bajki je napisao/la:
Zvao sam jednu osiguravajuću kuću i za moju kampicu bi kasko osiguranje iznosilo oko 800 kn. U to osiguranje je uključeno osiguranje od nesreće, požara, tuče, krađe.
Mene je najviše zanimalo osiguranje od tuče i samo takvu policu nije moguće sklopiti, osim
ako se radi o stacioniranoj kućici i tada to spada pod osiguranje imovine.Pitao sam i za rabljene kućice. Gleda se cijena nove kućice i smanjuje se za određeni postotak u ovisnosti o starosti. Jedini je problem što
neosiguravaju kućice starije od 7 godina. Katastrofa![b][/b]
Apsolutno sebično jer ima i iznad te famozne granice od 7 godina itekako vrijednih prikolica, a oni to ne osiguravaju....
Pa zar baš niti jedna osiguravajuća kuća ne nudi ništa od toga?
Kako tumače "stacioniranu"? Pa sve su dobrih 10 mjeseci "stacionirane"? Pretpostavljam da misle na ono smještene na čuvanje u kampu, i sl.odnosno neregistrirana, vjerojatno to. Sve prikolice su "imovina", sad to što ovaj dio imovine se vodi i kao prometno vozilo, pa podliježe pod propise i o osiguranju motornog vozila (?) OK
Kako je po drugim državama to uređeno? Je li i tamo isto granica 7 godina? ili ima kombinacije?