plastifikaciju gore... poslije sam iste crte radio za darcy i bajkija i njima nije išla UV plastifikacija gore, ali su rađene s cast folijom i ta se bolje ponaša. Ali tu je mana što nema UV zaštite gore koja dodatno štiti i od grebanja, naslanjanja stolaca i sličnog u predšatoru, te ako bi kampica bila izložena na suncu...

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 29 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 82 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: