Proucavam vec neko vrijeme kampere pa ti se obracam kao samograditelju i kolegi samo sto nemam trenutno toliko vremena na raspolaganju jer su jos neki projekti otvoreni .....a pitanje je da li ce bit zavrseni, pa molim za mišljenje..
Generalno mi treba auto sa kojim mislim proputovati europu .....u vrijeme kada sam doma a to znaci da nema pravila niti fiksnog godisnjeg dakle kada sam doma put pod noge a to zna bit i Sijecanj....obicno su tri osobe manjega rasta ponekada jako rijetko 4...
dakle vecina kampova ne radi a misli se obilaziti gradove u letecem stilu tako da uletis u grad prodefiliras kroz njega pa ako ti se svidi auto na parking pa nekim motorinom proplaziti citav grad....zato kampica otpada ....plan je kompletna talijanska obala jadranska/meditieran, spanjolska mediteran- atlantik, francuska portugal, engleska, danska, pa mozda cak i Nordijske zemlje...ne najedamput nego koliko i kad se stigne...onda se auto prodaje jer je cilj ispunjen...dnevno oko 100 km uz pauze i laganini...
Ima dvije verzije auta koje zadovoljavaju uvjete dakle preuredeni povišeni kombi uglavnom na ponudi (ovaj cak i malo preskup) i zahtjeva dosta dorade unutrasnjosti ali VW td 1.9 ima svako smetliste pa nije problem za dijelove
http://www.njuskalo.hr/kamperi/super-pt ... s-13281996koji ima uglavnom spartansku unutrasnjost bez wc i kupaonice / tusa jer ih nemas kamo smjestit kao i mini kuhinjicu a o stolu da ne pričam....jedes sa koljena...ali ogromnu prednost jer sve obilazis kao obicnim autom, parkiras na obicne parkinge i spavas di te volja...u biti ono auto obicno....okreces se bez problema, nisi upadljiv policiji sto je ogromna prednost, kao da voziš SUV-a a nemas prikacenu kampicu....
Slijedeci korak je klasa sa puno vise komfora gdje ima gotovo pa sve, no tu treba duboko posegnuti u džep a u toplini džepa lezi poskok...
http://www.njuskalo.hr/kamperi/kamper-f ... s-11150110ako se sto takvoga i nađe po povljnoj cijeni - problem je stari motor i dijelovi za njega....sto moram provjerit kod fiata /citroena premda bi se mozda mogao ugraditi i noviji motor...ali si sada vec pravi kampist jako upadljiv pa otpadaju gradske parking kombinacije i pocinje mukotrpno traženje kampa u podrucju gdje nemas pojma ni kako si stigao .....stoga mora bit mali motorin odozada za obilazak znamenitosti...ali je kompletan komfor čak i TV ...
Kako su mi misljenja podijeljena glede izbora zanima me kako ces rijesiti unutrasnjost tj kako i kamo ugraditi wc i kupaonicu jer bi se tada u T4 moglo uzivat u punom komforu...da li napraviti 2 jednokrevetna lezaja na kat pa wc/kupaonicu smjestiti skroz na kraj do stražnjih vrata tj u kut na kraj do kreveta. Ili pak kompletni sanitarni cvor smjestiti skroz na kraj do zadnjih vrata pa sa svake strane po dva uska krevetca na kat i prolaziti sredinom do njih...jasno da tada treba produženi i poviseni...i motorin otpozadi...
Govorim, boravak u stacioniranom kampu totalno otpada....jer putujem kao lutalica i nocim gdje me ulovi mrak.....stoga mi je taj sanitarni cvor jaaaako vazan.....a auto da je sto manji za manevar....stoga mi je ovaj stil sa T4 jako primamljiv....a kazem barata se sa oko 9000 eura....jer se racuna na povrat za nekih 5 godina kada se proda ....
Molim savjet...