pozdrav svima.
moj prvi post na forumu i odamh pitanja i problemi ...
![happy :)](./images/smilies/1.gif)
dakle situacija je slijedeća. moja draga i ja kampiramo praktički cijeli život u raznim šatorima i kamp prikolicama.
sada si malo razmišljamo da probamo nekoliko godina đirat malo s kamperom umjesto dosadašnjeg finog lješkaranja u hladu.
prvi problem u toj našoj ideji je taj što nemamo kamper :( ali s druge strane imamo volju da krenemo u nabavku nekog rabljenog. dosta rabljenog.
malo sam gledao po oglasima i kod nas je ponuda slaba do nikakva. za razliku od nas, kod talijana ih ima na tisuće u oglasima, a italija mi blizu...
e sad, ukoliko bi se odlučili na takvu ideju da sami potražimo od privatne osobe i uvezemo ....
1. kako fizički dopeljati kamper iz italije ??
2. ukoliko ga nekako dopeljemo, od koga ishodovati "CoC" ako recimo za taj kamper nema uvoznika kod nas??
3. da li valja kupoprodajni ugovor koji potpišem sa tim nekim u italiji a isti je na talijanskom jeziku??
4. na osnovu čega se kod nas vrši procjena vrijednosti kampera starih 15+ godina i da li se negdje na netu mogu naći okvirne vrijednosti istih kao i co2 za njih?
i sad recimo da smo ga nekako dopeljali i riješili svu papirologiju ....
5. koliko dođe godišnje osiguranje za takvo vozilo ??
6. koliko je godišnji trošak registracije ??
eto toliko od mene za sada.
zahvaljujem svima koji će imati volje i vremena odgovoriti bar na poneko od ovih pitanja i upozoravam unaprijed da će ih biti još
još jedan pozdrav svim članovima foruma i ljubiteljima kampiranja i kamperiranja