Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 30 sij 2025 20:09.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 10 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 27 svi 2009 09:13 
iskusni kampist

Da li postoje kakve naznake da se prikolice teže od 750 kg, a lakše od 1500 kg registriraju kao lake prikolice?
Novim zakonom od prošle godine, vlasnici kampera su se izborili za sebe, ali smo mi vlasnici prikolica izvisili, tako da sad moramo polagati dodatnu kategoriju (B+E) kako bi mogli upravljati vozilom koje vuće kamp prikolicu. Prije je bila dovoljna samo B kategorija. A da ne govorim da registraciju plačamo kao da se bavimo uvozom vozila te ih svakodnevno sa prikolicom liframo iz EU i Hrvatsku.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2009 10:54 
iskusni kampist

Nitko ništa :(

Vrh

PostPostano: 04 lip 2009 08:18 
Moderator

Bojim se Gec da ništa od toga neće biti. U Bjelovaru svi se ograđuju i od registracije na mjesec-dva što bi isto moglo mnogima olakšati. Osobno kamperica mi treba 7 i 8 mjesec, a kako sam kao puž - natovarim svoju kućicu na "kuku" i kud ja tud i ona... meni bi to odgovaralo.
Kućica mi je 1000 kg teška, maksimalne nosivosti 1400 i zajedno s autom dolazi do 3000 kg i sad moram ići polagati taj glupi B+E. Pitah u autoškoli cca 2500 kn.
Netko se gore samo slatko smješka. Zanima me kolika je kazna ako me "uhvate" samo s B kategorijom.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009 15:35 
trudi se

Kučica mi teška tonu al nema šanse da polažem E kat. Pa nece valjda mene zaustavit :shock:
Uglavnom putujem autoputom gdje teško da bi me netko mogao zaustavljat, a ono malo lokalnih cesta jednom ili dvaput na godinu u sezoni kad su pune ulice svakakvih kamp vozila cu bogme riskirat. Dovoljno mi je što moram svake godine registrirat kampicu za nekoliko tjedana godišnjeg. :twisted:

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009 19:56 
Moderator

sasalj je napisao/la:
Kučica mi teška tonu al nema šanse da polažem E kat. Pa nece valjda mene zaustavit :shock:
Uglavnom putujem autoputom gdje teško da bi me netko mogao zaustavljat, a ono malo lokalnih cesta jednom ili dvaput na godinu u sezoni kad su pune ulice svakakvih kamp vozila cu bogme riskirat. Dovoljno mi je što moram svake godine registrirat kampicu za nekoliko tjedana godišnjeg. :twisted:

A kol´ko ridjana vuce tu tonu? 150 ili 170?

Znam da je Laguna? To je nova linija?

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009 20:42 
trudi se

Ma niš specijalno 120 pastuha i jedan gonič(kauboj)!
Lagunica 2003. 19dci i nema greške sa vučom. Kolko znam ti imaš CRV, stim zbilja mozes vuc šta oces.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2009 18:18 
Moderator

Trebam malu pomoć, ako netko zna! Kamp kućica koja je registrirana kao laka prikolica, dali ona ima policu osiguranja? Znam da ima Karton tehničke ispravnosti, ali nisam siguran dali mora imati uz njega i posebnu policu osiguranja?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2009 16:55 
Zen kampist

malo kasnim, al eto

za lake prikolice ne treba polica osiguranja, osim ako ideš u inozemstvo onda treba radi zelenog kartona

Vrh

PostPostano: 14 lis 2009 07:57 
Moderator

Hvala na odgovoru. Preko neta sam u biti shvatio da netreba, ali ovo mi je samo dodatna potvrda.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2011 22:33 
Moderator

Evo nakon dvije godine od upita i konkretnog odgovora. I to pozitivnog jer se svašta događalo ove kamp prikoličarima zakonski naklonjene godine.

Proljetos (2011.) je donesen novi PRAVILNIK O VISINI GODIŠNJE NAKNADE ZA UPORABU JAVNIH CESTA ŠTO SE PLAĆA PRI REGISTRACIJI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... 5_806.html
A u njemu se spominju VOZILO ZA KAMPIRANJE - STANOVANJE s korektivnim faktorom 0,4 te prema tome je i fiksna cestarina za ista vozila od 86 kn.

Zakon o prometu spominje pojam KAMPERSKO VOZILO:
52) »kampersko vozilo« je motorno ili prikljucno vozilo posebne namjene, konstruirano tako da su u njemu postavljene stvari koje omogucuju boravak, a mora imati najmanje sljedecu opremu: sjedalice sa stolom, krevete (koji se mogu dobiti razvlacenjem sjedalica), kuhinjske elemente i prostor za odlaganje garderobe - ormare, koja mora biti nepomicno ucvrscena u prostoru za boravak te se ne moze pomicati jednostavnim demontaznim postupcima.

Tako da su ove godine produženja registracija kamp prikolica koje ne spadaju u skupine lakih prikolica i registriraju se jednom godišnje bila okvirno sljedeća:

Osiguranje 62,00 kn

Tehnički:
Reg obrazac = 2 kn
Teh. pregled prikljucnog vozila = 170,86 kn
Znak za oznacavanje roka vazenja redovnog TP 8,47 kn
Naknada za ceste = 86 kn
Produljenje valjanosti prom. dozvole 51,65 kn
Poslovi koji prethode registraciji i produljenju valjanosti PD 51,65 kn
Naplata propisanih usluga 20,37 kn
Ukupno: 391 kn

Sveukupno: tehnicki + osiguranje 453 kn!

Ako imate prvu registraciju dodatno vas prometna + knjižica vozila + tablica koštaju oko 200 kn!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 10 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 55 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: