zoranm je napisao/la:
Pozdrav, kupio bih novi kamper u Njemackoj tkz. poluintegrirani cijenom mi odgovaraju ali me zanima kako to ide prilikom uvoza novog vozila tj. kampera, na internetu kad citam ovo od porezne njaKe mi se jer nista ne kuzim, ako je neko uvozio ili unosio novi kamper u Hr bio bih mu zahvalan da to podijeli. Unaprijed hvala
Eto,ja nedavno uvezao polovni iz Njemačke , pa evo ukratko moja konkretna iskustva, a vjerojatno te najviše zanimaju davanja...Dakle radi se o kamperu McLuise iz 2007. sa Fiatovim Ducato motorom 2,3. platio 28.000 eura. Imao je originalni COC , ali zbog starosti nije bilo navedeno emisija CO2. Ja sam
uzeo špeditera da si olakšam papirologiju i on je ( preko mojeg e-građanina ) obavio sve za cca 60 eura. Tražio je potvrdu od zastupnika Fiata za CO2 i zastupnik je naplatio cca 60 eura . Obzirom da sam kamper sam dovezao u HR, Zoll tablice za 5 dana platio sam 100 eura + troškovi puta. CO2 ispao 167g/km pa je prema tome uz 85% popusta PPMV ispao cca 280 eura. Na to još idu troškovi na otpad u iznosu od cca 125 eura. Kad pribaviš to sve na carini ( a možeš i sam to sve e-građanina bez odlaska na carinu ) slijedi homologacija na tehničkom cca 90 eura , osiguranje , tehnički , prometna itd. prema tipu motora. Eto , obzirom da su friški podaci nadam se da sam ti pomogao. E , da ne zaboravim, kada ispregovaraš cijenu kampera i ako ideš sam po njega obavezno stavi kod transakcije plaćanja kvačicu na hitnost plaćanja i gledaj da te ne ulovi vikend u DE da ne moraš bezveze provesti par dana u DE čekajući da prodavatelju sjednu novci..